עבור לתוכן

הסכנה בכהונתו של פרס בתור נשיא

Featured Replies

פורסם

כששמעתי את דבריו של שמעון פרס מהו מתכוון לעשות כאשר הוא יהיה הנשיא הבא-לגמרי לא הופתעתי.מפני שבמשך שנים רבות הוא פועל למען האינטרסים של הערבים הרבה יותר מלמען האינטרסים של מולדתו ועמו.והכוונה היא שהוא מתכוון כנשיא המדינה לשחרר מחבלים רוצחים עם דם יהודי רב על ידיהם לחופשי(כגון ברגותי וחבריו).פרס פועל כך לפחות מאז הסכמי אוסלו הארורים שגבו מאיתנו מחירים גבוהים של חיי אדם ורכוש.לכן אני טוען שמקומו של שמעון פרס הוא או בבית או בבית הסוהר עקב חלקו הרב בגיבושם וחתימתם.עליו לבקש סליחה ומחילה ממאות משפחות יהודיות אשר איבדו את יקירהם בין היתר בגללו.ועל כן עליו-לפרוש לביתו ולא לחפש גובים נוספים.לכן אני מקווה שרצונו לכהן כנשיא לא תצא לפועל.

פורסם

אתה פשוט לא מוותר, הא?

פורסם

לפותח האשכול:

רואים לפי התגובה שלך שאתה ימני קיצוני.

לך תתמוך בש"ס שישימו את הרבי שלהם כנשיא הבא, ותאמין לי שהתוצאות יהיו חמורות מנשוא.

עדיף שישחררו ערבים מהכלא מאשר שהחרדים יעלו לשלטון.

פורסם

לפותח התרד:

לך תבקר את חבר שלך יגאל אמיר ותעזוב אותנו בשקט.

נ.ב

בלי פרס לא היתה לישראל יכולת הרתאה גרעינית . אז לך תחפש

פורסם

פרס בהנהגת המדינה הקים את התעשייה האווירית, רכש את הכור הגרעיני בדימונה מהצרפתים ובלם אינפלציה איומה שעלולה הייתה להביא למשבר עצום בכלכלת ישראל. אלו הם הישגים מרשימים מאוד. זאת ועוד, אין ספק שגם אם הסכמי אוסלו היו טעות, הם נבעו מרצון כנה ואמיתי להעניק לעם ישראל שלום עם הערבים, מה שהתבטא גם בהקמת מרכז פרס לשלום. זה שהוא היה נאיבי מדי ולא העריך נכון את הכוונות האמיתיות שלהם זה נכון, ובדיעבד זאת הייתה טעות, אבל בזמנו כמעט כולם היו בטוחים שהייתה פה פריצת דרך, ושוב - בכל זאת - אין ספק בנוגע לכוונות שלו.

פורסם

פרס בלם את האינפלציה? ואני חשבתי כל הזמן שמודעי היה שר האוצר באותה תקופה. נו שויין. פרס גם התנגד בזמנו להפצצת הכור בעיראק והוא עדיין המנהיג המערבי היחיד שממשיך לטעון שזו הייתה טעות - אפילו הצרפתים כבר הודו שזה היה הצעד הנכון.

הכוונות שלו ללא ספק היו טובות, אבל אפילו היום, כשכמעט כולם משוכנעים שהסכמי אוסלו היו טעות, פרס עדיין חושב שהם היו מוצלחים. שמעון "קסאמים שמסאמים" פרס כבר מזמן לא מחובר למציאות.

אין ספק שהיה לו עבר מפואר, אבל הנשיאות אינה פרס על מפעל חיים. אתה באמת חושב ששמעון "חתרן בלתי נלאה" פרס יצליח להתאפק ולסתום את הפה בנושאים שנויים במחלוקת כמו (ובעיקר) נסיגות, מלחמות ומו"מ עם הערבים? אני לא מאמין שהוא יצליח (או שהוא בכלל ינסה), לכן הוא לא מתאים לכהונת נשיא המדינה.

ובכלל, הוא אומר שהוא לא מעוניין בזה... הוא הפולניה האולטימטיבית. הוא מודיע שהוא לא מעוניין בכלל, אבל נעלב מאוד כשלא מציעים לו. ;D תוסיף לזה את הקומבינה שמנסים לארגן בעדו עכשיו עם חוק "תצביעו בעד פרס או שנראה לכם מה זה" והנה עוד סיבה לא לרצות בו כנשיא.

פורסם

גם אני הייתי מעדיף שלא יהיה נשיא, אמנם יש לו רזומה מכובד (וגם מפוקפק)

אבל כמו שאמרו, לא בוחרים מועמד לפרס על מפעל חיים.

נ.ב.

עם כל הכבוד למודעי ופרס, מי שהוציא את ישראל מהבוץ בזמנו היה נגיד בנק ישראל דאז מיכאל ברונו.

פורסם

עם כל הכבוד לשניכם, את המידע הזה אני מודה שהוצאתי מויקיפדיה כי לא הייתי בטוח שאני זוכר :), אז תאשימו אותה, חשבתי שהיא יותר אמינה.

פורסם

אז אם כך מה תפקידו של נשיא בישראל?

כלומר מאילו שיקולים ניתן לבחור אחד?

זה הרי תפקיד ייצוגי ודי שולי, ואין סיבה שפרס לא יוכל לכהן בו כדמות ייצוגית ותו לא.

פורסם

נשיא אמור לייצג את העם והמדינה. הוא לא אמור להיות פעיל פוליטית בנושאים שנויים במחלוקת. פרס מושקע חזק באחד מהנושאים היותר שנויים בחברה הישראלית ואני לא מאמין שיוכל להתאפק מפעילות בו בשבע השנים הקרובות, כך שהוא לא מתאים לתפקיד.

פורסם

תן לי בן אדם אחד שלא קשור לנושא שנוי במחלוקת

פורסם

כששמעתי את דבריו של שמעון פרס מהו מתכוון לעשות כאשר הוא יהיה הנשיא הבא-לגמרי לא הופתעתי.מפני שבמשך שנים רבות הוא פועל למען האינטרסים של הערבים הרבה יותר מלמען האינטרסים של מולדתו ועמו.והכוונה היא שהוא מתכוון כנשיא המדינה לשחרר מחבלים רוצחים עם דם יהודי רב על ידיהם לחופשי(כגון ברגותי וחבריו).פרס פועל כך לפחות מאז הסכמי אוסלו הארורים שגבו מאיתנו מחירים גבוהים של חיי אדם ורכוש.לכן אני טוען שמקומו של שמעון פרס הוא או בבית או בבית הסוהר עקב חלקו הרב בגיבושם וחתימתם.עליו לבקש סליחה ומחילה ממאות משפחות יהודיות אשר איבדו את יקירהם בין היתר בגללו.ועל כן עליו-לפרוש לביתו ולא לחפש גובים נוספים.לכן אני מקווה שרצונו לכהן כנשיא לא תצא לפועל.

שמעון פרס הוא הבן אדם הכי מתאים להיות נשיא כל תיק שהוא קיבל עליו עשה את עבודתו נפלא (אמרו את זה בחדשות), הוא תמך בהתנתקות ובעקבות זה פחתו הפיגועים אחר ההתנתקות ועכשיו אין בכלל וחוץ מזה אנחנו רוצים את גלעד שליט שיחזור הבייתה, הימינים הקיצונים רק רוצים בנקמה וזה לא טוב זה יביא לשפיכות דמים מיותרת.... גם למה אנחנו צריכים להחזיק הרבה אסירים זה סתם עולה לנו כסף על חשבון המדינה :nixweiss:

פורסם

תן לי בן אדם אחד שלא קשור לנושא שנוי במחלוקת

זה לא מה שכתבתי. ברור שלכולם יש דעות פוליטיות בנושאים שנויים במחלוקת, השאלה היא האם פרס יוכל להתאפק בתקופת כהונתו כנשיא המדינה. אני לא רואה שום סיכוי שהוא יצליח להתאפק. אתה חושב שהוא יסתפק בלהיות דמות ייצוגית בלבד? היום, כשכבר יש לו תפקיד ייצוגי גרידא (מה בדיוק הוא עושה כשר לפיתוח הנגב והגליל ופיתוח כלכלי אזורי?), הוא מסתפק בו? לא. אז נראה לך שכנשיא, הוא רק ילך לבקר פצועים, יקרא לאחדות בנאומים ויחתום על חנינות? ברור שבשלב מסוים הוא יקרא לממשלה להיכנס למו"מ עם מדינה ערבית כזו או אחרת, לתת ויתורים לפלשתינאים ואולי אפילו יפתח במו"מ בעצמו. אתה באמת קוצה את כאב הראש הזה?

פורסם

אתה כנראה לא מודע למה זה נשיא כי בפעם האחרונה שבדקתי אם הוא יעשה משהו מתוך כל מה שאמרת הוא יהיה מועמד להדחה מיידית לפי החוק

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים