עבור לתוכן

האם עדשות במצלמת SLR הם אונברסליות?

Featured Replies

פורסם

האם עדשות במצלמות SLR הם אונברסליות ,כלומר עדשות מחברות שונות מתאימות לכל מצלמה מכל חברה או שלא :s05:

כמובן אני מדבר מבחינת הרכבה והתאמה למצלמה ולא מבחינת איכות.

פורסם

לא, העדשות של כל חברה מתאימות רק למצלמות שלהן. זה בגלל שהביונט שונה (ביונט: http://cliki.site.co.il/%D7%91%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%98)

אבל יש חברות צד שלישי שמייצרות עדשות לכל החברות (כמובן שצריך לשים לב שקונים עם הביונט של החברה של המצלמה שלך) כמו- סיגמא, טמרון וטוקינה. לרוב העדשות שלהם יש עותקים נחותים לכל עדשה ולכן צריך לבדוק בחנות את העדשה שלא נפלת על עותק נחות.

פורסם

לא.

העדשות עבור קנון עובדות רק על מצלמות של קנון או על דגם אחד של קודאק שכבר לא מיוצר.

העדשות עבור ניקון עובדות רק על מצלמות של ניקון ופוג'י או על מספר דגמים של קודאק שכבר לא מיוצרים.

העדשות של אולימפוס, לייקה ופנסוניק תואמות למצלמות ה-DSLR של החברות האלה, אבל לא לאחרות.

העדשות של פנטקס וסמסונג תואמות למצלמות ה-DSLR של החברות האלה, אבל לא לאחרות.

העדשות של סוני ומינולטה תואמות למצלמות ה-DSLR של החברות האלה, אבל לא לאחרות.

העדשות של סיגמה עבור מצלמות ה-DSLR שלה לא תואמות למצלמות DSLR של חברות אחרות, ולהיפך.

פורסם
  • מחבר

ממש מרגיז :pissed: גם בזה דופקים את הלקוח ,במקום לעשות תקן זהה לכל המצלמות שיאפשר מבחר ותחרות שיועילו ללקוח.

לא מספיק שהמחירים בשמים של כל עצמית ,גם המבחר קטן. :'(

פורסם

העדשות של אולימפוס, לייקה ופנסוניק תואמות למצלמות ה-DSLR של החברות האלה, אבל לא לאחרות.

לא ידעתי את זה, תודה. גם האוטופוקוס פועל? כל המידע מדווח למצלמה? (אני מתכוון שאם אני יחבר עדשת לייקה למצלמת אולימפוס למשל)

פורסם

הכוונה לעדשות לייקה עם באיונט FourThirds, לא לעדשות מהסדרות M ו-R.

פורסם

בקשר לשאלה הזו

האם עדשות של מצלמת slr שעובדת על פילם, יתאימו למצלמה slr דיגיטלית (2 המצלמות של אותה חברה)

פורסם

כמעט תמיד יתאימו (להוציא עדשות ישנות של חברות צד-שלישי שבמקרים מסויימים לא יתאימו). עם זאת, בגלל הקרופ של החיישן הזווית שלהם תשתנה. זה בסדר במקרים של עדשות טלה (מקרבות), אבל זה הופך עדשות רחבות להרבה פחות שימושיות.

פורסם

ישנם גם מתאמים אשר מאפשרים לערבב בין החברות

פורסם

אבל אז מאבדים את רוב הפונקציות (AF, AE וכו'), ובמקרה הגרוע מאבדים גם את הפוקוס לאינסוף. כדי לקבל אותו בחזרה נדרש מתאם שכולל אלמנטים אופטיים. מתאמים כאלה עולים יותר ופוגעים באיכות התמונה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים