עבור לתוכן

אוברקלוק ניסיון 2 - עדכון בעמוד 3- שברתי את ה4 ג'יגה!

Featured Replies

פורסם

היי לכולם.

טוב חבר'ה חיברתי את הליברטי 400. חדשות טובות - אכן המחשב עובד ועושה רושם שכלום לא נדפק.

הליברטי הזה כל כך שקט שזה לא יאומן. הייתי צריך לבדוק פעמיים כדי להאמין שהמאוורר באמת פועל.

מעבר לכך אני קצת מאוכזב. ב3.6 ג'יגה אוברקלוק במאמץ מלא, מסילת ה12V מתייצבת על 11.90. בלי מאמץ היא נעה בין 11.97 ל12.03. האם יש סיבה לחשש מהירידה המינימלית הזאת? הרי בכל זאת מדובר בספק חדש מהקופסה, וזה גם ליברטי כמובן.

לכל מי שהיה זקוק להוכחה שVDROOP נגרם ע"י הלוח ולא ע"י הספק - הנה היא מולכם(נתקלתי כמה פעמים באנשים שטוענים שVDROOP נגרם ע"י הספק). הVDROOP העצבני לא השתנה במאומה עם החלפת הספק, וכנראה שהלוח הדפקטי הזה גורם לו.

למשל, עכשיו קבעתי בביוס 1.4VCORE, ואני מקבל 1.26-1.34V בתכלס.

• תגובות 43
  • צפיות 2.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

איך אתה מודד תמתח?

עם תוכנה? אז אל תצפה לתשבות נכונות...

פורסם
  • מחבר

כרגע עם תוכנה. ייתכן וזה לא מדוייק - אבל זה גם לא נראה חריג במיוחד.

אני אבדוק יותר מאוחר עם מולטימטר.

עריכה: כמה עצוב. כנראה שהספק לא עשה את כל הבעיות. אני תקוע ב194FSB. כלומר 3.88 ג'יגה.

מה מגביל אותי לעזאזל? הטמפ' מצויינות!

הזכרונות ביחס 1:1, אז הם בסה"כ במהירות 380MHZ כאשר הסטוק שלהם הוא 667.

הPCIE נעול על 100. וגם ניסיתי כל מיני אפשרויות אחרות איתו.

ניסיתי להוסיף מתח לFSB, לPCIE, וכמובן למעבד - אבל כלום!.

איזה ייאוש! אם למישהו יש רעיונות אני פתוח להצעות..

פורסם

גם לי יש הבעיה של המתחים שאני קובע 1.5 ובאמת זה 1.43-147 זה הלוח .......

תגיד אם למשל ב מסילה של ה 3.3 אני מקבל 3.072 זה סביר או לא ?וב 12 יש לי 12.22 בכלל

משהו מוזר ....

יש לך מזל שכל החלקים בסדר אחרי הפיצוץ של הספק ...

פורסם

זה לא דבר חדש שקשה להגיע לבאס 200 עם 805.

פורסם
  • מחבר

ל805 אין בעייה להגיע לבאס 200. אם כבר הלוח מגביל. אבל אני מנסה לראות איך לעקוף את זה בכל זאת

3.072 זה די גרוע. בדקת עם מולטימטר?

12.22 אני לא חושב שיש בעייה עם זה.

פורסם

כנראה שזה המקסימום של המעבד...

נ.ב

התוכנות אומרת שהספק שלי נותן 13 וולט על ה-12...נראה לך הגיוני?

וגם בדקתי את זה והוא נותן 12.08 שזה ממש טוב!

אז אל תאמינו לתוכנות...

פורסם

ל805 אין בעייה להגיע לבאס 200. אם כבר הלוח מגביל. אבל אני מנסה לראות איך לעקוף את זה בכל זאת

כל לוח מבוסס 945P לא יגביל אותך עד באס 266 לפחות.

כמעט בטוח שהמעבד הוא עצמו לא מסוגל לעוד....

פורסם
  • מחבר

לא יגביל אותי עד באס 266 בתנאי שמדובר במעבד של 200 FSB במקור. השילוב כאן בין הלוח למעבד לא טוב. אני אבדוק את זה לעומק.

בינתיים הצלחתי לייצב(כנראה. אני עכשיו בודק) את הבדיקה על 194FSB. יש לציין שב194 גם בד"כ לא הצלחתי לעשות בוט ועכשיו זה מתייצב. אולי יש תקווה למרות הכל.

המצב התאפשר בזכות העובדה שביטלתי את אפשרות הThermal monitoring(TM2). למישהו יש מושג מה הקשר? הרי המעבד שלי רחוק שנות אור מטמפ' שאמורה להיות מסוכנת לו. עכשיו הוא על 47 מעלות במאמץ בסה"כ.

פורסם

לחלק לא קטן מהם בהחלט יש.

פורסם

המעבד אוהב מתח! תאמין לי אני יודע עשיתי אותו 4200...

בביוס שים FSB 200 ומתח למעבד 1.5500, פה כבר הוא יעלה לך בלי בעיות...

תעדכן פה עם זה עזר אחי!

פורסם
  • מחבר

לא אמרת 4400?

ואם כן למה אתה ב3800 בסוף?

פורסם

את החתימה אני צריך לעדכן...

4400 לא יציב...

עם 420 עבדתי בערך שעה ונפל לי הספק..

4000 אני עובד חופשי.

תעשה מה שאמרתי לך... באס 200 מתח למעבד 1.5500.

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה.

העלאת המתח אכן עוזרת קצת, אך לא פותרת את הבעייה לגמרי.

העליתי את המתח עד המקסימום - 1.6V! כעת, בתנאי שאני סוגר את המחשב לחצי דקה ואז מפעיל אותו - הוינדוס עולה ב3.9 ג'יגה(195FSB) ובדיקת הPRIME95 יציבה. גם הטמפ' בסדר גמור(49 במאמץ).

אבל, משום מה אם אני מפעיל את הוינדוס ועושה ריסטרט ללא סגירה מלאה של המחשב - המסך שחור. המחשב לא עושה POST!

עושה רושם שאכן יש כאן עניין של מתח מעבד. הבעייה הרצינית היא שהגעתי כבר למתח המקסימלי 1.6V. לצערי הרב ללוח יש VDROOP רב מאוד ולכן המתח האמיתי הוא בין 1.4-1.52. כלומר, ייתכן מאוד שבגלל הVDROOP, המחשב לא מצליח לעשות POST לאחר ריסטרט.

או שאולי נראה לכם שיש כאן משהו אחר? איך אפשר להסביר שכל עוד אני בוינדוס המחשב יציב לגמרי(גם בבדיקות מאמץ), ולאחר ריבוט הוא לא מוכן לעלות. איך זה?

והאם יש דרך להוסיף עוד מתח למעבד למרות הגבלת הביוס כדי לפצות על הVDROOP? או האם יש דרך לתקן את הVDROOP?

פורסם

אפשר לעשות מוד ללוח...

תברר אם יש לדגם הספציפי שלך מדריך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים