עבור לתוכן

Basic disk ו- Dynamic Disk

Featured Replies

פורסם

מישהו יכול בבקשה להסביר לי (או למצוא הסבר די מפורט) על basic disk ו-dynamic disk?

אני ממש לא מבינה בנושא וכל מה שמצאתי עד כה לא היה הסבר כל כך מוצלח...

פורסם

basic disk- דיסק רגיל, פשוט. יש לו אפשרות ל-4 מחיצות ו-מחיצה אחת עם 3 דיסקים לוגיים.

dynamic disk- מכונה גם כ-RAID תוכנתי, מאפשר שימוש בשני דיסקים קשיחים ליצירת דיסק לוגי אחד על מנת לעלות את המהירות של הכתיבה (striped disk ו-spanned disk). מאפשר להוסיף עוד מקום למחיצה קיימת. דיסק סיסטם לא יכול לעשות בוט כשהוא מותקן על דיסק דינמי.

פורסם

basic disk- דיסק רגיל, פשוט. יש לו אפשרות ל-4 מחיצות ו-מחיצה אחת עם 3 דיסקים לוגיים.

אם המחשב שלך תואם x86 (כלומר אתה משתמש ב MBR ) אז אתה יכול לבנות 4 מחיצות primary או 3

מחיצות primary ואחת extended שבתוכה אתה יכול לשים הרבה דיסקים לוגיים (אם אני זוכר נכון עד 256 ).

מחשבי IA-64 משתמשים ב GPT וכל מחיצה מזוהה על ידי ה GUID שלה ואם אני זוכר נכון זה מאפשר לתמוך עד 128 מחיצות.

dynamic disk- מכונה גם כ-RAID תוכנתי, מאפשר שימוש בשני דיסקים קשיחים על מנת להעלות מהירות (striped disk ו-spanned disk). מאפשר להוסיף עוד מקום למחיצה קיימת. אסור שדיסק סיסטם לא יכול לעשות בוט כשהוא מותקן על דיסק דינמי. (עוד אח"כ, חייב לזוז)

1. דיסק דינאמי ( Dynamic Disk ) זה לא RAID , ואתה יכול באותה קלות לבנות גם RAID תוכנה על Basic Disk.

2. אפשר לעשות בוט מ Windows כשהוא נמצא על Dynamic Disk ,אתה לא יכול לשים את ה boot volume (או ה System או שניהם,

אני כבר לא זוכר...) במערך RAID 0 תוכנה (striped volume).

מקווה שזה יעזור לך בשאיפה שלך לשתות כמה שיותר קפה...

הנה הסבר די מפורט על Basic Disks מתוך tech net :

http://technet2.microsoft.com/WindowsServer/en/library/bdeda920-1f08-4683-9ffb-7b4b50df0b5a1033.mspx?mfr=true

והנה אחד ההסברים הכי טובים שקראתי על Dynamic Disks גם מתוך tech net :

http://technet2.microsoft.com/WindowsServer/en/library/72c515fa-8acf-4de2-90af-ebca62b27f661033.mspx?mfr=true

פורסם

ברור שזה לא רייד, זה נקרא רייד תוכנתי או מיקרוסופטי. (איך שבא לך)

אל תדאג לגבי הקפה, אני שותה מספיק.

פורסם

RAID תוכנה לא חייב להיות של מיקרוסופט.

השרת קבצים שלי בבית מריץ SUSE ומשתמש בRAID 0 תוכנה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים