עבור לתוכן

אוברקלוק ניסיון 2 - עדכון בעמוד 3- שברתי את ה4 ג'יגה!

Featured Replies

פורסם

yap.

• תגובות 43
  • צפיות 2.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני חייב לתת קרדיט ענק לתותח על שלימד אותי את כמעט כל מה שאני יודע - AshkenAZoNi תודה לך איש יקר!

פורסם

שמח לעזור ;)

פורסם
  • מחבר

לא ממש קרוב לe6400.

E6300 עדיין אוכל אותי בSUPER PI . וגם בבדיקות מולטימדיה למעבד.

בכל מקרה, אם אני אתייצב על 4 אני אשמח. אם אפשר לחזור לנושא ולנסות לפענח איך אני מייצב אתה החרא הקטן אני אודה לכם מאוד. :)

פורסם

ניסיתי להוריד מכפלת HTT ??

תוריד לשלוש ונראה מה יקרה..

פורסם

805 זה מעבד של אינטל..לא של AMD. (אין HTT באינטל)

פורסם
  • מחבר

אין HTT :).

בכל מקרה הניסיון האחרון למטרת שיבוח האוברקלוק נכשל. קיוויתי שאולי הטמפ' של הציפסט היא הגורם הבעייתי.

בכל מקרה, ריעננתי משחה תרמית בציפסט והרכבתי מאוורר. עושה רושם שהטמפ' ירדה פלאים(קשה לי להיות בטוח כי החיישן דפוק בלוח שלי, אבל עכשיו כשאני נוגע האצבע שלי לא נשרפת.

אני אובד עצות. כמה טיפשי שעם CLOCKGEN וEASY TUNE אני יכול להגיע ל4 ג'יגה, אך דרך הביוס לא! :bash:

פורסם

זה די ברור, העליית המחשב יש לך מאמץ מקסימלי של המעבד מה שגורם לטומפ' גבוה וחוסר יציבות.

לעומת זאת בווינדוס אין לך כמעבד מאמץ ואתה יכול לשחק חופשי כל עוד אין בעיה של מתח...

פורסם
  • מחבר

זה ממש לא כזה ברור. :-\

שמתי את הפריזר על מקסימום RPM כל הזמן. טמפ במנוחה - 27 מעלות. טמפ במאמץ מלא של דואל פריימ95 - 48.

וזה במקסימום מתח ואחרי שהעליתי עם איזי טיון ל4.06 ג'יגה.

אלה טמפ' מדהימות לכל הדעות למעבד הזה, וברור מכאן שהטמפ' היא בכלל לא הגורם המגביל. יש כאן משהו אחר ולא ברור לי מה. שהרי בוודאי שזה לא הגבול של המעבד(כי אחרת איך בווינדוס הוא עולה עד מעל 4 ג'יגה?).

חשבתי אולי זה עניין הVCORE שחסר, אבל שוב - איך בווינדוס הוא עולה מעל 4 ג'יגה עם אותו מתח? ומדוע רק אם אני סוגר את המחשב לכמה שניות הוא יעבור את הPOST ב3.9 ג'יגה ומעלה, ובכל מצב אחר הוא נכשל? משהו כאן לא מסתדר.

פורסם

תגיד לי, מה המצב של הזיכרונות?

ניסית לשחרר להם את התיזמונים?

שמת מחלקים?

כמה מתח אתה מביא להם?

פורסם

מי אמר שהטמפ מעבד המוצגת היא נכונה? :-\

לא מעט פעמים נתקלים בחיישנים מזייפים...

פורסם
  • מחבר

0guy0 - כן כמובן שניסיתי. אלה דברים מובנים מאליהם. הזכרונות פועלים במהירות 190-200 מגה הרץ(380-400 אפקטיבי). ואלה זכרונות 667 בכלל. תזמונים הכי משוחררים שיש. ניסיתי לתת עוד מתח לזכרונות, לNB, ואפילו לPCIE. אומנם הדברים האלה לא באמת היו אמורים לשנות, אבל ניסיתי בכל זאת. אין שינוי - כלום לא עוזר.

ניסיתי אפילו לערוך את הביוס וגיליתי שיש כמה אפשרויות חבויות, כגון - Hyper Threading, EIST, C1E. החלטתי בסופו של דבר לא לצרוב את הביוס הערוך כי זה עלול לגרום לי לאבד את האחריות, ובמילא השינויים הללו לא אמורים לשנות כלום כי ה805 לא תומך בהם. אז זה לא קשור.

THE-BEAST: הטמפ' נכונות. הקריאה בכל התוכנות ובביוס מתאימה. ובלי קשר יש לי קצת ניסיון בנושא. עובדה גם שהטמפ' עם קירור סטוק היו גבוהות בהרבה( 60-62 במאמץ ב3.5 ג'יגה בסה"כ. ב3.8-4 ג'יגה הוא כבר היה עולה לטמפ' מטורפות). יש לי סירקולציה טובה מאוד במארז,והפריזר 7פרו הוא קירור מצויין.

מצאתי מוד VMID למעבד כדי להעלות את המתח שלו. אני חושב לנסות אותו אבל גם באמצעות המוד המתח המקסימלי הוא 1.6V בסה"כ(כמו בביוס). אני חושב שאולי בדרך הזאת לא יהיה VDROOP כזה משמעותי. או שזה לא באמת משנה שכן עדיין הלוח יגרום לVDROOP?

פורסם
  • מחבר

תודה... אבל לא הבנתי במה זה עוזר לי?

עדכון נוסף: הבעיות ממשיכות להיווצר. אני חושב שבקר הזכרון בלוח הזה דפוק לגמרי והוא זה שמגביל אותי מסיבה כזאת או אחרת להגיע ל4 ג'יגה. וזה לא משנה באיזה מחלק אני נמצא(כי הרי אני נמצא מאות מגה הרצים מתחת למהירות סטוק ועם תזמונים משוחררים). הסיבה לכך היא שב3.9 ג'יגה + אני מקבל שגיאות בmemtest. ושוב אני אומר - ללא תלות במחלק הזכרון.

מעבר לכך עושה רושם שמשהו פיזי הלך או בלוח או בזכרון. אומנם אם אני מריץ MEMTEST רגיל הכל עובר חלק. ברם, אם אני בוחר באפשרות 'גודל זכרון = BIOS ALL' אז תוך מאית השנייה מופיעות עשרות שגיאות והמחשב נתקע לגמרי.

מישהו יודע מה ההבדל בין BIOS ALL לBIOS STD בMEMTEST? כי מעניין שבאופן רגיל(BIOS STD) הבדיקה עוברת חלק(אלא אם כן אני ב3.9 ג'יגה ומעלה ואז היא נכשלת בכל מקרה - כמו שכבר ציינתי).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים