עבור לתוכן

האם הוספת כרטיס קול מורידה עומס עבודה מהמעבד?

Featured Replies

פורסם

האודיג'י SE הוא בכלל לא אודיג'י 1 אלא sound blaster live 24bit בתחפושת

הוא לא שווה את הכסף

• תגובות 35
  • צפיות 3.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תבטל את הכ.קול דרך הביוס ותבדוק אם יש שיפור.

פורסם

חבל שה-Xram אינו סטנדרתי לכל כרטיסי ה-X-Fi :-\

אולי תגלה לנו מה הרכיב הזה עושה בדיוק? (ואם יש לך נתונים של FPS במשחקים עם ובלי זה בכלל יעזור)

פורסם
  • מחבר

אז ככה,

הבאתי מחבר כרטיס קול כדי לבדוק את הנושא. הכרטיס הוא AUDIGEY 2 VALUE.. כרטיס פשוט ונחמד..

לגבי הצליל, עולם אחר. לא ידעתי שהפער בין כרטיס OB לכרטיס קול הוא כזה משמעותי. פשוט מדהים איזה צלילים שומעים פתאום, במיוחד באוזניות..

שחקתי ב FEAR COMBAT עם אוזניות כדי לבחון אם יש שיפור. חוץ מסאונד מדהים, נראה לי שהזרימה של המשחק קצת יותר טובה, לא משהו שהייתי בכלל מתאר בעליית FPS אבל עדיין עושה רושם שיש שיפור קל. משחק הבא שבדקתי הוא NFS:MW . גם כאן הסאונד פשוט הדהים אותי ופתאום שמעתי צלילים שלפני זה בכלל לא היו קיימים או לסירוגין צלילים שממש לא בלטו לפני זה (כמו רכב שחולף ממול שנוסעים ממש קרוב אליו) לגבי ה FPS, כאן עושה רושם שיש לי עלייה קטנה ב FPS בנוסף לזרימה חלקה יותר. בדיקה בFRAPS לפני התקנת הכרטיס הייתה מראה לפעמים צניחות בFPS בקטעים עמוסים עם ירידה עד 23 FPS . לאחר התקנת הכרטיס קול בבירור רואים ב FRAPS שאין לעולם ירידה מאזור ה 30 FPS והמשחק רץ רוב הזמן סביב ה 45-50 FPS..(המשחק אגב על הגדרות מקסימליות..)

אז לסיכום, אפשר לומר שיש תרומה קטנה לFPS מצד הכרטיס קול, גם אם היא לא משמעותית מספיק היא קיימת. כנראה שזה נובע מכך שיש לי מעבד יחסית חלש ששמח לכל עזרה חינמית שנותנים לו. עכשיו לגבי הצליל, גם אם לא הייתה שום עלייה ולו של פריים אחד, החלטתי שלצליל העמום הקודם אני לא חוזר! ההבדל בין ה AC97 ON BOARD שלי לכרטיס קול היחסית פשוט הזה הוא לא פחות משמיים וארץ!!

* עכשיו שאלה קטנה = מישהו יודע עם אפשר להגדיר בכרטיסים האלה שאחת מהיציאות/כניסות שלו תהפוך ליציאה לאוזניות במקביל ליציאה LINE OUT למערכת סטריאו? בכרטיס ON BOARD שלי אפילו אפשר להגדיר את זה כך, אך משום מה לא הצלחתי למצוא אופצייה כזאת בדרייברים של CREATIVE..

פורסם

לא פלא הדרייברים של קריאטיב על הפנים

וזה עוד מהתקופה שהיה לי live value...

פורסם

אולי תגלה לנו מה הרכיב הזה עושה בדיוק? (ואם יש לך נתונים של FPS במשחקים עם ובלי זה בכלל יעזור)

לכרטיסי ה-Platinum וה-Fatal1ty (ממשפחת ה-X-Fi) יש 64 מגה של זכרון על הכרטיס קול עצמו, המיועד "לצלילי" המשחקים, והדבר גורם לביצועים טובים יותר של המחשב בזמן הרצת המשחקים (עד 25%). הבעיה היא, שהטכנולוגיה מתבטאת רק במשחקים שפותחו יחד עם Creative, התומכים ב 'OpenAL', כמו

Doom 3 (1.3), BF2, Quake 4 ועוד כמה בודדים.

אם מפתחי המשחקים יחלו להשתמש באופן קבוע ב-OpenAL וה-DirectSound ישכח, אז הכרטיסים יהיו הצלחה אדירה, ואם לא - אז הם ייקנו ע"י אותם אנשים אשר משחקים באותו רשימת משחקים קטנה.

יש כמה ביקורות שמסתובבות על ה-Xram.

פורסם

למרות שהמטרה המקורית של זיכרון אונבורד זה כדי לאכסן soundfonts ליוצרי מוזיקה במקום שישבו להם על הזיכרון הפנימי של המחשב כדי ליצור midi

פורסם
  • מחבר

שוב אני. חחח

הפעם עם שאלה קטנה: איך ה AUDIGY 2 ZS ?? מומלץ ? - שוב, בעיקר למשחקים וגם למוזיקה וסרטים בקטנה..

ושאלה שניה , ראיתי כאן במדור יד שניה כרטיס קול של הרקולס עם איזה קופסא חיצונית כזאת, הכרטיס נראה ישן לאאלה האמת כמו משהו שיצא לפני איזה שנתיים.. אבל עדיין נראה איכותי מאד.. איך הוא אבל בתכל'ס? ואיך הוא יתמודד היום מול משחקי מחשב/כרטיסי קול אחרים - דוגמאת ה AUDIGY ..?

פורסם

לכרטיסי ה-Platinum וה-Fatal1ty (ממשפחת ה-X-Fi) יש 64 מגה של זכרון על הכרטיס קול עצמו, המיועד "לצלילי" המשחקים, והדבר גורם לביצועים טובים יותר של המחשב בזמן הרצת המשחקים (עד 25%). הבעיה היא, שהטכנולוגיה מתבטאת רק במשחקים שפותחו יחד עם Creative, התומכים ב 'OpenAL', כמו

Doom 3 (1.3), BF2, Quake 4 ועוד כמה בודדים.

אם מפתחי המשחקים יחלו להשתמש באופן קבוע ב-OpenAL וה-DirectSound ישכח, אז הכרטיסים יהיו הצלחה אדירה, ואם לא - אז הם ייקנו ע"י אותם אנשים אשר משחקים באותו רשימת משחקים קטנה.

יש כמה ביקורות שמסתובבות על ה-Xram.

לפי מה שאני יודע, עד היום רק שני משחקים תומכים בזה.

BF2 + Fear.

זה בגלל שהרישיון להשתמש בזה יקר וגם ככה יש מעטים עם הכרטיסים האלה אז לא משתלם להשקיע בזה.

בנוסף, אני הבנתי שהתפקיד של הזיכרון זה לאחסן דוגמאות סאונד לא דחוסות ובכך להגיע לאיכות צליל מקסימלית.

תוכל לתת בבקשה לינקים לביקורות שמוכיחות שהXRAM משפר ביצועים בהשוואה לדגמים של XFI בלי הXRAM?

אני מעולם לא הצלחתי למצוא אפילו אחת.

פורסם

כן, ה-Xram נועד לאחסן אודיו לא דחוס, וכך יוריד את העומס על המעבד. בנוסף, הדבר יאפשר לאחסן אודיו באיכות גבוהה מהרגיל אשר לא ניתן יהיה להרחיב (decompress) בצורה רציפה.

ולמאמר על ה-Xram:

http://www.digit-life.com/articles2/multimedia/creative-x-fi-part3.html

"...Patch 1.3 increased the FPS performance to +25%, 3D audio was cardinally improved and"

...מתייחס לפאץ' 1.3 של דום III, אשר תומך בטכנולוגית הXram (השיפור המשמעותי הינו למשחק אחד, אבל ניתן להניח שהשיפור בביצועי המחשב - המודגם ע"י FPS - נוגע לכל המשחקים התומכים בטכנולוגיה .

פורסם

ליייזיבוי

אתה מתכוון לרישיון לopenAL? כי זה בחינם

פורסם
  • מחבר

שוב אני. חחח

הפעם עם שאלה קטנה: איך ה AUDIGY 2 ZS ?? מומלץ ? - שוב, בעיקר למשחקים וגם למוזיקה וסרטים בקטנה..

ושאלה שניה , ראיתי כאן במדור יד שניה כרטיס קול של הרקולס עם איזה קופסא חיצונית כזאת, הכרטיס נראה ישן לאאלה האמת כמו משהו שיצא לפני איזה שנתיים.. אבל עדיין נראה איכותי מאד.. איך הוא אבל בתכל'ס? ואיך הוא יתמודד היום מול משחקי מחשב/כרטיסי קול אחרים - דוגמאת ה AUDIGY ..?

* אולי מישהו בכל זאת יכול לענות ..?? :-\

פורסם

לאדם שאינו מעוניין בקניה של ה X-Fi (או שלא יכול) אז ה-ZS תהיה הבחירה הכי טובה - למשחקים, מוזיקה וסרטים.

אני די משוכנע שתהיה עליה בביצועי המחשב שלך במשחקים, אך איני יודע בדיוק עד כמה.

ואין לי מושג לגבי כרטיסי ההרקולס, חוץ מהעובדה שהפסיקו לייצר אותם כי הם לא יכלו להתחרות עם Creative...

פורסם

ואין לי מושג לגבי כרטיסי ההרקולס, חוץ מהעובדה שהפסיקו לייצר אותם כי הם לא יכלו להתחרות עם Creative...

אין לך מושג - אז למה אתה מטעה?

http://www.digit-life.com/articles/herculesgametheaterxp/

Highs:

* aesthetically beautiful and multifunctional external module

* powerful sound processor - the CS4630

* good sound of 20-bit codecs

* low CPU utilization when playing MP3 files

* soft DVD player - PowerDVD

* soft MIDI synthesizer - YAMAHA XG Studio (S-YXG50)

* well-balanced complete set of the software

* support of all Sensaura technologies, wide compatibility with game standards

* digital coaxial and optical inputs and outputs.

Lows:

* lack of 6-channels sound in games

* lack of a remote control.

he Hercules Game Theater XP is a stylish and interesting solution for an advanced user.

Highs:

פורסם

צודק..ב98 הרקולס כמעט נסגרו, אך הם נקנו וכך נמנע פשיטת רגל של החברה F:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים