עבור לתוכן

פירמוטים יכולים לגרום נזק לHDD?

Featured Replies

פורסם

הרבה פירמוטים יכולים לגרום נזק לHDD?

פורסם

אני לא רואה סיבה לכך.

פרמוט רגיל נעשה ברמת התוכנה - הוא פשוט כותב מידע לסקטור הראשון בנושא מאפייני הכוננים.

אולי פרמוט Low level לעיתים תכופות עלול לגרום נזק, אבל אני בספק גדול.

בכל מקרה הפרמוט הרגיל שמתבצע לא אמור לגרום לנזק. ושמישהו ייתקן אותי אם אני טועה.

פורסם

לפי מה שאני יודע פירמוט אינו גורם נזק לדיסקים קשיחים גם לא Low Level Format

פורסם
  • מחבר

איך מבצעים פורמט LOW LEVEL? במה הוא שונה מפורמט רגיל?

פורסם

עד כמה שאני יודע, בפרמוט רגיל נמחק המידע רק מהקצוות של הHD, בLow Level נמחק כל המידע.

פורסם

תיקון לכולם: פירמוט רגיל לא אמור להזיק לדיסק בצורה מיוחדת.

כמובן שכל פעולה מאומצת של הדיסק שחוזרת על עצמה לא תורמת לאורך חייו בכל מקרה.

לגביי LOW LEVEL FORMAT: הפירמוט הזה אמור להתבצע רק פעם אחת על הכונן וזה אצל היצרן במפעל.

כל מי שחושב לעשות LOW LEVEL FORMAT שיעצור כאן ועכשיו, כיוון שמדובר בתהליך שיכול להרוס את הדיסק לחלוטין,

והוא מאוד לא מומלץ למשתמש הביתי.

בפירמוט LOW LEVEL נבנית מחדש מערכת חלוקת הדיסק לסקטורים ומסלולים, תהליך שלא אמור להיעשות מעבר לפעם אחת בחיי הדיסק.

כל פירמוט כזה משמיד את המידע על הדיסק (בצורה שכמעט לא ניתן לשחזר ממנה), ובונה מחדש את הקשר של הדיסק והבקר.

יעניין אתכם גם לדעת, שמחשב ביתי רגיל לא מסוגל לבצע פירמוט LOW LEVEL אמיתי מפני שהבקר של הכונן פשוט חוסם אפשרות כזאת.

הדרך היחידה (והלא מומלצת) לפרמט LOW LEVEL במחשב ביתי, היא בעזרת תוכנות מבוססות BIOS.

בקיצור - כל מי שאין לו צורך בהשמדת כל המידע על הכונן ביחד עם השבתת הכונן עצמו, שיימנע מפירמוט כזה.

יום נעים.

פורסם

ישנם בד"כ בתוכנות של יצרניות הדיסקים הקשיחים אפשרות ל Low Level Format כמו כן ארגונים/מוסדים גדולים אשר רוצים למחוק את המידע שנמצא בדיסק הקשיח ללא אפשרות שיחזור משתמשות בתוכנות אשר מבצעות Low Level Format

אף פעם לא יצא לישידסק קשיח נהרס עקב Low Level Format ועשיתי כמה פעמיים

פורסם

הנה ציטוט רלוונטי בנושא:

It's unlikely that you will damage anything if you try to do this (since the drive controller is programmed to ignore any such LLF attempts), but at best you will be wasting your time.

מקור: http://www.pcguide.com/ref/hdd/geom/formatLow-c.html

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים