פורסם 2006 באוקטובר 3118 שנים קיבלתי 4 מסכי LCD של SEIKO 40X2 L4042 של SII חיפשתי המון זמן דפי מידע ומצאתי רק את אלו: http://www.eio.com/dotmatrixlcd.pdf (בעמוד 2) http://www.iweil.com/devices/lcd%20drivers/seiko%20manual.pdf (עמודים 34-37) אני לא מבין את הסידור של החיבורים פה, הנה תמונות: זה המסך: ואלו החיבורים מקדימה: ומאחור: ולמי שלא רואה (אף אחד כי זה מהמצלמת אינטרנט) ציירתי בצייר: 1. איך לעזאזל המספור של החיבורים הולך פה?! בצבע הכחול או בירוק הבהיר? ניסיתי לפי המדריך פה לפי שני הצבעים ושניהם לא מראים את אות הבדיקה.. אני כמעט בטוח שהמסך כן פועל בפרללי (HD משהו משהו) אם מישהו יכול להראות לי את הסדר של החיבורים אני אנסה שוב.. 2. מישהו יכול להסביר לי למה כשאני מחבר 5 וולט לחיבורים של האנודה והקטודה אז התאורה האחורית נדלקת וכשאני מנסה דרך חיבורים 15 ו16 זה לא נדלק..(ואני יודע ש15 זה האנודה ו16 זה הקטודה)
פורסם 2006 באוקטובר 3118 שנים המספור זה לפי הכחולצד אחד זה זוגי צד שני זה אי זוגי לכל האורך...ותבדוק בדפי הנתונים אולי הרגליים במסך הספציפי הזה לא כמו במדריך...
פורסם 2006 באוקטובר 3118 שנים וכן החיבורים הם כמו בכחול החיבורים תחבר בדיוק (!) לפי המדריך. שים לב לרגליים בדפי נתונים ובמדריך! קודם כל מהמדריך : 1 הארקה - חוט שחור בחיבור המולקס הארקה עבור המסך. 2 מקור מתח 5V - חוט אדום בחיבור המולקס. מקור מתח למסך. 3 הארקה - חוט שחור בחיבור המולקס הגדרת הקונטרסט של המסך, כאשר ההתנגדות מינימלית הקונטרסט מכסימלי, ניתן להשתמש במקרה הצורך בפוטנציומטר של 10Kohm על מנת להגדיר את הקונטרסט. 4 חיבור פרללי - פין 16 יש להשתמש ב-ribbon cable לחיבור. Registry Set 5 חיבור פרללי - פין 1 יש להשתמש ב-ribbon cable לחיבור. הגדרת מצב קריאה/כתיבה. 6 חיבור פרללי - פין 1 יש להשתמש ב-ribbon cable לחיבור. Chip Enable 7 חיבור פרללי - פין 2 יש להשתמש ב-ribbon cable לחיבור. סיבית מידע 0 8 חיבור פרללי - פין 3 יש להשתמש ב-ribbon cable לחיבור. סיבית מידע 1 9 חיבור פרללי - פין 4 יש להשתמש ב-ribbon cable לחיבור. סיבית מידע 2 10 חיבור פרללי - פין 5 יש להשתמש ב-ribbon cable לחיבור. סיבית מידע 3 11 חיבור פרללי - פין 6 יש להשתמש ב-ribbon cable לחיבור. סיבית מידע 4 12 חיבור פרללי - פין 7 יש להשתמש ב-ribbon cable לחיבור. סיבית מידע 5 13 חיבור פרללי - פין 8 יש להשתמש ב-ribbon cable לחיבור. סיבית מידע 6 14 חיבור פרללי - פין 9 יש להשתמש ב-ribbon cable לחיבור. סיבית מידע 7 כמובן ש 15 ו- 16 זה התאורה (15 זה המתח) והנה בדפי נתונים... 1 VSS GND 2 VDD Power supply voltage +5V 3 VLC Liquid crystal driving voltage 4 RS L : Instruction code input H: Data input 5 R/W L : Data write from MPU to LCM H : Data read from LCM to MPU 6 E Enable 7 DB0 Data bus line 8 DB1 Data bus line 9 DB2 Data bus line 10 DB3 Data bus line 11 DB4 Data bus line 12 DB5 Data bus line 13 DB6 Data bus line 14 DB7 Data bus line 15 ) A Anode (+) for LED backlight 16 ) K Cathode (-) for LED backlight תבצע השוואה בין הרגליים ותראה שזה בדיוק אותו הדבר מקווה שהבנת ושעזרתי לך... עודד ב.
פורסם 2006 באוקטובר 3118 שנים מחבר אני יודע מה אמור להיות כל פין רק לא ידעתי איפה כל פין נמצא על המסך שלי...ולפי מה זה הכחול? מישהו יכול לתת לי הוכחות?ועוד משהו, זה משנה אם זה 5 וולט או 4.5? יתכן שזה יכול לגרום לזה לא לפעול?
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.