עבור לתוכן

Nvidia NForce2 או VIA KT-400?

Featured Replies

פורסם

אני הזמנתי מחשב עם הלוח ABIT AT7_MAX2

הבנתי שהוא הלוח הטוב ביותר שיש כרגע גם בביצועים וגם ב- OC

המחשב צריך להגיע עוד איזה שבועיים בערך אז אני עוד יחול להתחרט

אני שמעתי שיצא לוח חדש עם צי'פ של Nvidia NForce 2

http://www.leadtek.com/motherboards/nforce2/k7ncr18d-pro/k7ncr18d-pro.htm

והנה האתר של ה-ABIT

http://www.abit.com.tw/abitweb/webjsp/english/pt_main_back.jsp?PRODUCT_TYPE=MotherBoard&pMODEL_NAME=AT7-MAX2%2FXP

תכנסו ללוח הראשון משמאל זה הלוח

כתבו באתר של ה-NForce שלזכרון שלו יש bit DualDDR Memory Architecture 128

מה זה בדיוק אומר?

איזה לוח יותר טוב במחינת ביצועים נטו?!

ואיזה לוח יותר טוב ל-OC?!

פורסם

בלי OC נראה לי שהנפורס לוקחץ אבל עוד לא ידוע מה היכולת OC של הנפורסים והלוחות של ליאדטאק לא משהו בכל מקרה.

לך על האביט בשקט

פורסם

שלום... הודעה ראשונה שלי פה, אז לנושא...

לפי מה שאני יודע nForce 2 הינו השבב הכי הכי טוב ל AMD כיום.

The Dual DDR channel - זה מה שעושה אותו כל כך טוב וכמו כן כרטיס קול מובנה ברמה מעולה.

ויש עוד גורמים שאני לא יודע לפרט למה אבל לפי הביקורות כל כולן השבב הזה הוא הכי טוב שיש ל AMD.

אתם מוזמנים להשלים את החסר... (יש הרבה)

פורסם

the nForce 2 chipset got a very good memory controller it improves the performance by 10%-15% over the VIA KT400. since you're going to buy a comp for overclocking no one can tell you if nForce 2 based boards are good for overclocking, because there aren't any overclocking reviews of those boards, yet.

פורסם
  • מחבר

אוקיי...

אבל מה הקטע של הזכרונות?

128 bit dualddr memory?

פורסם

you put 2 64 Bit DDR DIMMs and you get double the bandwide. doesn't help the Athlon XP, since it's limited by it's FSB. btw, unlike the RDRAM you don't have to put 2 64 Bit DIMMs.

פורסם

יש 2 גרסאות של הגשר הצפוני של האנפורס (עם כ.מסך מובנה -IGP ובלי - SPP)

יש 2 גירסאות של הגשר הדרומי (לאחת יש תוספת של כ.רשת שני + פיירוייר + סאונד תומך דולבי + S.ATA - MCP-T ואחת רק עם כ.רשת אחד).

לשתיהן יש ATA133 + USB2.0

סה"כ יש 4 גרסאות של האנפורס אז זה מבלבל מאוד.

הגשר בצפוני קובע את הביצועים ומהבחינה הזו אין הבדל בין הדגמים (בלי להתייחס לביצועים של כרטיס המסך אלא נטו למעבד).

הגשר הדרומי מוסיף המון פיצ'רים אז כדאי לבדוק מה מקבלים תמורת הכסף שלכם.

פורסם

יש 2 גירסאות של הגשר הצפוני (לאחת יש תוספת של כ.רשת שני + פיירוייר + סאונד תומך דולבי - MCP-T ואחת רק עם כ.רשת אחד).

לשתיהן יש ATA133 + USB2.0

התכוונת לגשר דרומי ;)

פורסם

תודה :)

פורסם

אין בעד מה :hat:

פורסם

you put 2 64 Bit DDR DIMMs and you get double the bandwide. doesn't help the Athlon XP, since it's limited by it's FSB. btw, unlike the RDRAM you don't have to put 2 64 Bit DIMMs.

בתור אחד שחשב שהוא הבין מה השטות הזו עושה לא הבנתי בגרוש מה אמרתה, אתה יכול שוב להסביר, ובעברית... ???

פורסם

in Hebrew? no.

but I will explain again.

think about it as a Raid 0 for memory DIMMs. if you don't know what Raid 0 is than I just made it more complicated. the simplest way I can put it is that a DDR DIMM is 64Bit if you put 2 DDR DIMMs and the bus is 128 Bit, now you can send a 128 Bit data. the First 64 Bit will go it the first DIMM and the other 64 Bit will go into the second DIMM. what you did was doubled the bandwide.

פורסם

בקיצור ולעניין אתה מכפיל את הרוחב פס אבל המעבד לא עומד בזה כמו שהוא צריך. לכן השיפור הוא לא ענקי

פורסם

אם אני קונה את הלידטק עם זכרון אחד יש הרבה הבדל ביניהם?(ששווה את ההפרש?)

פורסם

the nForce 2 got better performance (10%-15%) than the KT400, because of it's memory controller, which is more than twice as fast, not because of the dual DDR. 2 333Mhz DIMMs won't give you much improvment over 1 333Mhz, 2 266Mhz DIMMs are a different story.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים