עבור לתוכן

אולמרט- "חיזבאללה לא מהווה איום" באמת מפגר, או סתם עיוור למציאות?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

כמה מאות כאלה?

אתה מודע לזה שטיל אחד כזה עולה מאות אלפי שקלים? אתה מדבר על עשרות מיליוני שקלים של נזק, לפחות... :-\

הרגע ראיתי כמה טיל "גיל" עולה |:

250 אלף דולר. הולי שיט X_X

• תגובות 52
  • צפיות 4.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

250,000 דולר לטיל נ"ט קל נשמע לי מוגזם ביותר...

אני חושב שזה שגוי.

פורסם

הכוונה לכך שלחיזבאללה אין יכולת לבצע ירי שטוח מסלול היא שהוא לא יכול, גם אם הוא ממש רוצה, לירות טילי נ"ט ונק"ל לעבר חיילי/מוצבי צה"ל. מה שאפשר את חטיפת החיילים זו בדיוק היכולת הזאת, לא היכולת שלהם לשגר קטיושות.

ואיך יכול להיות מאזן אימה, אם יצאנו למלחמה בלבנון *למרות* העובדה שידענו בוודאות שלחיזבאללה יש יכולת לשגר אלפי ועשרות אלפי טילים על ישראל? מאזן האימה (גם כן אימה) בהחלט היה קיים לפני המלחמה, אבל ההחלטה של ישראל לצאת למלחמה בלבנון מחקה אותו לחלוטין. זה שלחיזבאללה עדיין יש טילים ויכולת לא אומר שזה מאיים עלינו/ימנע מאיתנו לפעול שוב בלבנון.

פורסם

כמה מאות כאלה?

אתה מודע לזה שטיל אחד כזה עולה מאות אלפי שקלים? אתה מדבר על עשרות מיליוני שקלים של נזק, לפחות... :-\

טיל לא רק משגרים, SPIKE הוא משגר רב פעמי.

250,000 דולר לטיל נ"ט קל נשמע לי מוגזם ביותר...

אני חושב שזה שגוי.

ממש לא, זה טיל שגר ושכח מאוד מתקם, הגרסאות המתקדמות שלו(דנדי) מגיעות לטווח של 8000 ק"מ.

קל הוא לא, זה לא RPG-7 או לאו, הגיל דורש צוות חיילים לתפעל, בעל משגר על חצובה עם מערכת אלקטרואופטית על המשגר עצמו.

יש לו יכולת חדירה של 2200 מ"מ פלדה, זה קורנט ישאלי, אפילו פחות הומאני כיוון שהHEAT שלו מכיל הרבה יותר מתכת.

פורסם

הגרסאות המתקדמות שלו(דנדי) מגיעות לטווח של 8000 ק"מ.

לא הגזמנו?

פורסם

טיל לא רק משגרים, SPIKE הוא משגר רב פעמי.ממש לא, זה טיל שגר ושכח מאוד מתקם, הגרסאות המתקדמות שלו(דנדי) מגיעות לטווח של 8000 ק"מ.

קל הוא לא, זה לא RPG-7 או לאו, הגיל דורש צוות חיילים לתפעל, בעל משגר על חצובה עם מערכת אלקטרואופטית על המשגר עצמו.

יש לו יכולת חדירה של 2200 מ"מ פלדה, זה קורנט ישאלי, אפילו פחות הומאני כיוון שהHEAT שלו מכיל הרבה יותר מתכת.

8000 ק"מ זה כמעט ההיקף של כדור הארץ בערך... (זרקתי את המספר הזה אבל רק שתבין את הסדר גודל). אולי התכוונת 8 ק"מ.

לגיל הזה יש טווח של 4 ק"מ לפי רפאל.

אין מצב שטיל בעל טווח של 4 ק"מ עולה 250 אלף דולר. נקודה סוף פסוק.

פורסם

הכוונה לכך שלחיזבאללה אין יכולת לבצע ירי שטוח מסלול היא שהוא לא יכול, גם אם הוא ממש רוצה, לירות טילי נ"ט ונק"ל לעבר חיילי/מוצבי צה"ל. מה שאפשר את חטיפת החיילים זו בדיוק היכולת הזאת, לא היכולת שלהם לשגר קטיושות.

אולמרט אמר שהחיזבאללה לא יכול לירות אש שטוחת מסלול ולפגוע באזרחי ישראל בחצרות בתיהם. הוא לא אמר דבר על ירי על מוצבי צה"ל.

פורסם
  • מחבר

הוא התכוון ל 8000 מ'

ויש לטיל 2 גרסאות. אחת עד 4400 מ', ואחת עד 8000

הוא אכן עולה 250 אלף דולר. זה טיל עם ראש אלקטרו אופטי מתקדם שרואה תמונה ברורה, כמו הפיתון 5. ברגע שמשגרים עליך דבר כזה, הדבר היחיד שנשאר לעשות זה להתפלל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים