עבור לתוכן

התאמת זיכרון למעבד ולוח אם

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

אני מעוניין לקנות זכרון חדש למחשב שלי.

כרגע יש לי 256MB DDR (ישן, אני יודע...)

לפי CPU-Z , התדירות שלו היא 166MHZ (אמרו לי שזה בעצם פי שניים או משהו כזה - אני אשמח להסבר ...)

אני זקוק לזכרון של 1GB וכנראה אני אקנה את זה: 400MHZ ?1GB Corsair (Value) CL3? (בהמלצת חבר)

יש לי מעבד של AMD ולוח אם של Gigabyte ורציתי לדעת איך אני יכול להיות בטוח שהזיכרון "ירוץ" על המעבד.

כלומר, האם CPU יכולה "להגיד" לי שהזיכרון מתאים, ואם כן - איפה אני יכול לראות את זה?

אני כמובן מתכוון להוציא את הזיכרון הקיים...

תודה מראש על העזרה,

RedFox.

פורסם

אני מאמין שהסוקט שלך היא 939 או משהו כזה ולכן זה DDR1..

מה הדגם של הלוח שלך? הוא זה שיגיד לנו באיזה זכרונות הוא תומך

פורסם

---אני כמובן מתכוון להוציא את הזיכרון הקיים...

למה בדיוק?? תוסיף את הזיכרון ביחד עם הזיכרון שקיים יהיה לך 1280MB עדיף מאשר 1024

---(אמרו לי שזה בעצם פי שניים או משהו כזה - אני אשמח להסבר ...)

בעיקרון רשום שהמהירות 166MHZ אבל בעצם המהירות האפקטיבית שהוא משתמש זה פי 2.. 332MHZ..

כמו כן למשל מהירות 667MHZ שתמיד רשום בזיכורנות זה כבר על האפקטיבי.. בעצם זה 333.5MHZ אבל הוא משתמש ב667MHZ כי זה מוכפל..

אם אני לא טועה..

פורסם

פרגולה,לא כדאי לו להוסיף,קודם כל כי אין הבדל מורגש בין 1024 ל-1280. דבר שני הזיכרון שיש לו כרגע הוא במהירות 333 והוא הולך לקנות במהירות 400.

אם הוא ישים את שניהם ביחד כולם יפעלו לו בתדר הנמוך.ז"א 333 ואני מניח שגם CL3

פורסם
  • מחבר

כן ... כה אמרו לי לגבי העובדה שזה תמיד פועל במהירות של הנמוך יותר, לכן העדפתי לקנות פשוט גיג'ה וזהו.

אינני יודע בדיוק איפה אפשר לראות את הדגם... זה כל מה שה- CPU הוציאה: (בלשונית של ה- mainboard)

Manufacturer: Gigabyte...

model: nVidia-nForce2

Chipset: nVidia nForce2 SPP Rev.:A2

Southbridge: nVidia nForce2 MCP

Sensor: ITE IT8712

BIOS:

Brand: Award software international Inc.

Version: F3

Graphic Interface:

Version : AGP Version 3.0

ויש עוד קצת...

אני מקווה שזה יעזור ואם לא - אשמח אם תגידו לי איפה אוכל למצוא את הפרטים הרלוונטיים.

תודה ((:

פורסם

תוריד EVEREST (גרסאת דמו,תחפש בגוגל)

ותבדוק שם תחת Motherboard ותם לנו את הדגם המלא. אני כמעט בטוח שהלוח שלך תומך ב-DDR400 אבל אני רוצה להיות בטוח לפני שאני ממליץ לך לקנות

פורסם

---אם הוא ישים את שניהם ביחד כולם יפעלו לו בתדר הנמוך.ז"א 333 ואני מניח שגם CL3

צודק אחי.. לא חשבתי על זה..

יכול להיות אולי שהבאס שלו שלו על 166 ואז במילא אם הוא יקנה 400MHZ הוא ישתמש רק ב300? או שאין מעבדים עם כזה באס נמוך?

פורסם

לא נראה לי שזה המצב.

ונדמה לי שלפנטיום D805 יש באס כזה אבל אין מצב שיש לו אותו.

פורסם
  • מחבר

טוב... אז הנה הפרטים: (שנראו לי חשובים)

Motherboard Name Gigabyte GA-7NF-RZ©

RAM Slots 3 DDR DIMM

Real Clock 100 MHz (DDR)

Effective Clock 200 MHz

הייייייי

תראו מה מצאתי:

Supported Memory Types DDR-200 SDRAM, DDR-266 SDRAM, DDR-333 SDRAM, DDR-400 SDRAM

נראה לכם שזה יעזור ? ((:

פורסם

בהחלט הלוח שלך תומך DDR1 ו400MHZ כמו שXtract חשב

עריכה: או או שזה המחלקים.. ובעצם הוא תומך רק ב200MHZ ( כי בעצם רשום Effective Clock 200 MHz ואז אויל רשמו את המחלקים.. התחילו מ DDR-200 שזה 1:1 במחלקים ולאט לאט עלו עד ל400..)

חכה לתשובה מXtract הוא יפרש את זה נכון..יכול להיות שאתה יכול 400 אם תעשה מחלקים..

פורסם

זה בסדר, הלוח שלו תומך

פורסם

הוא יכול ישר כשהוא מכניס את הזיכורנות לחריצים וישר זה יעבוד או שהוא צריך לשנות בביוס למחלק 400..?

פורסם
  • מחבר

אמממ... תודה רבה רבה!!. ולשאלתו של פרגולה:

אני צריך לשנות משהו בביוס או שזה יהיה בסדר?

פורסם

אם לא שינית שם שום דבר אז לא,הוא תומך בהם כמו שהם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים