עבור לתוכן

הסכנה בכהונתו של פרס בתור נשיא

Featured Replies

פורסם

אתה כנראה לא מודע למה זה נשיא כי בפעם האחרונה שבדקתי אם הוא יעשה משהו מתוך כל מה שאמרת הוא יהיה מועמד להדחה מיידית לפי החוק

כן אה..

וגם נשיא שמטריד מינית אמור להיות מודח :) בינתיים הרבה לא קרה

שמעון פרס הוא הבן אדם הכי מתאים להיות נשיא כל תיק שהוא קיבל עליו עשה את עבודתו נפלא (אמרו את זה בחדשות)[glow=red,2,300] זה מסביר למה אמרו את זה- החדשות..[/glow], הוא תמך בהתנתקות ובעקבות זה [glow=red,2,300]פחתו הפיגועים[/glow] אני חולק עליך :) אחר ההתנתקות ועכשיו אין בכלל וחוץ מזה אנחנו רוצים את גלעד שליט שיחזור הבייתה, הימינים הקיצונים רק רוצים בנקמה השמאלנים הקיצונים כמו פרס רק רוצים לחיות באופוריה וזה לא טוב וזה לא טוב זה יביא לשפיכות דמים מיותרת.... גם למה אנחנו צריכים להחזיק הרבה אסירים זה סתם עולה לנו כסף על חשבון המדינה :nixweiss:

פורסם

כן אה..

אדם חף מפשע כל לא הוכחה אשמתו בבית משפט

מה שטוענים נגד קצב זה שאם היה לו כבוד עצמי וכבוד למוסד הנשיאות הוא היה משעה את עצמו עד סוף ההליכים אבל הוא לא חייב להיות מודח ע"פ החוק עד שהוא יוצא אשם בבית משפט

וזה לעומת נשיא שיוצא בהצהרה על איזה כיוון הממשלה צריכה לקחת בנושא השלום

פורסם

אתה כנראה לא מודע למה זה נשיא כי בפעם האחרונה שבדקתי אם הוא יעשה משהו מתוך כל מה שאמרת הוא יהיה מועמד להדחה מיידית לפי החוק

תבדוק שוב:

מתוך "חוק יסוד: נשיא המדינה" -

העברת הנשיא מכהונתו

?20.

(א)

הכנסת רשאית, בהחלטה, להעביר את נשיא המדינה מכהונתו, אם קבעה כי אין הוא ראוי לכהונתו מחמת התנהגות שאינה הולמת את מעמדו כנשיא המדינה.

(ב)

הכנסת לא תעביר את נשיא המדינה מכהונתו, אלא עקב קובלנה שהובאה לפני ועדת הכנסת על ידי עשרים, לפחות, מחברי הכנסת ולפי הצעת ועדת הכנסת שנתקבלה ברוב של שלושה רבעים מחברי הועדה; החלטת הכנסת על העברת הנשיא מכהונתו טעונה אף היא רוב של שלושה רבעים מחבריה.

(ג)

ועדת הכנסת לא תציע להעביר את נשיא המדינה מכהונתו, אלא לאחר שניתנה לו הזדמנות לסתור את הקובלנה לפי נוהל שקבעה הועדה באישור הכנסת; והכנסת לא תחליט להעביר את נשיא המדינה מכהונתו אלא לאחר שניתנה לו הזדמנות להשמיע את דברו לפי נוהל שקבעה ועדת הכנסת באישור הכנסת.

(ד)

נשיא המדינה רשאי להיות מיוצג בפני ועדת הכנסת ובפני הכנסת על ידי בא כוחו, ובלבד שחבר הכנסת לא ישמש בא כוח הנשיא; ועדת הכנסת והכנסת רשאיות להזמין את נשיא המדינה להיות נוכח בעת הדיונים לפי סעיף זה.

(ה)

דיוני הכנסת לפי סעיף זה ייערכו בישיבה שנועדה לענין זה בלבד או בישיבות סמוכות זו לזו שנועדו כאמור; הדיון יתחיל לא יאוחר מעשרים יום אחרי החלטת ועדת הכנסת; על מועד תחילתו יודיע יושב ראש הכנסת לכל חברי הכנסת בכתב לפחות עשרה ימים מראש; חל תחילת הדיון שלא בזמן אחד הכנסים של הכנסת, יכנס יושב ראש הכנסת את הכנסת לשם קיום הדיון.

כלומר אפשר, לפי סעיף א, להדיח אותו במקרה הזה; רק צריך להשיג רוב של 90 חברי כנסת שיסכימו לזה. השמאל לא יצביע בעד הדחה של נשיא שיפעל למען מו"מ (בדיוק כמו שהימין לא יצביע בעד הדחה של נשיא שיתנגד לנסיגה), אז איך תשיג 90 ח"כים?

ובכל מקרה, באותו שלב כבר יהיה מאוחר מידי, הנזק כבר נעשה.

אדם חף מפשע כל לא הוכחה אשמתו בבית משפט

מה שטוענים נגד קצב זה שאם היה לו כבוד עצמי וכבוד למוסד הנשיאות הוא היה משעה את עצמו עד סוף ההליכים אבל הוא לא חייב להיות מודח ע"פ החוק עד שהוא יוצא אשם בבית משפט

וזה לעומת נשיא שיוצא בהצהרה על איזה כיוון הממשלה צריכה לקחת בנושא השלום

אהמ, מאותו חוק:

חסינות בפני דין פלילי

?14.

נשיא המדינה לא יובא לדין פלילי; התקופה שבה נמנעת, מכוח סעיף זה, הבאתו של נשיא המדינה לדין בשל עבירה, לא תבוא במנין תקופת ההתיישנות של אותה עבירה.

מה שאתה מציע בלתי אפשרי לפי החוק. אי אפשר להעמיד לדין נשיא מכהן. הוא צריך קודם להיות מודח (אם לא יפרוש בעצמו) כדי שיהיה אפשרי להעמיד אותו לדין בכלל.

פורסם

כן אה..

נשיא הוא לא אמור להיות פעיל מבחינה פוליטית שאפשר להאשים אותו או ההפך במצב החברה, הוא פשוט צריך לעשות את עבודתו כמו שצריך ולפי דעתי הוא אדם שרק רצה שלום בין 2 העמים.... זה כל מטרתו, אבל יש כאלה ימינים שלא מסכימים עם המחלוקת הזאת לצערנו הרב.... :-\

פורסם

כמעט כולם רוצים שלום, הוויכוח הוא על הדרך.

פורסם

כששמעתי את דבריו של שמעון פרס מהו מתכוון לעשות כאשר הוא יהיה הנשיא הבא-לגמרי לא הופתעתי.מפני שבמשך שנים רבות הוא פועל למען האינטרסים של הערבים הרבה יותר מלמען האינטרסים של מולדתו ועמו.והכוונה היא שהוא מתכוון כנשיא המדינה לשחרר מחבלים רוצחים עם דם יהודי רב על ידיהם לחופשי(כגון ברגותי וחבריו).פרס פועל כך לפחות מאז הסכמי אוסלו הארורים שגבו מאיתנו מחירים גבוהים של חיי אדם ורכוש.לכן אני טוען שמקומו של שמעון פרס הוא או בבית או בבית הסוהר עקב חלקו הרב בגיבושם וחתימתם.עליו לבקש סליחה ומחילה ממאות משפחות יהודיות אשר איבדו את יקירהם בין היתר בגללו.ועל כן עליו-לפרוש לביתו ולא לחפש גובים נוספים.לכן אני מקווה שרצונו לכהן כנשיא לא תצא לפועל.

את מי זה מעניין דם יהודי או דם לא יהודי?!

מה זה כבר משנה דם של מי זה?

פורסם

אתה מחמיץ בכוח את הנקודה.

פורסם

לנשיא מעצם תפיקוד אין כוח ממשי, אבל הוא כן יכול לנסות ולהשפע על התנהלות הממשלה.

לדוגמא נשיא יכול להיפגש עם בכירים ממדינות שונות וכמו כן לנסות להשפיע על המידיניות. אבל כמו שאמרתי אין לו כוח אמיתי ובמציאות לא יהיה הבדל בשטח בין נשיא שמאלני או ימיני.

תפקידו של נשיא זה ליצג את המדינה וקשה לי לחשוב על בן אדם שמזוהה עם הפוליטיקה הישראלית יותר מפרס. לכן אני חושב שהוא ראוי להיות נשיא אבל כמו שאמרי בסופו של דבר ההשלכות של זה הם קטנות.

פורסם

שמעון "התרגיל המסריח" פרס בהחלט מזוהה עם הפוליטיקה הישראלית. במיוחד עם מה שרע בה.

פורסם

תשמע פשוט תודה שאתה לא רוצה לראות אותו בשום תפקיד רשמי שזה זכותך אבל אתה ממציא תירוצים ממש לא קשורים

מוסד הנשיאות הוקם ע"י בן גוריון בשביל להיפטר מוויצמן שהיה דמות ידועה מדיי בשביל לא לתת לו תפקיד אבל בן-גוריון לא רצה שיהיה לו שום כוח?

בוא נגיד שפרס קורא לממשלת ישראל להחזיר שטחים כמו שאתה כ"כ פוחד שהוא יעשה, אז מה? לנשיא אין שום סמכות לעשות שום דבר בנידון ולמען האמת בתור ח"כ יש לו הרבה יותר כוח לעשות משהו

ונסיים בציטוט של וויצמן בקשר לכוח האמיתי של הנשיא "הדבר היחיד שאני יכול לדחוף אליו את חוטמי הוא הממחטה שלי"

פורסם

לפרס אין הרבה כוח עכשיו . הכוח היחיד שיש לו הוא שהוא מביא בוחרים למפלגה שבוא הוא נמצא . אף 1 מהפוליטיקה אינו אוהב אותו בגלל זה הוא נקרא הלוזר הלאומי . יש מאין בדיחה על פרס שהוא מנצח רק בסקרים

פורסם

תשמע פשוט תודה שאתה לא רוצה לראות אותו בשום תפקיד רשמי שזה זכותך אבל אתה ממציא תירוצים ממש לא קשורים

מוסד הנשיאות הוקם ע"י בן גוריון בשביל להיפטר מוויצמן שהיה דמות ידועה מדיי בשביל לא לתת לו תפקיד אבל בן-גוריון לא רצה שיהיה לו שום כוח?

בוא נגיד שפרס קורא לממשלת ישראל להחזיר שטחים כמו שאתה כ"כ פוחד שהוא יעשה, אז מה? לנשיא אין שום סמכות לעשות שום דבר בנידון ולמען האמת בתור ח"כ יש לו הרבה יותר כוח לעשות משהו

ונסיים בציטוט של וויצמן בקשר לכוח האמיתי של הנשיא "הדבר היחיד שאני יכול לדחוף אליו את חוטמי הוא הממחטה שלי"

נכון, אני רוצה לראות אותו פורש לפנסיה. כבר הגיע הזמן. אבל הנימוקים שלי מאוד קשורים - הוא יכול לגרום להרבה נזק.

איזה נזק יכול פרס לגרום כנשיא? במקרה הטוב, מבוכה למדינת ישראל. במקרה הרע, פגיעה במו"מ עם מדינות ערב. תאר לעצמך שבזמן שמי שנושא ונותן עם הפלשתינאים מטעם ראה"מ מתעקש על נקודה מסוימת, נשיא המדינה קורא בפומבי לוותר בה כי "היא לא חשובה לישראל". מה הסיכוי שהפלשתינאים יסכימו להתפשר אחרי זה? זכור שהנשיא מעודכן בדברים האלו ע"י ראש הממשלה.

לפרס יש היסטוריה מפוארת בעבר. חבל שהוא מתעקש להרוס אותה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים