עבור לתוכן

שרת החינוך יולי תמיר טוענת שיום הזכרון לרבין חשוב כמו יום השואה

Featured Replies

פורסם

לאן הגענו אני שואל?

להשוואת רצח(מתועב ככל שיהיה) של אדם אחד, לניסיון השמדה המוני של כל העם היהודי? ניסיון שהסתיים ב6 מיליון הרוגים מעמנו, ואת זוועותיו אי אפשר לתאר אפילו !

אני מזדעזע מלשמוע 'סתם' אנשים מתוך העם היהודי שמדברים ככה. אבל שרת החינוך? לאן הגענו!

אם זאת לא עילה להדיח אותה מתפקידה, אז אני לא יודע מה כן. בכל מקרה, אם היא נשארת האחראית על החינוך, אז כבר אפשר לוותר מראש על עתיד המדינה.

• תגובות 52
  • צפיות 3.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

שמאלני אחד = 6,000,000 יהודים

Yeah right.....

פורסם

Holography, לא הצלחת למצוא כינוי יותר הולם?

פורסם

לא, אף אחד לא משווה "ערך" של אדם אחד ל"ערכם" של 6 מיליון, אם מישהו בכלל יכול להעריך חיי אדם.

אבל חשוב לזכור את שניהם באותה מידה כדי להמנע מהישנות של שניהם.

פורסם

להימנע מהישנות של רצח ראש ממשלה זה לא דבר אפשרי בדיוק.

ולמען האמת, גם רבין לא יצא 100% נקי.

לשב"כ היה מידע על התנקשות מתוכננת, והם בקשו ממנו לשים אפוד מגן. אבל הוא סרב, כי הוא אמר שהוא סומך על האזרחים.

אם יש משהו שרבין לא למד אף פעם, זה שעל ישראלים אי אפשר לסמוך.

פורסם
  • מחבר

לא, אף אחד לא משווה "ערך" של אדם אחד ל"ערכם" של 6 מיליון, אם מישהו בכלל יכול להעריך חיי אדם.

אבל חשוב לזכור את שניהם באותה מידה כדי להמנע מהישנות של שניהם.

ברגע שאתה אומר לזכור באותה מידה, אתה עורך השוואה. אין מקום להזכיר את שני האירועים באותו המשפט בכלל.

השרה עשתה השוואה מחליאה, וזה לא משנה באיזה מעטה של ניסוח פוליטי דברייה נאמרו. השורה התחתונה היא, שדברייה זעזעו אותי, ולשמחתי גם את רוב עם ישראל(הטוקבקים בYNET היו חריפים ביותר כנגד השרה. וטוב שכך!)

כל הקולות שצצים השנה ובשנים האחרונות בנוגע לפולחן האישיות שעושים לרבין פשוט מחליאים אותי. שלא תבין אותי לא נכון, צריך לזכור את הרצח ולהמנע ממעשים מתועבים כאלה, אבל אנשים כבר איבדו כל פרופורציה, והפעם זה הקש האחרון.

קבל עוד כמה דוגמאות שהיו השנה: לא מזמן, קם אחד, נדמה לי מנכ"ל חברת חשמל, והציע יום צום יהודי ביום רבין. האם מישהו אי פעם הציע לצום ביום השואה או יום הזכרון?

קמו גם ארגונים רפורמיים, והציעו לקיים תפילה מיוחדת לזכר רבין 10 פעמים בשנה.

כל אלו מתגמדים מבחינתי לעומת דבריה של יולי תמיר.

פורסם

ואני משווה את יולי תמיד לערימת צואה.

פורסם

לאן הגענו אני שואל?

להשוואת רצח(מתועב ככל שיהיה) של אדם אחד, לניסיון השמדה המוני של כל העם היהודי? ניסיון שהסתיים ב6 מיליון הרוגים מעמנו, ואת זוועותיו אי אפשר לתאר אפילו !

אני מזדעזע מלשמוע 'סתם' אנשים מתוך העם היהודי שמדברים ככה. אבל שרת החינוך? לאן הגענו!

אם זאת לא עילה להדיח אותה מתפקידה, אז אני לא יודע מה כן. בכל מקרה, אם היא נשארת האחראית על החינוך, אז כבר אפשר לוותר מראש על עתיד המדינה.

מה הבעיה פה? שניהם טקס זיכרון, זה לא שהיא משווה מישהו שעשה רע למישהו טוב נו באמת מה אפשר לצפות מיימינים??!! :nixweiss:

פורסם

ואני משווה את יולי תמיד לערימת צואה.

חבל, עד שסוף סוף יש שרת חינוך שיש לה פרופסורה בנושא אם אני לא טועה :/

פורסם
  • מחבר

מה הבעיה פה? שניהם טקס זיכרון, זה לא שהיא משווה מישהו שעשה רע למישהו טוב נו באמת מה אפשר לצפות מיימינים??!! :nixweiss:

קצת היה לי קשה להבין את מה שכתבת. קצת תחביר לא יזיק. אבל מאדם שמסכים עם כזאת השוואה מזוויעה מה יש לצפות? הוכחה נוספת לרמת החינוך השואפת לאפס במדינה.

ולYOAV: יש לה פרופסורה בפילוסופיה. הקשר בין זה לחינוך מקרי בהחלט, ועדיף באמת אם היא הייתה נשארת בפקולטה למדעי הדשא.

פורסם

קצת היה לי קשה להבין את מה שכתבת. קצת תחביר לא יזיק. אבל מאדם שמסכים עם כזאת השוואה מזוויעה מה יש לצפות? הוכחה נוספת לרמת החינוך השואפת לאפס במדינה.

ולYOAV: יש לה פרופסורה בפילוסופיה. הקשר בין זה לחינוך מקרי בהחלט, ועדיף באמת אם היא הייתה נשארת בפקולטה למדעי הדשא.

צריך לזכור את שניהם באותה מידה, לפי מה שאני מבין אתה מתכוון שאת השואה נזכור לעוד 1000000000 שנה ואת רבין לעוד 10 שנים איזה שטויות??!! :argue:

פורסם

WELL, עצם העובדה שיש לה השכלה גבוהה, בניגוד לרוב הפוליטיקאים, ועוד פרופסורה, זה כבר משהו :/

פורסם

אבל עדיין אם היא עושה השוואות כאלה - לא משנה איזה תואר יש לה

זוהי בורות הנובעת מאמירה פוליטת ולא דברי חוכמה כלשהם ! :s07:

פורסם
בעלת תואר ראשון בביולוגיה ותואר שני במדעי המדינה מהאוניברסיטה העברית בירושלים, ותואר דוקטור לפילוסופיה פוליטית מאוניברסיטת אוקספורד באנגליה. בין השנים 1989-1999 לימדה בחוג לפילוסופיה באוניברסיטת תל אביב וכמו כן הייתה עמיתת מחקר של מכון הרטמן בירושלים ובאוניברסיטאות פרינסטון והרוורד.

קצת קשה לי להשוות אותה לערימת צואה בכל מקרה.

ואם כבר יש מישהו שראוי לתפקיד של שר בממשלה הזאת זאת היא.

פורסם

לדעתי היא צודקת.

אם תחשבו רגע, יצחק רבין נרצח בגלל אדם שלא תמך והאמין ברעיונותיו ודעותיו...

ובגלל מה נרצחו 6 מיליון יהודים?! בגלל איש אחד שחשב שהדת של היהודים היא לא בסדר והם פוגעים בקהילה הלא יהודית.

שני מקרים אלו מבוססים על אותו עיקרון של רצח לכן לדעתי גם יש לזה אותה חשיבות...

אחרי הכל, בטקסי הזיכרון הללו לא מזכירים רק כמה נהרגו, אלא למה נהרגו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים