עבור לתוכן

שאלה לגבי תדר AGP/PCI

Featured Replies

פורסם

האם הרמת התדר מעל הסטוק עלולה לגרום נזק ממשי למחשב או שבמקרה הכי גרוע הוא רק ייתקע?

פורסם

כל מה שזה יכול לגרום זה אי יציבות,זה הכל.

"הוא רק ייתקע"

גם או ריסטים.

פורסם
  • מחבר

מוזר, שמעתי שהעלאת התדר עלולה להרוס כרטיסי PCI ואפילו את הדיסקים הקשיחים

אז אתה אומר שזה לא נכון?

פורסם

גורם לריסטים ולאי יציבות לאחר גבול מסויים.

לעיתים העלאת תדר יכולה לתרום ליציבות OC.

פורסם

מה האינטרס שלך להעלות את התדר של הכרטיסים? יש לך גשר צפוני שלא תומך בהעלאה של הBUS בלבד?

פורסם
  • מחבר

לא קשור לגשר הצפוני

פשוט אני רוצה לתת מתח יותר יציב לכרטיס מסך, ולפי מה שהבנתי תדר AGP גבוה זה מה שאני צריך, לא?

פורסם

חבר'ה למה להטעות?

העלאת תדר גבוהה מדי של הPCI\AGP יכולה לדפוק את כרטיס המסך וכרטיסי הAGP. להבדיל ממעבדים, אלה לא מסוגלים לספוג אובר קלוק, ולכן אין להם גם את כל מנגנוני ההגנה שיש למעבד בנושא.

הבקר שמבוסס על PCI בד"כ בלוחות ישנים יכול להדפק, ולקחת את ההרד דיסק איתו. כל המידע בדיסק ילך לך, וחבל.

מה שכן, סביר להניח שהרבה לפני שהדיסק הקשיח ילך, אתה תתקל באי יציבות(אי זיהוי הדיסקים וכדומה בזמן בוט וכדומה).

בקיצור, אל תעבור את גבול הטעם הטוב אם אין לך נעילת PCI/AGP. ייתכן למרות זאת, שיש מחלקים שישמרו על התדר בגבול הסביר. כדאי לבדוק במדריך\באינטרנט על הלוח הספציפי.

פורסם
  • מחבר

תודה

אני אשאר על סטוק בינתיים

פורסם

בכיף. תשמע בגדול עד 38 מגה הרץ PCI לא תהיה בעיה. במחשב השני שלי עשיתי אוברקלוק למעבד ATHLON XP PALAMINO מ1457 מגה הרץ ל 1650 בערך. 200 מגה הרץ שבהחלט תורמים לא מעט ותפו תפו תפו הכל יציב כבר זמן מה.

הPCI בערך על 38, והAGP על בערך 75-76.

פורסם
  • מחבר

נשמע מעניין. ואתה מבחין שתדר גבוה יותר לAGP/PCI מאפשר לסחוט יותר מהמעבד?

כי הלוח מגביל אותי מבחינת מתח ואני אשמח לגלות דרך לעקוף את זה

פורסם

זה נעשה מחוסר ברירה.

להיפך, האופציה הזאת דווקא מגבילה אותי. בתדר גבוה מדי לPCI\AGP המחשב לא עולה.

למרות זאת, לעיתים תדר גבוה מעט מהרגיל יכול לעזור באוברקלוק. שווה לנסות. לא ממליץ לך לעבור את ה38 בPCI בכל מקרה. כמה שיותר קרוב ל33 יותר טוב.

פורסם

להעלות מתח של הAGP - את זה אני יכול להבין, כי בהרבה לוחות (גם בשלי) זה קשור למתח שמקבל הגשר הצפוני. העלאה של המתח של הAGP מעלה את המתח של הגשר הצפוני ויכולה לאפשר BUS יותר גבוה.

חוץ מזה, כמו שאמרו פה, אני מסכים שלהעלות את התדר של הAGP/PCI זה מסוכן ואני לא רואה את הסיבה לעשות את זה אלא אם הלוח לא תומך בהעלאה של הBUS בלי הAGP/PCI

פורסם

להעלות מתח של הAGP - את זה אני יכול להבין, כי בהרבה לוחות (גם בשלי) זה קשור למתח שמקבל הגשר הצפוני. העלאה של המתח של הAGP מעלה את המתח של הגשר הצפוני ויכולה לאפשר BUS יותר גבוה.

חוץ מזה, כמו שאמרו פה, אני מסכים שלהעלות את התדר של הAGP/PCI זה מסוכן ואני לא רואה את הסיבה לעשות את זה אלא אם הלוח לא תומך בהעלאה של הBUS בלי הAGP/PCI

העלאה של מתח AGP יכולה לאפשר לי להגיע ל-BUS יותר גבוה עם המעבד?

אתה יכול למצוא לינק שמראה כזה דבר? נראה לי קצת מוזר

פורסם

כן זה לוח חרא כל הסידרה של ה800 היא גרוע והביוסים שלה הם אם מינימום הגדרות :-\

פורסם

העלאה של מתח AGP יכולה לאפשר לי להגיע ל-BUS יותר גבוה עם המעבד?

אתה יכול למצוא לינק שמראה כזה דבר? נראה לי קצת מוזר

מה שמוזר זה שבלוחות ישנים המתח של הAGP קשור למתח של הNB, אבל בכל מקרה, NB שלא מקבל מספיר מתח זה די נדיר. אתה צריך להיות בטוח שאין עוד משהו שמגביל לך את האוברקלוק.

לדוגמא, אצלי, איך גיליתי שמה שמגביל אותי זה הגשר הצפוני? הרצתי sisoft sandra - memory burn in. ב255Mhz המחשב היה קופא אבל ב200 לא. בPrime95 הוא היה קופא רק אם הייתי עושה את הבדיקה שמאמצת את הזיכרון. מצד שני, ידעתי שהזיכרון הוא לא הבעייה בגלל שכשהרצתי כל מקל בנפרד זה לא קרה. אבל מה שהכי הצביע על הגשר הצפוני זה שאותו תדר מעבד, אותו תדר BUS, אותו תדר זיכרון - היה יציב בsingle channel ולא יציב בdual channel. וזה לא שהוא לא מקורר כמו שצריך - שמתי עליו סינק של פנטיום 3.

חפרתי על זה הרבה ומזמן בפורומים של TGH אבל אני לא מוצא עכשיו את הthreadים...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים