עבור לתוכן

לכמה ממכם יש פחד ממחטים ?

Featured Replies

פורסם

כשהייתי בן 6 נעלם לי הפחד הזה אחריי שכולם קיבלו זירה גם אני קיבלתי זריקה אפילו בלי להרגיש...

• תגובות 69
  • צפיות 5.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מה אתם עושים מזה כזה עיניין מה אתם מחביאים את הורידים במקום מסתור כדי שהאחיות יצטרכו לחפש אותם מלא זמן ולהפחיד אותכם?

לפני שבוע עשיתי בדיקת דם

האחות קשרה לי משהו

הכניסה לי לוריד, שאבה דם כמה שניות וזהו נגמר

פורסם

^^^

אני מניח שאתה מתכוון בבקו"ם, אם כן אז זה 3 או 2 זריקות (תלוי אם זה עם או בלי חיסון נגד שפעת) לא 4.

בדקתי בקיץ 3, בחורף 3+1 (שפעת).

פורסם

אין לי כבר פחת ממחטים (לא חיסונים ולא כאלה שנכנסים לוריד) ברמות של מזריקי סמים (או חובשים בצה"ל).

אחרי שלב מסויים, זה כבר לא כואב, גם ככה הכאב לא רציני בכלל.

הצרה מתחילה שהאחות לא מנוסה ובמיוחד עם המחטים של התרומות דם, שטפי דם זה אף פעם לא נעים, שמנקבים לך וריד זה אף פעם לא נעים.

אגב, יש פיתוחים היום בשוק, כך שבעתיד כל מה שיצטרכו בשביל בדיקת דם זה לא לקחת אותו, אלא סתם להקרין אור.

בערך כמו הדבר הזה לאוזן בstar-trek, זה כבר לא כל כך מדע בדיוני ומסתמך על ספקטרום הבליעה של חומרים.

פורסם

וואלה, גם לי יש פחד לא קטן מזריקות/דקירות/מחטים וכו'.

בדיקת הדם האחרונה היתה לפני לא מעט שנים (הייתי בן 6), ומאז קיבלתי מספר זריקות (הייתי חייב), אך חוץ מזה שום דבר.

פורסם

מילא הייתם אומרים זריקה בתחת שהרופא דוחף לתוך הבשר בכוח כמו בסרטים מצויירים

פורסם

מילא הייתם אומרים זריקה בתחת שהרופא דוחף לתוך הבשר בכוח כמו בסרטים מצויירים

אצלי לפחות, לא מדובר בכאב.

פורסם

בדקתי בקיץ 3, בחורף 3+1 (שפעת).

חבר שלי בעתודה ולפני כשבוע היה להם יום חיול הא 2 זריקות. חבר שלי אחר התגייס לפני כמה ימים וקיבל 3 זריקות. לפי זה נראה לי שזה תלוי אם אתה קרבי או גובניק (או אולי גיוס רגיל או עתודה).

אני גם מתגייס עוד שבועיים, מה התאריך גיוס שלך?

פורסם

אגב, יש פיתוחים היום בשוק, כך שבעתיד כל מה שיצטרכו בשביל בדיקת דם זה לא לקחת אותו, אלא סתם להקרין אור.

קיימות כבר בדיקות דם כאלו היום.

שמים לך מעין אטב כזה על האצבע, ובאמצעותו ניתן לבדוק דברים כמו אחוז החמצן בדם.

פורסם

לי יש בעיה בגלל בדיקת דם שערכה אחות לא מנוסה לפני כמה שנים.

לא מצאה לי וריד במרכז הזרוע איפה שבד"כ לוקחים, אז תקעו לי מחט בפרק כף היד. ועוד היא גם טעתה במחט, ולקחה מחט עבה ב 30% ממה שצריך.

בנוסף, היא גם פספסה שם את הוריד, אז לקח לה כמעט 3 דקות להוציא מספיק דם. אני מאחל לכם שלא להתנסות בעינוי כזה, מחט עבה בפרק כף היד זה כאבים שזוכרים טוב מאוד -___-

פורסם

קיימות כבר בדיקות דם כאלו היום.

שמים לך מעין אטב כזה על האצבע, ובאמצעותו ניתן לבדוק דברים כמו אחוז החמצן בדם.

האטב הזה נועד לניתור ריכוז החמצן בדם.

פורסם

לי לא מזיז מחטים או דקירות

אני יכול לעשות כמה שבא לי

לא רק זה,אפילו פעם [לצערי הרב] הלכתי לאחות שלא יודעת להכניס מחט,אז היא דקרה אותי 7 [!!!] פעמים באותה היד עד שהיא הצליחה לקחת דגימת דם

אחרי זה חטפתי וואחד זיהום ביד הזו...נראיתי כמו איזה נרקומן ביד..7 פאקינג חורים נפוחים [וזה עוד מבלי לספר איך היא שיחקה עם המחט בתוך היד שלי כדי לנסות להגיע לווריד]

לא מומלץ

פורסם

האטב הזה נועד לניתור ריכוז החמצן בדם.

ומה בדיוק אמרתי?

פורסם

לפני 3 שנים עשיתי בדיקת דם בבוקר ובגלל שלא אכלתי ושתיתי לפני זה אז התעלפתי מאז לא עשיתי ואני די בטראומה מזה

מזריקות רגלות אני לא מפחד בכלל פעם פחדתי כשהייתי ילד היום זה סתם שטויות

פורסם
  • מחבר

וולה,

מסתבר שיש הרבה מאד אנשים קשה להם עם מחטים ( ובצדק ,לדעתי ) כל אחד והסיבות שלו

חבל שלא נעשה איזה סקר רציני לבדיקת גודל והיקף התופעה ( לא שידוע לי בכל אופן )

לדעתי קופות החולים חייבות לעשות משהוא בנידון

חייב להיות סוג של "פתרון" , סוג של "הליכה לקראת ",הקלות , או לפחות, הבנה - למען השם - שקיימת כזאת תופעה ולא מדובר ביחידים

בא נתחיל מזה שיהיה לזה שם, נגיד נידל-פוביה .

שהדבר יירשם בתיק הרפואי כמו כל בעיה אחרת, כתוצאה מכך רופא שירצה לשלוח אדם לבדיקת דם נניח, יצתרך לחשוב פעמיים אם זה באמת נחוץ, ואם אכן אין ברירה הוא יצתרך להתייחס לבעיה ולמצא עזרים או פתרונות מתאימים.

ושוב, השינוי המערכתי הגדול הזה צריך להתרחש לדעתי, מכיוון שלא מדובר באדם אחד או שניים עם בעיה ייחודית אלא בקבוצה גדולה של אנשים לכאורה

נ.ב.

כשאני אומר פתרונות לבעיה, אני מתכוון לדוגמא 1 ) שהרופא ייתן לך מרשם לכדורי הרגעה שיש לקחת לפני הדקירה ( קנייה על פי מרשם בניגוד לקניה רגילה של תרופות ללא מרשם ), או לפחות שקופת החולים תכיר בקניית כדורים שכאלו לפני בדיקת דם או חיסון כהוצאה מוכרת ותשתתף בהוצאה. 2) שהרופא ייתן לך מרשם למשחה מאלחשת כגון אמלה ( EMLA ) אך חזקה יותר, או לפחות שקופת החולים תכיר בקניית משחה כזאת כהוצאה מוכרת ותשתתף בהוצאה 3) אני מקווה שאתם מבינים לאן זה הולך ......

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים