עבור לתוכן

מספר שאלות על מעבר תפקיד במהלך השירות הצבאי

Featured Replies

פורסם

אז ככה, התחלתי את דרכי בצבא ביחידה מובחרת, נפלתי לאחר חצי שנה בערך על רפואי, וכרגע אני משרת בגדוד במחלקת מודיעין ונחשב עובד כללי בשלישות.. (קצת פרטים נוספים, נוב'05, קב"א 54 אם זה משנה..)

ממש רע לי שם, ואני לא רוצה לעשות שום דבר אחר בגדוד המסריח הזה יותר.

הדבר שאני כן רוצה לעשות זה להיות מש"ק חינוך, ורציתי לדעת האם זה אפשרי בכלל?

האם אפשר לעבור לתפקיד שנחשב קד"צ, במהלך השירות?

ואיזה תפקידים מעניינים יש בחיל חינוך שלא נחשבים קד"צ?

פורסם

הסיכוי שהמג"ד, או אפילו מ"פ המפקדה ייתן לך לעבור הוא אפסי.

מה גם שהצבא זה לא תוכנית כבקשתך, ובשביל לקבל שיבוץ כזה אתה תצטרך הרבה פרוקטציה ואולי אף להגיע לבקו"ם לשיבוץ מחדש.

כמובן שכדאי לך לנסות, אבל אל תצפה ליותר מדי.

אני בכל מקרה חושב שהצינורות המקובלים לא יעזרו לך, והדרך היחידה לצאת מהגדוד היא ע"י הוצאת פרופיל רפואי\נפשי פוסל שירות קדמי.

מצד שני, אם אתה קשור לשלישות עכשיו אולי אתה יכול להשיג קצת פרוטקציות.

ברמת העקרון אתה שייך למז"י. אם תצליח לצאת מהגדוד אתה תחזור לשם לשיבוץ מחדש ולא לבקו"ם. במז"י יכולים לאפשר לך לצאת לקורס שקשור לחיל החינוך, אבל אם זה תפקיד של קד"צ ואפילו אם לא, קשה לי להאמין שילכו לקראתך.

פורסם
  • מחבר

במז"י אני שייך לאגף הנדסה, כבר ביקרתי שם בעבר לאחר שנפלתי מהיחידה הקודמת, והם שלחו אותי לזבל שאני נמצא שם עכשיו...

וחוץ מזה, טופס 55 זה בקשה למעבר למקום מסויים, ולכן אם הוא כן יאושר אז אני לא חוזר למז"י אלא לתפקיד שביקשתי לא?

כרגע אני כבר רואה את עצמי נכנס לכלא על עריקות בזמן הקרוב (אם כבר כלא אז לפחות להיות קצת בבית לפני) בגלל שאני פשוט לא יכול לסבול את המקום שבו אני נמצא עכשיו יותר.. :'(

פורסם

תוריד ל45 נפשי,

זו האופציה היחידה שלך

פורסם
  • מחבר

כלא וגחלת לא יעזרו...?

פורסם

מישהו מבין עניין יכול להגיד איך בדיוק מורידים ל45 נפשי..? מה להגיד לקב"ן...?? אבל להיות ריאליים הוא כבר שמע ה=כ=ל !

פורסם

תנסה לדבר אם המג"ד(תקבע פגישה ).תתעקש ואל תסתפק במ"פ.אצלנו מהגדוד יצאו כך.כלא וגחלת יעזרו אך השאלה האם זה שווה את "הטירחה".אתם יודעים הרי כמה זמן צריך "לשבת" כדי לקבל את הוועדה.חוץ מזה גם זה לא עובד ב100 אחוז.

פורסם

מישהו מבין עניין יכול להגיד איך בדיוק מורידים ל45 נפשי..? מה להגיד לקב"ן...?? אבל להיות ריאליים הוא כבר שמע ה=כ=ל !

....? help

פורסם
  • מחבר

הייתה לי שיחה עם המג"ד...

הוא ניסה לדחוף לי רק כמה מחלקות שיש בהן מחסור בכוח אדם, ולא היה מוכן להקשיב לשום דבר אחר

פורסם

משחק למדת?

כי בשביל להוציא פרופיל 45 כשרון משחק תהיה נקודת התחלה טובה ::)

לפי מה שהבנתי מבחור שהוציא 45 צריך לבכות לקב"ן (הוא או היא - עדיף היא )

להגיד לו שאתה רוצה להתאבד שאתה דכאוני , קשה לך לאכול , קשה לך להיות רחוק מהבית

זה הורס אותך נפשית , אל תנסה להתאבד באמת! לא רק בשביל הבריאות שלך אלא גם תואשם

בפגיעה ברכוש צה"ל ( נשמע דפוק הא :-\ ) ותיכנס לכלא ושתצא תחזור לאותו מקום...

פורסם

אין לך חברים ביחידות אחרות?

כי הדרך היחידה לעבור היא שמישהו משם ידבר עם המפקד שלו שימשוך אותך.

גחל"ת זאת אפשרות אבל זה סיכון. יש מצב שתשב בכלא סתם ועוד תצטרך להחזיר אחר כך את התב"ן

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים