עבור לתוכן

לאלקטרונאים שבינכם צריך עזרה בהרכבת מעגל.

Featured Replies

פורסם

אני צריך לבנות מעגל שיוכל לסנן את החלק השלילי של האות כמו בתמונה למטה.

1ow8.jpg

פורסם

אני לא יודע מה אתה לומד ומה דורשים מכם.

באופן כללי, דוידת שוטקי יכולה לחסום במקצת את החלק השלילי אבל העובדה שנותנים לכם מתחים שנמוכים מ0.7V לכאורה רומזת על זה שהם לא רוצים פתרון מבוסס דיודה.

אפשר גם לחשוב על רעיונות אחרים אבל אם אתה יכול לתת יותר פרטים על מה בדיוק מלמדים אתכם היום זה יעזור.

פורסם
  • מחבר

זה לא למטרת לימוד. המטרה שלי היא לחבר את ה PS2 למסך מחשב. עד עכשיו הצלחתי באופן חלקי כלומר רואים תמונה אבל בירוק.

עכשיו בטח אתה שואל למה ירוק? הPS2 מוציא RGB עם Sync on green ואת הסינק(החלק השלילי באות) אני צריך לבטל כדי שהתמונה לא תהיה ירוקה.

זה על קצה המזלג על מה שאני מעונין לעשות.

פורסם

המילה לסנן היא לא בדיוק נכונה, סינון-בדרך כלל מתכוונים לתדר אם זה high pass או low pass

אתה צריך פה רכיב קטימה-דיודה

אולי עם גשר דיודות

או שאפשר גם להשתמש בקבל ודיודה כמו בגלאי מעטפת בשביל למחוק את החלק השליל

עריכה:

אתה רוצה לחבר את העכבר למסך המחשב?

פורסם
  • מחבר

ממש לא. PS2 = Playstation2. ממתי אפשר לחבר עכבר למסך?

עריכה: לא חושב שדיודה תעזור בנושא מאחר וכבר ניסתי.

פורסם

חחח חשבתי עכבר ps2 :lol:

תגיד רגע איך אתה מחבר אותו? איזה סוג חיבור?

פורסם
  • מחבר

הלכתי לפי המעגל הזה

VGA7404.JPG

פורסם

אני חושב שצריך לסלק תקבל 0.1 מיקרו...אבל אנלא בטוח

פורסם
  • מחבר

יש פה שניים ואם אני יוציא אז המעגל לא יעבוד בכלל.

פורסם

גשר דיודות יקטום לך את כל החלק השלילי

פורסם
  • מחבר

גשר דיודות הוא לא הפיתרון מאחר ובמוצא אני יקבל גל פועם (החלק השלילי יהפוך קוטביות).

מה שאני צריך זה להיפתר מהחלק השלילי של האות בדיוק כמו שהראתי קודם.

פורסם

אתה יכול לשים מגבר שרת כדי להגביר את המתח בשביל לפרוץ דיודה.. ואחרי זה לשים נגד להחזיר את הגל הרגיל ללא החלק השלילי...

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי בדיוק למה אתה מתכוון. אשמח אם תשרטט את המעגל.

פורסם

לא משנה... חשבתי על זה וזה לא יעבוד... כי דיודה לא פועלת בצורה לינירארית בין 0V-0.2V אז היא תשבש לך את הגל במתחים האלה... ככה שאתה יכול לרדת מכל נושא הדיודה... אבל יש לי איזה רעיון לעשות עם משווים... תן לי לישון על זה...

פורסם

אני מאמין שהמעגל הזה יעבוד, אבל צריך מגבר שרת שמסוגל לעבוד בתדרים גבוהים נראה לי...

כאשר VIN עולה אז המ"ש רוצה להיכנס לרוויה חיובית. הדיודה פועלת ונסגר משוב שלילי. כאשר זה קורה,המגבר שרת מהווה חוצץ מדוייק של אות הכניסה, שוב רק כאשר הוא מסוגל לעבוד בתדרים שאתה צריך.

כאשר VIN יורד, המגבר שרת ירצה להיכנס לרוויה שלילית והוא יכנס. הדיודה לא תפעל ו VOUT יהיה 0V.

בהצלחה אחי.

[attachment deleted by admin]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים