עבור לתוכן

שרת החינוך יולי תמיר טוענת שיום הזכרון לרבין חשוב כמו יום השואה

Featured Replies

פורסם

שמע אני לא ממש מסכים עם זה.

יום הזיכרון ליצחק רבין הוא חשוב, מבחינה דמוקרטית, אבל מבחינת הזהות שלנו כעם, יום הזכרון לשואה ולגבורה+יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל, הם בחשיבות עילאית.

• תגובות 52
  • צפיות 3.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

שוב אני אשאל

במה היה פחות גנדי מרבין בכך שלא עושים לו יום זכרון?

פורסם

יש לו יום זיכרון...

אבל הוא לא היה ראש ממשלה, ולא נרצח בשביל לשנות מציאות.

ואם אתם מטילים ספק במניעים שלי, אני רק אגיד שהכרתי אותו, כי הוא היה קרוב משפחה שלי.

פורסם
  • מחבר

לדעתי היא צודקת.

אם תחשבו רגע, יצחק רבין נרצח בגלל אדם שלא תמך והאמין ברעיונותיו ודעותיו...

ובגלל מה נרצחו 6 מיליון יהודים?! בגלל איש אחד שחשב שהדת של היהודים היא לא בסדר והם פוגעים בקהילה הלא יהודית.

שני מקרים אלו מבוססים על אותו עיקרון של רצח לכן לדעתי גם יש לזה אותה חשיבות...

אחרי הכל, בטקסי הזיכרון הללו לא מזכירים רק כמה נהרגו, אלא למה נהרגו.

אני מתחלחל רק מקריאת הדברים האלו.

אתה חושב שאין חשיבות לכמות שנרצחה, ולסבל שעוד רבים, גם אלה של'מזלם' לא נספו, עברו?

איש אחד אומנם הצית את השואה, אך יבשת שלמה השתתפה בביצוע, ללא שום נקיפות מצפון. עם שלם כמעט והושמד, העם שלנו.

הדברים שאתה אומר, וגם השרה יולי תמיר, אינם רחוקים מהכחשת שואה.

kfirlion: אתה בכלל לא שווה תגובה. עברית שפה קשה אני מבין. ולפי התגובות שלך כנראה גם משיעורי הבנת הנקרא הברזת.

RK: השכלה אקדמאית זה לא הכל בחיים. הדברים שהיא אמרה מראים או על בורות מזעזעת, או על חוסר רגישות ברמה שאי אפשר לתאר במילים. מי שמתבטא כך, אין לו מקום בחינוך.

לגנדי אין יום זכרון, שמוגדר בחוק. אתה מוזמן לבדוק את זה. והוא בהחלט נרצח כדי לשנות מציאות. המניע היה פוליטי בשני המקרים.

אני אישית לא חושב שצריך להיות יום זכרון לא לגנדי ולא לרבין. צריך לזכור ולהזכיר בכל שנה את שאירע, בשני המקרים. אך אין שום הצדקה לעשות פולחן אישיות לאדם אחד. ישנם שני ימי זכרון המציינים אירועים שמשמעותן גדולה בהרבה, בין אם בהשפעה על ההוויה היהודית, ובין אם ע"י מספר הקורבנות וכמות האנשים שהדבר נוגע להם.

פורסם

שוב אני אשאל

במה היה פחות גנדי מרבין בכך שלא עושים לו יום זכרון?

זה לא עניין של פחות,

ההבדל הוא שאת רבין רצח יהודי.

הבדל נוסף הוא שיש ציבור שלם בישראל ששמח (ועדיין שמח) שרבין נרצח.

לגנדי אין יום זכרון, שמוגדר בחוק. אתה מוזמן לבדוק את זה.

http://www.knesset.gov.il/privatelaw/data/16/3/75_3_3.rtf

פורסם

RK: השכלה אקדמאית זה לא הכל בחיים. הדברים שהיא אמרה מראים או על בורות מזעזעת, או על חוסר רגישות ברמה שאי אפשר לתאר במילים. מי שמתבטא כך, אין לו מקום בחינוך.

לגנדי אין יום זכרון, שמוגדר בחוק. אתה מוזמן לבדוק את זה. והוא בהחלט נרצח כדי לשנות מציאות. המניע היה פוליטי בשני המקרים.

אני אישית לא חושב שצריך להיות יום זכרון לא לגנדי ולא לרבין. צריך לזכור ולהזכיר בכל שנה את שאירע, בשני המקרים. אך אין שום הצדקה לעשות פולחן אישיות לאדם אחד. ישנם שני ימי זכרון המציינים אירועים שמשמעותן גדולה בהרבה, בין אם בהשפעה על ההוויה היהודית, ובין אם ע"י מספר הקורבנות וכמות האנשים שהדבר נוגע להם.

אולי השכלה אקדמית היא לא הכל בחיים, אבל בהחלט מן הראוי שלשרת חינוך יהיה תואר אקדמי.

מה שהיא אמרה הוא רע, ואמנם אסור ללמד על כמה התבוללות זה רע, כי עצם המעשה הזה הוא רע אבל דווקא קצת יותר לימודים על היסטוריה יהודית יהיה דבר טוב.

לגנדי (זה סתם כינוי כי הוא התחפש אליו פעם, אתה יודע יש לו שם), יש יום זיכרון, תעשה שיעורי בית.

הוא לא היה בנקודה מספיק גבוהה בשביל לשנות מציאות. אם היו רוצחים אותו שהוא היה ראש אמ"ן, אז אולי הייתי מסכים איתך, הוא נרצח שהוא כיהן כשר התיירות.

הוא נרצח ע"י ערבים בגלל שהוא ייצג בשבילם את סמל הרוע, לא בגלל שהם חשבו שזה באמת יפיל ממשלה או יעצור תהליך כלשהו. זה היה רצח לאומני גרידא.

רצח רבין הוא אכן מהלומה למדינה, ולנו כאומה, בדיוק מאותה סיבה יש צום אחרי ראש השנה שנקרא צום גדליה, גם הוא היה "ראש ממשלה" שנרצח בשביל לשנות תהליך שקרה אז, זה רצח פוליטי. ביום הזיכרון ההוא של יצחק רבין שחל שבוע הבא למיטב זיכרוני צריך יותר ללמד על משמעות רציחת ראש ממשלה מאשר על האדם עצמו. ביום זיכרון לרחבעם זאבי צריך יותר לתת דגש על ערכי אהבת המולדת והארץ, כי בתכלס זה מה שהוא היה רוצה שיהיה, אני בטוח שהוא לא היה רוצה שיהיה לו פולחן אישיות, גם רבין לא.

פורסם

תיאורטית לגנדי אמור להיות יום זכרון. בפועל זה קצת שונה לצערי.

אם זה היה רצח פוליטי או לא, זה עדיין שנוי במחלוקת.

אבל בלי קשר גם לו מגיעה הערכה.

פורסם

גם לבן גוריון, ברל כצנלסון, א.ד. גורדון, ארתור רופין, חנקין, ברנר, משה שרת, זאב ז'אבוטינסקי (ועוד הרבה שמות שהם היום רחובות), מגיעה הערכה, אז מה? נתן להם יום זיכרון? מה עם רצח חיים ארלוזרוב שאני מניח שמעטים האנשים ששמעו עליו, למה לו אין?

אנשים פה לא מכירים את דור המקימים של הארץ הזאת, ובדיוק לדעתי בשביל זה אפשר למנף את יום הזיכרון לרחבעם זאבי למפעל היסטורי ללימוד המפעל העצום שהיה פה.

פורסם

לדעתי היא התכוונה שזה חשוב באותה מידה מבחינה חינוכית

לא נראה לי שהיא התכוונה להשוות בין שניי האירועים...

כמה טיפש שהבן אדם יהיה פשוט אין מה להשוות פה ולא נראה לי שהיא טיפשה

אתה סתם מטעה ומתסיס עם הכותרת הזאת

פורסם

אני ציפיתי ליותר ממישהי עם פרופסורה. יותר מלהשוות רצח פוליטי של אדם בודד, לרצח עם, וגם ההפלצה של "סכנת ההתבוללות" באה מהתחת שלה. הכל פופוליזם זול, זה לא שהיא באמת עושה משהו בנוגע לחינוך. כמה חודשים הממשלה הזאת כבר עומדת ורק עכשיו היא התחילה להתגרד. בטח היתה עסוקה מדיי בלגרוף שוחד מימין ומשמאל כמו כל שר בממשלה הזאת.

פורסם

אני ציפיתי ליותר ממישהי עם פרופסורה. יותר מלהשוות רצח פוליטי של אדם בודד, לרצח עם, וגם ההפלצה של "סכנת ההתבוללות" באה מהתחת שלה. הכל פופוליזם זול, זה לא שהיא באמת עושה משהו בנוגע לחינוך. כמה חודשים הממשלה הזאת כבר עומדת ורק עכשיו היא התחילה להתגרד. בטח היתה עסוקה מדיי בלגרוף שוחד מימין ומשמאל כמו כל שר בממשלה הזאת.

תקראי את ההודעה שלך שוב - זה פופוליזם זול.

פורסם

מאמי, תפקידה בתור שרת חינוך, ודאגתה הראשונה, היא להחזיר את רמת הלימודים למה שהיא היתה לפני תקופת החושך, להחזיר אותנו על המפה, להלחם באלימות בבתי הספר, מעמד המורה... במקום זה היא מתעסקת בשטויות ובהשוואות ועשיית פרובוקציות.

פורסם

איזו רמת חינוך ?

אולי תת-רמה, סיימתי ב"ס ב-97 וכבר אז הרמה הייתה על הפנים, לפני כמה שנים עשיתי פר"ח, הכנה לבגרויות, הזדעזתי מתת-רמה של מורים בבית הספר. מועמד של 80% מהמורים צריך להיות בתור בלשכת התעסוקה.

פורסם

תיאורטית לגנדי אמור להיות יום זכרון. בפועל זה קצת שונה לצערי.

אם זה היה רצח פוליטי או לא, זה עדיין שנוי במחלוקת.

אבל בלי קשר גם לו מגיעה הערכה.

איך בדיוק זה היה רצח פוליטי? הוא נרצח ע"י מחבלים

גנדי נרצח לפני שההתפטרות נכנסה לתוקף, בפתח חדרו במלון הייאט בירושלים, על-ידי אנשי החזית העממית, שהודיעו שזו הייתה נקמה על חיסול מנהיג הארגון על ידי ישראל חודשיים קודם לכן
- נלקח מויקיפדיה

אני לא רואה איך זה רצח פוליטי. נכון, אפשר לטעון כי הם בחרו לרצוח את גנדי גם בגלל דעותיו

הימניות, אבל עדיין, זה לא הופך את זה לרצח פוליטי לדעתי

ובניגוד לרבין, לא היו הפגנות נגד רחבעם זאבי שבהן קראו לו בשמות מזוויעים למיניהם

או שהראו תמונות שלו בתור קצין SS ודברים בסגנון הזה (ולא ערבים פלסטינאים עשו את זה להזכירך, אלא יהודים שבין אם רצו בכך או לא - רבין היה ראש ממשלתם!)

אין שום מקום להשוואה בין רצח זאבי לבין רצח רבין

ולמי שאמר שרבין נרצח באשמתו (שכן היה מידע על התנקשות מתוכננת ורבין סירב ללבוש אפוד מגן)

אז סלח לי, אבל מה?!?! עוד רגע תגיד לי שהמיליונים שנרצחו בשואה נרצחו באשמתם כי

הם לא ברחו מחוץ לאירופה לפני השואה.

פורסם

מאמי, תפקידה בתור שרת חינוך, ודאגתה הראשונה, היא להחזיר את רמת הלימודים למה שהיא היתה לפני תקופת החושך, להחזיר אותנו על המפה, להלחם באלימות בבתי הספר, מעמד המורה... במקום זה היא מתעסקת בשטויות ובהשוואות ועשיית פרובוקציות.

זה שאת מפרשת הערה מזדמנת של שרה כעיקר התעסקותה מעידה על זה שאין לך שום מושג לגבי עשייתה האמיתית.

מאמי תקראי לחבר שלך.

יום טוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים