עבור לתוכן

בקשר לאירוע ירי פגזי צה"ל בבית חנון בו נהרגו כ-20 פלסטינים

Featured Replies

פורסם

אני מתוסכל

למה אנחנו צריכים להתפתל , להתנצל ולגמגם

כבר למעלה מ-6 שנים יורים קסאמים על שדרות , שדרות ספגה כבר כמעט 1000 קסאמים עד כה

מי שמרשה שמהטרטוריה שלו יירו טילים לעבר מדינה שכנה , סופו שהוא ייפגע גם אם לא הוא עצמו אחראי ליירי הטילים

בקשר לאמירה של אלוף פיקוד העורף על כך שתושבי שדרות מגזימים בהיסטריה ופאניקה על הקאסמים ושזה פחות נורא ממה שמנסים לתאר

לאלוף פיקוד העורף היתי ממליץ ללמוד את משל הצפרדע והסיר עם המים הרותחים:

כאשר זורקים צפרדע לסיר מלא במים רותחים , היא מיד קופצת החוצה וניצלת ממוות

כאשר זורקים את הצפרדע לסיר מלא במים פושרים ומתחילים להרתיח את הסיר בהדרגה, היא בסוף תמות מכוויות

אנחנו זה הצפרדע, המים הפושרים זה טילי הקאסם , והמים הרותחים זה הטילים הגרעיניים שעוד יהיו לאיראנים

אם לא נגיב בחומרה רבה על כל טיל שנורה עלינו ומיד גם אם אין נפגעים אצלנו סופנו שנמחק

• תגובות 99
  • צפיות 6.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

עזוב...

אני פחות מודאג מהבעיה הפלסטינאית ויותר מודאג מכך שההנהגה שלנו על הפנים (אולמרט פרץ וכל החברה) - זה הרבה יותר גרוע, וכאן הבעיה הגדולה שמובילה לכל הבעיות הקטנות.

פורסם

אני מסכים עם Njorl במאה אחוז

פורסם

נכון מאוד, ולהקים ועדת חקירה על הפגיעה הזו, היא יריה ברגל שלנו עצמנו.

הם יורים קסאמים כדי לפגוע באזרחים שלנו, ואנחנו צריכים להתנצל עם פגיעה בטעות באזרחים שלהם?

הגיעו עד אשקלון ואם לא יקרה שוב דבר קיצוני, הידע של הקסאמים יגיע גם לגדה, ומה יהיה אז?

לא רוצה לחשוב על זה אפילו.

די כבר עם ההלקאה העצמית הזאת, פשוט מרתיח אותי, כל פעם אותו דבר עם הסיפור הזה.

אנחנו צריכים לצאת מנק' הנחה שלא חשוב מה נעשה תמיד נהיה הרשעים פה ופשוט לזרוק ז*ן על מה שהעולם אומר.

תראו איזה סבלנים האירופאים עם הפלסטינים שלא מיישמים דבר וחצי דבר ממה שסוכם.

ועוד אחרי זה אני צריך לשמוע ברדיו את הסוסים הטרוייאנים טיבי, בראכה ושותפיהם.

למה נותנים להם בכלל במה, לעצבן אותנו בכח?

תקשורת מטומטמת.

עכשיו בא לי רון בן-ישי הזה וכותב שהפגזים הכי יעילים להרג אזרחים, שילך ויחפש, עוד אידיוט.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3325429,00.html

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3325311,00.html

איזה יופי לירות בכוונה תחילה כדי להרוג חפים מפשע ולצעוד לשמיים כשמחבל מחוסל ואיתו החבורה שבתוכה הוא הסתתר...

פורסם

בואו נפסיק להתנצל, באמת. בואו נקרא לילד בשמו. זאת לא מלחמה בטרור, זאת מלחמה באיסלאם. ואתם יודעים מה? אני רוצה לנצח.

http://thereligionofpeace.com/

פורסם

אלוהים ישמור,מה נהיה מאיתנו?!עם של פאשיסטים!

20 אזרחים נהרגו,ילדים,זקנים נשים..אתם באמת חושבים שלמשפחות שלהם אכפת מוועדת חקירה?החים שלהם נגמרו!

אה,אבל לפי תורת הגזע שלכם הם פלסטינאים אז החיים שלהם שווים פחות..

להעמיד את הקודקודים שנתנו את הפקודה לדין בהאג

פורסם
  • מחבר

במלחמה הזו הדבר הכי חשוב זה העקביות ומהירות התגובה

אלה צריכים להיות 2 עקרונות קדושים לכל ממשלה שתהיה כאן באשר היא

(1) אנחנו חייבים "לחנך" את העולם ואת הפלסטינים בפרט בעקרון ה- סיבה והתוצאה

(2) כל קסאם שנורה יקבל מספר סידורי , תאריך ושעת שיגור ויפורסם בכל כלי התקשורת

(3) על כל קסאם שנורה צריך להרשם בחשבון פתוח בין מדינת ישראל לפלסטינים

(4) מדינת ישראל חייבת לסגור כל חשבון פתוח כזה בהקדם האפשרי, כמה שיותר סמוך לשעת שיגור הקסאם , סגירת חשבון כזו יכולה להיות בצורה של הרס בתים הפצצה של בנין דירות תוך כדי אזהרה מראש, ניתוקי חשמל, סגר ימי

(5) אחרי כל סגירת חשבון שכזה ממשלת ישראל צריכה להודיע בתקשורת הודעה על סגירת חשבון משהו בנוסח "עבור קסאם מספר 1025 ששוגר בתאריך 11/11/2006 בשעה 12:34 מדינת ישראל גבתה את המחיר וחשבון זה נסגר"

(6) גבית המחיר תבוצע על כל קסאם בלי יוצא מן הכלל , כולל אלו שתמיד אומרים עליהם בתקשורת "נפלו בשטח פתוח ואין נפגעים לא ברכוש ולא בנפש" כי כל טיל שנורה לעבר מדינה גם אם לא גרם שום נזק זו פגיעה חמורה בריבונותה של אותה מדינה ויש לנו הזכות המלאה לא רק להגן על עצמנו אלא גם להגן על ריבונותנו

(7) מדיניות ישראל צריכה להדגיש את עקרון הסיבה והתוצאה גם בכך שכאשר אין שיגור קסאמים הפלסטינים ירגישו את זה בצורה מאוד בולטת בכך שהחשמל יחזור, שהסגר הוסר , שההפצצות שלנו הופסקו, שיש תנועה של סחורות, שהחיים שלהם נראים הרבה יותר טוב כאשר קסאמים לא יוצאים מהתחום שלהם

(8) לגבות מחיר מהפלסטינים על חשבון מצטבר של קסאמים שנורו במהלך החודש האחרון בו אנחנו הבלגנו זה מתכון לאסון הסברתי עבורנו , אף אחד בעולם לא יזכור כמה סבלנו אפילו לפני יומיים, ויראו רק את הפעולה האחרונה שלנו ואנחנו נצטייר כצד הרשע, בגלל זה חשוב ביותר גביית מחיר הקסאם שעה אחרי שיגורו

(9) יש לקיים את הסעיפים הנ"ל בדביקות בקנאות ולא לחרוג במילימטר , נכון לגבי כל ממשלה וכל רמטכ"ל בכל זמן בכל מקום היתי אפילו אומר שאלו צריכים להיות חלק מהחוקה של מדינת ישראל

פורסם

שמע,כשאהיה לך אנס בשכונה תגיד לי

אני אקרא לצה"ל שירים איזה להק נחמד,וישטח לך את כול השכונה

איזה כיף?

פורסם

אותם פלסטינים "מסכנים" בחרו במלחמה כאשר הצביעו חמאס. שלא יבכו עכשיו.

פורסם

אלוהים ישמור,מה נהיה מאיתנו?!עם של פאשיסטים!

20 אזרחים נהרגו,ילדים,זקנים נשים..אתם באמת חושבים שלמשפחות שלהם אכפת מוועדת חקירה?החים שלהם נגמרו!

אה,אבל לפי תורת הגזע שלכם הם פלסטינאים אז החיים שלהם שווים פחות..

להעמיד את הקודקודים שנתנו את הפקודה לדין בהאג

אף אחד כאן לא הפגין זלזול בחיים של הפלסטינים. אם מחליטים להילחם (וזה כורח המציאות) אז קורה שחפים מפשע נהרגים. זאת טבעה של מלחמה. אם במלחמה היו נהרגים רק אנשים מרושעים ומגעילים, אז לא היה בה משהו כל כך נורא. בן אדם לא יכול להכיל את כל הסבל שעובר על אנשים במלחמה (שלשמחתנו, כרגע, קיים יותר בצד השני ופחות בצד שלנו). גם בנוגע לפיגועים בישראל אנשים מתרגלים, ואם זה לא מישהו שנוגע ישירות אליהם, זה כנראה לא יכאיב להם באופן ממש משמעותי (נכון שזה עצוב וזה צובט בלב, אבל אין מה להשוות בין זה לבין משהו שקורה למישהו קרוב או אפילו מכר). על אחת כמה וכמה, מתרגלים לרעיון של חפים מפשע הרוגים בצד השני - כי זה נטול כל המחשבות בסגנון של "את מי אני מכיר מי-ם? אולי קרה לו משהו?" וכו'. ככה זה במלחמה. בכל עיסוק, גם למומחים הגדולים - קורה שטועים. אבל יש הבדל בין טעות של מומחה DATABASE לטעות של מערכת צבאית (שבדרך כלל יעילה משמעותית פחות ממערכת שמבוססת על קפיטליזם). ההבדל הוא בתוצאות. ובמלחמה, כמו בכל סיטואציה אחרת - קורה שטועים. רק שכאן, בגלל שמלחמה מבוססת על כלים שכל הרעיון מאחוריהם הוא ליצור הרס, הטעות עשוייה לגרום להרבה מאוד סבל. אם נתחיל לבכות על כל 5 אנשים שנהרגים בתאונת דרכים בסופ"ש, וכל 5 אנשים שנהרגים מפגז טועה, וכל אדם שמת מרעב באפריקה וכו', אנחנו נהיה משותקים ולא נהיה מסוגלים לעשות שום דבר. מעבר לזה, היות והמלחמה הזאת נכפית עלינו, אי אפשר להביט על זה כעל "משהו שהיינו יכולים למנוע" - אלא אם אנחנו מוכנים לקבל מוות בתוך ישראל כדי להימנע מזה, ואני אישית לא מוכן.

אין מה לעשות, במלחמה מתים חפים מפשע. זאת מהות המלחמה. תמיד היתה, וכנראה שתמיד תהיה. הטכנולוגיה והקוד המוסרי של צה"ל מצמצמים את מות אלה שחפים מפשע פלאים. צה"ל באמת עושה עבודה מצויינת מהבחינה הזאת.

זה לא שלא אכפת לנו שמישהו מת. אכפת לנו, אבל כל עוד אנחנו לא גרמנו לזה בכוונה תחילה וכל עוד אנחנו מנסים ככל האפשר להמנע מזה ולעזור במקרה שזה קורה (כמו עכשיו) אז אין מה לעשות. מי שמשחק בחומר נפץ, או אפילו ששכנו משחק בחומר נפץ - עשוי להיפגע קשות. מי שלא רוצה להיות בקרב חומר נפץ, צריך לעזור בתעמולה נגד אחזקת חומר הנפץ הזה (לצורך העניין, אם לצאת מהאנלוגיה, תעמולה נגד ארגוני הטרור).

זאת המציאות שבה אנחנו חיים.

אין מה לעשות.

פורסם

שמע,כשאהיה לך אנס בשכונה תגיד לי

אני אקרא לצה"ל שירים איזה להק נחמד,וישטח לך את כול השכונה

איזה כיף?

מה זה השטויות האלה?

הם יורים על ריכוזי אוכלוסיה בשביל להרוג אזרחים שלנו!

למה אתה לא בא וקורא לשפוט אותם בהאג על זה?

אנחנו לעומת זאת מנסים לא לפגוע, מנסים אפילו לפעמים יותר מידי, על חשבון חיים של חיילים שלנו.

זאת מלחמה ובמלחמה יש הרוגים.

פורסם

אין מה לעשות...ואללה

זה מה שיצמצם את הקאסמים?

קח משהו שכתוב איזשהו עיתונאי לפני כמה שנים

ברמה הצבאית - אסטרטגית יש לבחון מדוע על ציר הזמן הפעילות הצבאית שלנו,במקום להחליש את עוצמתו של החיזבאללה ומעמדו,הובילה לתוצאה הפוכה.בפועל,ככל שהעצימה הלחימה בארגון,בייחוד לאחר המבצעים רחבי ההיקף שבהם הפעיל צהל עוצמת אש גדולה,התחזק מעמדו.הלחץ שבו היתה נתונה האוכלוסייה הלבנונית בעקבות הפעולות הרחבות של צהל נוצל על ידי החזבאללה לחיזוק התמיכה בארגון בקרב תושבי הדרום בפרט,ובציבור הלבנוני בכלל.הכלל החשוב בלחימה בארגון גרילה - לשאוף לנתקו ממקור הכוח שלו,התמיכה העממית,ולפגוע בלגיטימיות שלו - לא נשמר.חרף ההישגים המיידיים של חלק מן הפעולות הרחבות הללו,המגמה בטווח הארוך היתה התחזקות האוייב,וזו הלכה והעמיקה ככל שנמשכה הלחימה.החזבאללה,שהחל את הלחימה בצהל כארגון טרור קיצוני אשר אינו מקובל אפילו על השלטון הלבנוני,יצא מהמערכה במעמד של מנהיג ,ההתנגדות הלבנונית והפך לגורם פוליטי משמעותי בזירה הלבנונית ובעולם המוסלמי הנהנה גם מלגיטימציה בין לאומית רחבה.

זה נכתב לאחר מבצע ענבי זעם

תחליף את המילים חיזבאלה בחמאס ולבנון ברצועת עזה..

התערבות בין לאומית בשטחים,מיד!

מה זה השטויות האלה?

הם יורים על ריכוזי אוכלוסיה בשביל להרוג אזרחים שלנו!

למה אתה לא בא וקורא לשפוט אותם בהאג על זה?

אנחנו לעומת זאת מנסים לא לפגוע, מנסים אפילו לפעמים יותר מידי, על חשבון חיים של חיילים שלנו.

זאת מלחמה ובמלחמה יש הרוגים.

אותם צריך לרצוח מה אתה רוצה להגיד בזה?הקטע שהדרך שאתה מציע תביא לדם(ומביאה) לשני הצדדים...

פורסם

דבר ראשון, הקסאמים לא מזיזים אפילו טיפה לראש הממשלה שלנו, או אפילו לשר הביטחון שמקורו בשדרות.

הסיבה לכניסה לעזה, לדעתי, היא ההתחמשות המשמעותית שקרתה בעזה מאז הנסיגה משם. מטרת הכניסה לשם היתה (ניחוש כמובן) להיפטר ממצבורי נשק ולשפר את המודיעין בפנים.

דבר שני, לגבי הקסאמים - אני מסכים איתך לחלוטין. מה שצריך לעשות לגבי הקסאמים הוא פשוט מערכת ליירוט שטובה ב-100% מהמקרים. דבר שקיים, אבל עולה הרבה כסף, מה שהממשלה כנראה לא מוכנה להשקיע (באם היתה פרושה מערכת כזאת בצפון, הנזק של המלחמה היה מצטמצם לאפס כמעט).

הבעיה היותר רצינית שעד כמה שאני יודע אין לה בינתיים פיתרון טכנולוגי, היא המנהרות.

אבל כרגע, אין מערכות ליירוט קסאמים (ואם רוכשים כזאת, כנראה שייקח זמן עד שתהיה מבצעית) ולכן הפיתרון הטוב ביותר נגד הקסאמים הוא פשוט למצוא מעבדות לייצור קסאמים, לפוצץ אותן, להתנקש במי שאחראי על הייצור ועל הפיתוח - ובאופן כללי להקשות על שיגור ע"י כניסה לאזור. דבר כזה לוקח זמן וכניסה של יומיים לא תביא לזה, אבל אני בהחלט מאמין שהפעולה הניבה פירות כלשהן, גם אם אנחנו לא מודעים לחלקם.

ואגב, שום כוח בינלאומי לא יכניס את עצמו לביצה הזאת. ואם כן, זה רק ימלכד אותנו - כי אותו כוח יהיה אימפוטנט אל מול הטרור, ואנחנו לא נוכל להגיב באותה חופשיות, כי יש שם כוח בינלאומי.

פורסם

דווקא יש פתרון - שליטה בשטח. כלומר להכניס לשם את צה"ל ולא להוציא. אתם יכולים בקלות לנחש למה לא עושים את זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים