עבור לתוכן

מאוורר של כרטיס מסך

Featured Replies

פורסם

המאוורר בכרטיס מסך של המחשב הישן שלי (RIVA TNT) עושה רעשים מטורפים..

אפשר להוריד אותו בשביל לנקות או שכמו שבמעבד יש משחה תרמית וצריך למרוח חדשה אם מורידים אותו (או כל סיבה אחרת שבגללה לא כדאי להוריד אותו ולהחזיר)?

פורסם

כשאתה מוציא רק את המאוורר (בלי צלעות הקירור), אתה לא צריך משחה תרמית

רק תשחרר את הברגים, תוציא את המאוורר עצמו, ואחרי שסיימת תבריג אותו חזרה.

יש גם מדריך לניקוי המאווררים במדריכים של האתר.

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

טוב, עשיתי מה שאמרת, וגם הוצאתי מהצלעות קירור איזה טונה של אבק אפור.. :P

אבל זה לא פתר את הבעיה של הרעש.. אין לי במאוורר חור כזה במרכז שאפשר לפתוח ולשמן בפנים כמו במדריך, אבל נראה לי שמה שגורם את הבעיה זה שה"כנפיים" של המאוורר נוגעות קצת באזור מסוים בפלסטיק שמקיף אותו, גם רואים שם שהאזור של הפלסטיק יתר נקי משאר הסביבה, כנראה בגלל שהמאוורר משפשף אותו ומוריד את האבק.

החיכוך הזה גם גורם למאוורר לעצור מידי פעם (פשוט להפסיק להסתובב) - ואם אני נוגע במאורר טיפה אז הוא חוז להסתובב ואח"כ עוצר שוב.

אין לי שום רעיון איך לתקן את זה אבל.. חוץ מאולי רעיון קצת קיצוני של לנסות לשייף קצת את הפלסטיק מסביב ולהוריד שכבה דקה ממנו כך שלמאוורר יהיה יותר מרווח בלי לגעת בו. יש למישהו רעיונות יותר טובים מזה?

פורסם

תשמן את המאורר לפי המדריך באתר , זה אמור לפתור את הבעייה

פורסם
  • מחבר

אבל אין במאוורר חור כזה באמצע כמו במדריך שאפשר לפתוח ולשמן. איך אני אמור לשמן אותו בלי זה?

עריכה: כמה עולה מאוורר כזה קטנטן של הכרטיס מסך (RIVA TNT כאמור, נראה לי זה 40mm)? זה יותר מ-20, 30 ש"ח? אם זה משהו כזה אז אני יכול פשוט לקנות חדש וזהו..

פורסם

לפי מה שאתה מסביר ציר המאוורר שחוק ובעצם המאוורר לא תקין.

בכל מקרה אם אתה מחליט לשמן את המאוורר קרא את זה.

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=206893.msg1813547#msg1813547

בקשר לחור חייב להיות. באחד הצדדים אמורה להיות מדבקה ומתחתה תמצא את החור.

פורסם

כמו שאמרו , תוריד את המדבקה הנמצאת מתחת למאורר ושם יתגלה הציר כמו כן ישנם מאוררים שמתחת למדבקה ישנו מין גומי השומר על הציר

3s.jpg

פורסם

עריכה: כמה עולה מאוורר כזה קטנטן של הכרטיס מסך (RIVA TNT כאמור, נראה לי זה 40mm)? זה יותר מ-20, 30 ש"ח? אם זה משהו כזה אז אני יכול פשוט לקנות חדש וזהו..

כעיקרון לא. המחיר מקסימום בהגזמה יהיה 40 ש"ח

שלדעתי זה עדיין משתלם.

יכול להיות שגם המדריך לקירור לכרטיס מסך יעניין אותך.

מניסיון שלי דיי חביב ותורם לטמפרטורה. אבל מוסיף טיפה רעש לסה"כ.

פורסם
  • מחבר

בסוף מצאתי את הציר, משום מה חשבתי שזה אמור להיות בחלק העליון של המאוורר ששם אין פתח, אבל מתחת למאוורר אכן הייתה מדבקה עם גישה לציר.

אחרי ששימנתי אותו וגם כופפתי קצת את הכנפיים שלו פנימה כדי שלא יגעו בקצוות הוא כרגע הפסיק לשמחתי לעשות רעש. :)

אני מקווה שהוא לא יחזור לעשות בעיות..

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים