עבור לתוכן

להפוך HD למאוורר

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

זה לא מה שיעצור אותי... אני ישים לו מתג.. והוא יעבוד רק שאני משחק או משהו כזה..

העניין אם יש פה איזה מישהו שמבין איך עובד Brushless ואיך אני יכול להפעיל אותו?

פורסם

זה לא מה שיעצור אותי... אני ישים לו מתג.. והוא יעבוד רק שאני משחק או משהו כזה..

העניין אם יש פה איזה מישהו שמבין איך עובד Brushless ואיך אני יכול להפעיל אותו?

לפי אחת התגובות פה, הבנתי שהוא פועל על פי גל משתנה, סינוס או משולש, אולי אפילו מדרגה. בכל אופן על כל גל צריך מעגל אחר שיוצר אותו...

למשל סינוס אז צריך מעגל רטט, משולש או מדרגה צריך מגבר (משווה)

פורסם
  • מחבר

לפי אחת התגובות פה, הבנתי שהוא פועל על פי גל משתנה, סינוס או משולש, אולי אפילו מדרגה. בכל אופן על כל גל צריך מעגל אחר שיוצר אותו...

למשל סינוס אז צריך מעגל רטט, משולש או מדרגה צריך מגבר (משווה)

עד כמה שהבנתי הוא עובד על מגרדה.. והתדר זה מה שקובע לו את המהירות... אין לי בעיה לבנות כזה בקר... רק אני צריך את הדאטה שיט שלו... ואין לי מושג איפה להתחיל לחפש....

פורסם

עד כמה שהבנתי הוא עובד על מגרדה.. והתדר זה מה שקובע לו את המהירות... אין לי בעיה לבנות כזה בקר... רק אני צריך את הדאטה שיט שלו... ואין לי מושג איפה להתחיל לחפש....

אז צריך לפרק דיסק קשיח ולסתכל על הבקר... כמובן אם תוכל למצוא אותו כי לדעתי זה יהיה בעייה. אתה יכול לפרק והסתכל?

פורסם

זה די בעיה לפרק הארדיסק אם אין לך את המברג הנכון.

לגבי המעגל אני מוכן לעזור, אם זה באמת מה שהמנוע אמור לקבל בכניסה (גל ריבועי.......) אז לא צריכה להיות בעיה.

אולי אפשר גם להישתמש בבקר שקיים בהארדיסק עצמו זו גם אפשרות.

פורסם
  • מחבר

הבקר של הארד דיסק מקבל את התדר שלו (המהירות של הדיסק) מהמחשב.. מכיוון שהדיסק לא תמיד עובד ב-100%....

אז זה יהיה בעיה לברר דרך שם... צריך למצוא או את השם שם המנוע/הבקר ולחפש בגוגל... או פשוט לנסות...

בעיה נוספת היא שאני בכלל לא בטוח ב100% במה שאני אומר.... כי אם זה היה נכון והמנוע היה כמו מנועים של טיסנים היה צריך ליהיות לו 3 כניסות (V+ אדמה ו V-)

ולמנוע של הדיסק יש 4 כניסות... מה שמכניס אותי לבעיהה....

פורסם

מצאתי

http://en.wikipedia.org/wiki/BLDC

והשבב לבקרה

http://www.national.com/pf/LM/LM629.html

בטח יש גם שבבים אחרים צריך לבדוק את זה.

ועוד משהו, קראתי איפשהו שיש כוננים שמסתובבים כאשר הם מקבלים רק מתח (ללא DATA). לא יודע איזה מהירות הוא אמור להגיע אבל צריך לבדוק גם את זה.

פורסם
  • מחבר

עדיין לא ברור לי איך זה עובד....

מישהו מצליח יותר ממני?

פורסם

מצאתי

http://en.wikipedia.org/wiki/BLDC

והשבב לבקרה

http://www.national.com/pf/LM/LM629.html

בטח יש גם שבבים אחרים צריך לבדוק את זה.

ועוד משהו, קראתי איפשהו שיש כוננים שמסתובבים כאשר הם מקבלים רק מתח (ללא DATA). לא יודע איזה מהירות הוא אמור להגיע אבל צריך לבדוק גם את זה.

אוקיי, אני כבר לא זוכר בפרטי פרטים אלק', אבל בתאוריה אני עדיין זוכר... מדובר הרי ב-DAC (ממיר מדיגיטלי לאנלוגי), אז מה שצריך זה להכניס ערך במוצא כאשר המינימום שזה 0 יביא למתח היחסי שצריך כדי להוריד את המהירות סיבוב למינימום (אם זה אפס אז מכבה), כאשר הערך הגבוה ב-8 או 12 ביט (ככה הוא פועל) יביא למהירות המקסימאלית... זה רק עניין של לחבר ולבדוק את העניין.

פורסם
  • מחבר

אני מחפש את הכניסה למנוע.... מה התדרים? למה יש לי 4 חיבורים? ואיך אני גורם לו לעבוד הכי מהר?

אני לא צריך בקר שעושה אנלוגיה.... הכי הרבה אני ישים פוטנציומטר.... רק צריך נתונים על המנוע...

פורסם

אני מחפש את הכניסה למנוע.... מה התדרים? למה יש לי 4 חיבורים? ואיך אני גורם לו לעבוד הכי מהר?

אני לא צריך בקר שעושה אנלוגיה.... הכי הרבה אני ישים פוטנציומטר.... רק צריך נתונים על המנוע...

פוטנציומטר לא יעזור כי לא מדובר במתח ישר... אולי קבל משתנה, אבל זה כבר מסתבך כי יש לך תזוזה של מופע ושטויות... אין משהו פשוט ככל הנראה, קח את הבקר ותעשה משהו איתו.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אוקי, הת'רד קצת התיישן אבל בכל זאת רעיון חדש:

במאמר מוויקיפדיה (http://en.wikipedia.org/wiki/BLDC) מוסבר ההבדל בין מנוע חשמלי רגיל למנוע Brushless (של הארדדיסק). כמו כן מופיעה שם תמונה של מאוורר רגיל של מחשב (80 מ"מ אני חושב) כאשר הרוטור (להבי המאוורר) מפורק והאלקטרומגנטים של המנוע חשופים. בתכל'ס מה שכתוב שם זה שהמאוור עובד בצורה דומה למנוע של הארדדיסק. מסקנה... לפרק מאוורר, להוציא את האלקטרומגנטים משם ולנסות לחבר את מגעי המנוע של ההארדדיסק לשם. אולי לא יעבוד אבל בכל זאת רעיון חדש. תגובות?

פורסם

אוקי, הת'רד קצת התיישן אבל בכל זאת רעיון חדש:

במאמר מוויקיפדיה (http://en.wikipedia.org/wiki/BLDC) מוסבר ההבדל בין מנוע חשמלי רגיל למנוע Brushless (של הארדדיסק). כמו כן מופיעה שם תמונה של מאוורר רגיל של מחשב (80 מ"מ אני חושב) כאשר הרוטור (להבי המאוורר) מפורק והאלקטרומגנטים של המנוע חשופים. בתכל'ס מה שכתוב שם זה שהמאוור עובד בצורה דומה למנוע של הארדדיסק. מסקנה... לפרק מאוורר, להוציא את האלקטרומגנטים משם ולנסות לחבר את מגעי המנוע של ההארדדיסק לשם. אולי לא יעבוד אבל בכל זאת רעיון חדש. תגובות?

לא הבנתי הרבה מהכתבה... אבל מה שכן הבנתי, צריך לשלוח למנוע אות סנכרון מסויים ואז אות הפעלה ולאחר הפעולה שוב - ככה המעבד יודע את המיקום המדוייק של המנוע. זה די מורכב ולא מדובר על מאוורר אלא על זה שהמנוע עובד בצורה דומה, כלומר עם סלילים... במאוורר לא צריך אותות סנכרון או דברים כאלה. גם לפי הערך בויקיפדיה, צריך controller שישלוט במנוע כלומר אין מנוס מזה... לדעתי זה מורכב מדי ויותר מדי עבודה לגרום לזה לעבוד - צריך איזה PIC ולתכנת אותו שישלך אותות ושטויות :s07:

פורסם

לא הבנתי הרבה מהכתבה... אבל מה שכן הבנתי, צריך לשלוח למנוע אות סנכרון מסויים ואז אות הפעלה ולאחר הפעולה שוב - ככה המעבד יודע את המיקום המדוייק של המנוע. זה די מורכב ולא מדובר על מאוורר אלא על זה שהמנוע עובד בצורה דומה, כלומר עם סלילים... במאוורר לא צריך אותות סנכרון או דברים כאלה. גם לפי הערך בויקיפדיה, צריך controller שישלוט במנוע כלומר אין מנוס מזה... לדעתי זה מורכב מדי ויותר מדי עבודה לגרום לזה לעבוד - צריך איזה PIC ולתכנת אותו שישלך אותות ושטויות :s07:

לא צריך לתכנת PIC, זה בדיוק העניין. המאוורר כבר מכיל בתוכו בקר אלקטרוני למנוע. המנוע ב HD עצמו הוא רק סלילים, הבקר נמצא על ה PCB של הכונן. אתה בעצם מחליף את הבקר של הכונן בזה של המאוורר. המנוע לא מקבל אות סנכרון אלא מתח במגעים שונים של המנוע וככה המנוע מסתובב. מצד שני, הבקר של המאוורר נועד לעבודה של סל"ד נמוך יותר מאשר מנוע של HD, אולי זה לא יעבוד כל כך טוב.

פורסם
  • מחבר

בנית בקר כזה שדבר מאוד מאוד פשוט וזול... מתנד וקומפרטור...

אני רק צריך לדעת מה התדרים שהוא צריך?

מה נכנס לאיזה רגל במנוע (לא בבקר)?

ומה מתחי הכניסה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים