עבור לתוכן

אולמרט- "חיזבאללה לא מהווה איום" באמת מפגר, או סתם עיוור למציאות?

Featured Replies

פורסם

הם ירו היום אש נ"מ על מטוסים שחגו מעל ביירות.

ומה אתה מצפה שהם יעשו...?

באמת, תחשוב קצת...

• תגובות 52
  • צפיות 4.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

הבעיה עם זה זה שאנחנו לא יודעים אם אלו היו יריות אזהרה או במטרה לפגוע ולהרוג

פורסם

מה זה לכל הרוחות משנה, זה צבא לבנון התפקיד שלו הוא להגן על לבנון, אנחנו מפרים את המרחב האווירי שלהם עם מטוסים צבאיים.

יש להם כל זכות שבעולם להפיל לנו אותם מהשמיים.

פורסם

במקום לשחק אותה מטומטמים כאילו שמישהו רוצה להפציץ אותם.

(הרי הם יודעים טוב מאוד שאנחנו שם למטרת צילומים)

הייתי מציע להם סתם, אבל באמת סתם להתחיל ליישם את החלטה 1701

ולא לעשות כאילו.

פורסם

תקרא את זה בקונטקסט הנכון

עוד אמר אולמרט, שעמדות חיזבאללה מאוישות על ידי צבא לבנון, אנשיו כבר אינם יושבים על הגדר בצפון ולכן הארגון אינו יכול לירות ירי שטוח-מסלול ואינו מהווה עוד איום על יישובי הצפון.

אתה צודק, צריך לקרוא את הציטוט המלא כדי לראות אותו בהקשר הנכון. אבל אתה מפספס את ההקשר הנכון. בוא ננסה שוב:

עוד אמר אולמרט, שעמדות חיזבאללה מאוישות על ידי צבא לבנון, אנשיו כבר אינם יושבים על הגדר בצפון ולכן הארגון אינו יכול לירות ירי שטוח-מסלול ואינו מהווה עוד איום על יישובי הצפון.

אז נכון, רשמית עמדות החיזבאללה לא מאויישות על ידי אנשי החיזבאללה. ונכון, אם העמדות לא מאויישות, הם לא יכולים לירות אש שטוחת מסלול. אבל ממתי היכולת שלהם לירות אש שטוחת מסלול הטרידה אותנו? כל אלפי הטילים ששוגרו לישראל במלחמה האחרונה לא שוגרו מגדר הגבול ולא היו שטוחי מסלול. למעשה, אני לא חושב שהחיזבאללה ירה אפילו פגז אחד בכינון ישיר אל עבר ישראל. אז זה מה שמטריד את אולמרט, ירי שטוח מסלול?

מה ימנע מהחיזבאללה לירות טילים אל עבר ישראל, ולא רק לעבר ישובי הצפון? זה שהם לא יושבים על גדר הגבול? זה לא הפריע להם קודם. מסקנה:

או שהוא לא חי פה, או שהוא ממש מפגר, או שכבר אין לי מושג.

פורסם

אתה מתייחס לכותרת הפרובוקטיבית ולא לתוכן.

פורסם

במקום לשחק אותה מטומטמים כאילו שמישהו רוצה להפציץ אותם.

(הרי הם יודעים טוב מאוד שאנחנו שם למטרת צילומים)

הייתי מציע להם סתם, אבל באמת סתם להתחיל ליישם את החלטה 1701

ולא לעשות כאילו.

איזה זכות יש לנו להכנס למרחב האווירי שלהם גם אם היינו סטנה קלאוס ומחלקים מתנות, אין לנו שום זכות להפר את המרחב האווירי שלהם ללא רשות.

פורסם

לי דווקא נתפס בעין הכותרת הבאה "אולמרט הבטיח".

"בגלי צה"ל דווח כי אולמרט הבטיח ש"מה שהיה שוב לא יהיה".

עכשיו, ערכתי חיפוש בגולגול לערך "אולמרט הבטיח".

מה שיצא היה דווקא מצחיק.

טוב האמת במחשבה שניה זה דיי עצוב.

איזה זכות יש לנו להכנס למרחב האווירי שלהם גם אם היינו סטנה קלאוס ומחלקים מתנות, אין לנו שום זכות להפר את המרחב האווירי שלהם ללא רשות.

לגבי הזכות אני לא יודע אולי אתה צודק אין לנו (אולי). את סנטה אני לא מכיר אישית לכן אני לא יכול לענות בשמו

יכול להיות שיש לו אישור מיוחד ממועצת האו"ם והמתנות שלו עוברות בידוק ביטחוני.

אבל לגבי החלטה 1701 אני יודע ממה שאני קורא וממה שאני שומע, שהם לא מיישמים.

אז אם הם לא יעשו אנחנו כנראה לפי החלטות הצבא צריכים לעשות.

וזה מה שקורה בפועל. ועדיין אלו הן רק טיסות צילום. לא זוכר איפה שמעתי היום או ראיתי

נציג צה"ל אומר שכל עוד החלטות 1701 לא מיושמות בשטח ישראל תמשיך לצלם מדיי פעם.

פורסם

אתה מתייחס לכותרת הפרובוקטיבית ולא לתוכן.

נו, באמת. לא רק שהתייחסתי לתוכן, הבאתי במלואו את הציטוט שלך לדבריו של אולמרט! אתה זה שלא מתייחס לתוכן.

עכשיו תפגין יושר ותודה שטעית.

פורסם

אין פה עניין של טעות.

מה שהוא אמר נכון, הכותרת פשוט מטעה.

זה שאתה חושב אחרת זה כבר עניין אחר, אבל זה לא שחור ולבן כמו שאתה מנסה להציג את זה.

פורסם

אבל לגבי החלטה 1701 אני יודע ממה שאני קורא וממה שאני שומע, שהם לא מיישמים.

אז אם הם לא יעשו אנחנו כנראה לפי החלטות הצבא צריכים לעשות.

וזה מה שקורה בפועל. ועדיין אלו הן רק טיסות צילום. לא זוכר איפה שמעתי היום או ראיתי

נציג צה"ל אומר שכל עוד החלטות 1701 לא מיושמות בשטח ישראל תמשיך לצלם מדיי פעם.

אף אחד לא קדוש. אנחנו יצאנו מלבנון. הם הוריד חיילים לדרום לבנון. כו"ח האו"מ נפרש. הם מיישמים את ההחלטה ברובה.

אבל, הם לא בדיוק מפרקים את החיזבאללה מנשקו (כנראה שהם גם לא ממש יכולים) , ואנחנו לא בדיוק מכבדים את הריבונות הלבנונית (יותר מידי נוח/חשוב לנו).

פורסם

יש עם זה בעיתיות אבל כנראה החליט מי שהחליט שאין אפשרות לשבת בחיבוק ידיים

כמו בפעם הקודמת ולכן יש את הטיסות.

קשה לי להאמין שהטיסות תימשכנה עם הדעה הרווחת כרגע בעולם, אבל כנראה המטרה

מעבר לצילומי אויר, היא ליצור שיח בינלאומי והאצת התהליך ולחץ על הלבנונים להשליט סדר

בגבולות.

פורסם

גם קודם היו את הטיסות... ::)

פורסם

אין פה עניין של טעות.

מה שהוא אמר נכון, הכותרת פשוט מטעה.

זה שאתה חושב אחרת זה כבר עניין אחר, אבל זה לא שחור ולבן כמו שאתה מנסה להציג את זה.

OK, אז אין בך טיפת יושר. חבל. איפה ראית שהתייחסתי לכותרת? תמצא בבקשה את המקום הזה ותראה לי. שוב: את הציטוט מדבריו של אולמרט העתקתי בשלמותו מההודעה שלך.

פורסם

בניגוד לחטיפת חיילים...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים