עבור לתוכן

היום הראשון שלי במודינג עשיתי חלון וצריך עזרה עם הלדים

Featured Replies

פורסם

אז ככה היום עשיתי חלון במארז יצא פצצה מחר אני קונה מאוורר לדים למארז

אז ככה חייב להשים את הגריל הזה את הרשת הזאת? או שאפשר סתם לחתוך עיגול ולחבר אליו את המאוורר עם ברגים

עכשיו לשאלה המרכזית אני מת לעשות תאורה למחשב וראיתי שתאורת לדים חזקה מאוד ולא שווה להוציא 60 שקל על קתודה אם אפשר להוציא 10 שקל על חומרים ללדים

הבעיה היא שהמדריכים שראיתי פה באתר לא ברורים(לי לפחות) או שהתמונות לא עובדות או לא מפורטים מספיק

אז למישהוא יש איזה מדריך פשוט או שהוא יכול להסביר לי איך להאיר את המארז בעזרת לדים ?

הודעה ראשונה שלי פה אז תודה לעוזרים...

פורסם

מוזר שאף אחד עדיין לא הגיב לך =\

ואתה לא חייב ביכלל גריל ... גריל הוא לפי דעתי ליופי, יש האומרים שהוא מונע מאבק להיכנס אבל אני רואה בו רק דבר המפריע לזרימת האוויר...

ע"מ לחבר את המאוורר כל מה שאתה צריך לעשות הוא לקנות 4 -2 ברגים לקדוח חור מתאים לזרימת האוויר ו4 חורים בשביל הברגים ולתפוס אותו איתם \ אתה יכול לחבר אם דבק חם ראיתי אנשים עושים את זה וכל העולם על דעתך :)

לגבי התאורה: אתה צריך לקנות לדים חזקים הניראים לעיתים סופר-לדים. אפשר גם להוציא אותם ממחזיקי המפתחות - פנסים שמשתמשים בלדים לרוב אלו יהיו הלדים שאתה צריך...

והחיבור מתבצע לספק הכוח 5V דרך נגד מתאים...

אתה יכול לראות את זה בפרוייקטים שונים בפורום פרוייקטים...

SNOW :hat:

פורסם
  • מחבר

תודה לך

אבל עדיין זה לא ממש עוזר לי...

אני צריך לדעת איך לחבר את הלדים לנגד ואיך מהנגד הם מגיעים לספר כוח ואיזה נגדים מתחברים ואיזה לדים

בקיצור אם יש לך מדריך נחמד תודה אני כרגע לא צריך שהלדים יפעלו לפי המוזיקה

אז אם יש לך מדריך תודה אם אתה יכול להסביר פה גם תודה

פורסם

תודה לך

אבל עדיין זה לא ממש עוזר לי...

אני צריך לדעת איך לחבר את הלדים לנגד ואיך מהנגד הם מגיעים לספר כוח ואיזה נגדים מתחברים ואיזה לדים

בקיצור אם יש לך מדריך נחמד תודה אני כרגע לא צריך שהלדים יפעלו לפי המוזיקה

אז אם יש לך מדריך תודה אם אתה יכול להסביר פה גם תודה

מדריך? מדריך אין לי אומנם חיפוש קצר בגוגל יביא לך את התוצאות הרצויות.

אאממ לא ממש הבנתי את החלק הראשון - מה ז"א איך מחברים?

מהספק כוח כמו שאתה יודע יוצאים כבלים אם תושבת מסוג מולקס אשר מספקים 12V ו 5V.

איך לחבר? כאילו אתה קונה פלאטה \ מלחים ישרירות ז"א החיבור מבוצע ע"י הלחמה אבל יש לי הרגשה שלא הבנתי את השאלה שלך הוא שהיא די דומה לשאלה - איך מחממים על האש? התשובה תיהיה מדליקים אש ומחממים. בקיצור לא הבנתי את השאלה :s05:

פורסם

Snow אני חושב שהוא התכוונן איך לחבר את הלדים מבחינת כבלים.

כלומר,איזה רגל לחבר לחוט שחור אדום,צהוב..וכנ"ל לגביי נגדים..

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

מצטרף לשאלה באמת איך מחברים ת'לדים רגל לאיזה חוט וכ'ו.....

אה ואם אפשר מישהו יודע איזה הספק מגיע לכונן דיסקטים?

תודה מראש.... :s05: :jump:

פורסם

מנורת אולטרה יהיה יפה בתוך המארז

תנסה

פורסם

RegEv שלום

אני אנסה לתת לך תשובות שיעזרו לך.

קודם כל לגבי הגריל: לא חייבים אותו, אבל יש גרילים שמוסיפים יופי, זה עניין של טעם. הגריל נועד קודם כל לבטיחות, זאת אומרת שלא תוכל בטעות לדחוף אצבע למאוורר. מאוורים קטנים לא עושים הרבה נזק, אבל מאוורר 120 מילימטר יכול לעשות לך אחלה חתך באצבע. זה לגבי הגריל.

לגבי הלדים - גם זה עניין של טעם. אור של קתודה הוא יותר "רך". לדים מפיצים אור חזק ובהיר, לפעמים מסנוור. לדעתי היתרון העיקרי של לדים זה שיותר קל לעבוד איתם, לפזר אותם במארז וכו'. עם קתודה יותר קשה לשחק.

לגבי חיבורים של לדים:

במודינג בדרך כלל משתמשים בלדים מסוג אולטרה-ברייט. מישהו כבר אמר פה שאפשר למצוא אותם גם במחזיקי מפתחות, אבל תוכל לבדוק גם במודעות למכירה פה באתר, זה לא יקר וזה בטח יותר זול מקתודה.

לגבי החיבור עצמו, הכנתי לך ציור (די מעפן, אבל מספיק ברור לדעתי) איך לחבר לד בודד לספק. סימנתי באיזה חוטים להשתמש מהספק ובאיזה נגד להשתמש. הצבעים של הנגד זה הצבעים במציאות.

אם יש לך עוד שאלות, אל תתבייש.

[attachment deleted by admin]

פורסם

טוב שמעו אחים שלי אני ממש הבנתי אתזה

פורסם

למה למחוק? שאחרים גם ילמדו. יש הרבה שאלות בנושא הזה וחבל שכל יומיים פותחים ת'ראד חדש.

פורסם

טוב באמת אתה צודק.................. :silly:

פורסם
  • מחבר

RegEv שלום

אני אנסה לתת לך תשובות שיעזרו לך.

קודם כל לגבי הגריל: לא חייבים אותו, אבל יש גרילים שמוסיפים יופי, זה עניין של טעם. הגריל נועד קודם כל לבטיחות, זאת אומרת שלא תוכל בטעות לדחוף אצבע למאוורר. מאוורים קטנים לא עושים הרבה נזק, אבל מאוורר 120 מילימטר יכול לעשות לך אחלה חתך באצבע. זה לגבי הגריל.

לגבי הלדים - גם זה עניין של טעם. אור של קתודה הוא יותר "רך". לדים מפיצים אור חזק ובהיר, לפעמים מסנוור. לדעתי היתרון העיקרי של לדים זה שיותר קל לעבוד איתם, לפזר אותם במארז וכו'. עם קתודה יותר קשה לשחק.

לגבי חיבורים של לדים:

במודינג בדרך כלל משתמשים בלדים מסוג אולטרה-ברייט. מישהו כבר אמר פה שאפשר למצוא אותם גם במחזיקי מפתחות, אבל תוכל לבדוק גם במודעות למכירה פה באתר, זה לא יקר וזה בטח יותר זול מקתודה.

לגבי החיבור עצמו, הכנתי לך ציור (די מעפן, אבל מספיק ברור לדעתי) איך לחבר לד בודד לספק. סימנתי באיזה חוטים להשתמש מהספק ובאיזה נגד להשתמש. הצבעים של הנגד זה הצבעים במציאות.

אם יש לך עוד שאלות, אל תתבייש.

תודה אחי עזרתה לי מאוד

אבל אתה בטוח שנגד של 100 אום יספיק כדי להליק לד ?

לי נראה שאיזה 300 אום צריך כדי להדליק לד

ועדיין לא הבנתי משו

אחרי שאני מחבר את הלדים אחד לשני ומחבר להם תנגדים

איך אני מחבר אותם לחיבור הזה של הספק כוח המולקוס הזה הרי יש לי חוט אחד יוצא מכל המעגל הזא ולמולקוס צריך לחבר שתי חוטים אחד אחד לשחור ואחד לאדום לא ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים