עבור לתוכן

ישראל השתמשה באורניום בלבנון

Featured Replies

פורסם

שלוש מילים:

רוברט פיסק, אינדפנדנט.

האינדפנדנט ידוע כעיתון אנטי ישראלי ופיסק הוא פשוט אנטישמי, ששונא כל דבר שקשור לישראל. כלל אצבע שימושי: אם פיסק כתב את זה, תניחו שמדובר בשקר אלא אם הוכח אחרת מעל לכל ספק.

• תגובות 62
  • צפיות 4.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

שלוש מילים:

רוברט פיסק, אינדפנדנט.

האינדפנדנט ידוע כעיתון אנטי ישראלי ופיסק הוא פשוט אנטישמי, ששונא כל דבר שקשור לישראל. כלל אצבע שימושי: אם פיסק כתב את זה, תניחו שמדובר בשקר אלא אם הוכח אחרת מעל לכל ספק.

דווקא לא, רוב הסיכויים שאכן היה שימוש באורניום (בזרחן בוודאות היה), אבל כל מה שיש לי להגיד בנושא זה: Boo-Hoo.

פורסם

אורניום מדולל, כן. אורניום מועשר? מה פתאום.

פורסם

אני עם תגובה מס' 8.

קצת נפאלם על כל דרום לבנון והמלחמה הזאת היתה מלחמת 2 הימים.

יום הפצצות, יום כיבוש לבנון.

פורסם

מסקנות מהת'ראד :

1. זהו ת'ראד אלים במיוחד (וטוב שכך במקרה הזה)

2. זהו ת'ראד עמוס מנהלים

3. ת'ראד זה לרוחי במיוחד !

בכל מקרה, גם אני מאמין שמול חיזבאללה ואחיו החמאס, טאליבן, אל קאידע, החזית העממית ושאר ירקות צריך להשתמש בנשק יום הדין, עובדה, המנהיגים שלהם הבטיחו להם 70 בתולות בגן עדן, ומה אנחנו עושים? עוזרים להם להגיע לשם...

פורסם

אתה צעיר שלא מבין הרבה.מה אתה חושב יקרה לי ולך אם יזרקו פצצת אטום כמה עשרות קילומטרים מאיתנו?

פורסם

אתה צעיר שלא מבין הרבה.מה אתה חושב יקרה לי ולך אם יזרקו פצצת אטום כמה עשרות קילומטרים מאיתנו?

נמות גם כמובן, אבל מה? לא נראה לי שבצה"ל מספיק טיפשים בשביל לעשות את זה, אולי יזרקו משהו קטן, אבל פצצה ממש גדולה לא נראה לי שיזרקו .

פורסם

ד"א, אל תגידו זרחן, אנשים עלולים לחשוד שאנחנו משתמשים בזה, ששששש....

תקראו לזה כמו שקוראים לזה בצה"ל - "עשן מתפוצץ".. ככה אף אחד לא יחשוד.. (כן, בסדר.. :kopfpatsch:)

פורסם

ציטוט :

ד"ר כריס באזבי, מדען בריטי בכיר בוועדה האירופית לענייני קרינה מסוכנת, טוען כי בשני אתרים שהפציץ צה"ל נמצאו רמות קרינה מסוכנות. בדיקות מעבדה, כך הוא מעיד, גילו שאריות של חומרים בשני מכתשים שיצרו פצצות צה"ל - באזור העיירה חיאם וליד הכפר א-טירי, שם נערכו קרבות בין צה"ל לחיזבאללה - אשר מעלות את הסברה כי מדובר בפצצות אורניום.

לדבריו של ד"ר באזבי קיימות שתי סיבות אפשריות למציאת רמות הקרינה הגבוהות: "אחת האפשרויות היא שסוג הנשק בו השתמשו באותם מקומות היה מעין ניסוי בפצצת אורניום זעירה או ניסוי מסוג אחר המבוסס על אורניום המתפוצץ בטמפרטורה גבוהה מאד. אפשרות אחרת היא שמדובר בפצצה חודרת בונקרים המבוססת על אורניום מועשר".

סוף ציטוט :

מסקנות שלי:

1. בוצעו בדיקות מעבדה בהן נתגלו שאריות חומרים, אך לא ידוע אילו חומרים

2. הועלתה סברה כי מדובר בפצצת אורניום, אין ביסוס לסברה.

3. הועלו שתי סיבות אפשרויות, שלא אומרות כלום לגבי הממצאים.

4. סברה שלי שישנן שתי אפשרויות:

א. הבונקרים של החיזבאללה הכילו אורניום שהתפזר בעת ההפצצה הישראלית.

ב. החיזבאללה השתיל אורניום במכתשי ההפצצות כדי להעליל על ישראל, הרי אין להם בעיה להשיג

אורניום עכשיו שאירן מייצרת אותו.

איזה יופי וכל זה לא מתנגש ולו בפסיק עם ממצאיו של ד"ר כריס בזובי.

פורסם

אני עם תגובה מס' 8.

קצת נפאלם על כל דרום לבנון והמלחמה הזאת היתה מלחמת 2 הימים.

יום הפצצות, יום כיבוש לבנון.

אנחנו כבר השתמשנו בנשק יום הדין..

פלאיירים שנופלים מהשמיים וקוראים לתושבי הכפרים להתפנות!!1111

פורסם

בחלק מהפצצות החודרות בונקרים יש אורניום בגלל המסה שלו, וללא קשר לביקוע אטום.

ישנן פגזים חודרי שיריון מסוג זה גם לטנקים.

לא ידוע לי אם לצהל יש פצצות כאלה בשימוש אך ניתן להניח שכך הדבר.

בסופו של עניין זוהי דמגוגיה תקשורתית ותו לאו, צריך לזכור שהם אומני המניפולציה התקשורתית. שחקני הדוד מול גולית הכי טובים בהיסטוריה.

פורסם

האמת זה לא רק בגלל הצפיפות של האורניום... מסתבר שיש לו תכונה שהוא מתחדד תוך כדי מעוף, שלא כמו רוב המתכות שנמעכות ונוצר להם ראש כמו פטרייה שמקטין את יכולת החדירה של הטיל\ פגז...

פורסם

לא אורניום ולא נעליים. זה זרחן לכל היותר וכמו שכבר נאמר, הפצצות תוצרת ארה"ב. הם לא ימכרו לנו נשק לא קונבנציונלי לשימוש. שפלצנים יבדקו בבלפסט ובעירק לפני שיכנסו לנו לתחת.

::) ::)

ה"פלצנים" כבר בדקו בבלפאסט ובעיראק עם אותם תוצאות... גם על השימוש באורניום מדולל בעיראק היה גל מחאה.

....

אורניום מדולל Depleted uranium נמצא בחוד הפפצה של פצצות או רש"קים חודרי בונקרים מסויימים. הטענות על שימוש באורניום מועשר הם מוזרות...

בכל מקרה לא הייתי מיחס לזה יותר מידי חשיבות.

פורסם

בכל מקרה לא הייתי מיחס לזה יותר מידי חשיבות.

חבל שאתה לא עורך עיתון בריטי גדול, או יו"ר אירגון זכויות "אדם" (במקרה הזה מדברים על ערבים...)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים