עבור לתוכן

דרושה קומפקטית עם זום גבוהה+מייצב תמונה+iso גבוהה ויעיל

Featured Replies

פורסם

אני מחפש קומפקטית בעלת התכונות המינימליות הבאות :

עובי המצלמה אסור שיעלה בשום פנים ואופן על 6 סנטימטר (הכוונה למרחק שבין קצה העדשה לבין המסך האחורי)

זום אופטי גדול ככול האפשר x10 ויותר

מייצב תמונה יעיל שמאפשר ביצוע צילומים גם לאנשים שאין להם ידיים יציבות.

iso אפקטיבי גבוהה שמאפשר לצלם גם אובייקטים נעים כמו שחקני כדורגל תוך כדי תנועה.הערה: המייצב ו-iso הגבוהה הינם הכרחיים ביותר ,היות וככול הידוע לי ,לא ניתן לתקן על ידי תוכנות מחשב טישטוש ,כך שלמעשה תמונות מטושטשות הן תמונות אבודות.

לעומת זאת ,אני לא פוסל על הסף מצלמות שמפיקות בצורה שיטתית צילומים עם תופעות לוואי כמו עיניים אדומות ורעש בזמן שימוש בiso גבוה, וזאת משום שניתן להסיר את תופעות הלואי הללו בהצלחה משמעותית באמצעות תוכנות יעודיות כמו noiseware

מובן מאליו שהיה נחמד אם למצלמה היו יכולות נוספות כמו צילום קיטעי וידיאו באיכות טובה ומיפתח עדשה רחב לביצוע צילומים רחבי זווית ופנורמיים+תמיכה בסוללות אצבע וזיכרון sd סטנדרטי, אולם לא ציינתי אותם בכוונה ,ברשימה למעלה משום שהן מבחינתי הרבה פחות חשובות , ואני בשום פנים ואופן לא מוכן שהן יבואו על חשבון התכונות העיקריות הרשומות למעלה .

פורסם

ריקו R5- זום כפול 7 (אורך מוקד 28-200 מ"מ), מייצב תמונה, איזו מגיע עד 1600

פנסוניק TZ1- זום כפול 10 (אורך מוקד 35-350 מ"מ), מייצב תמונה, איזו עד 400 (800 ו 1600 עם הגבלות). רועשת לפי דעתי. ממש לא כדאי להשתמש ב איזו 1600, דוגמא: http://www.dpreview.com/reviews/PanasonicTZ1/Samples/Comparedto/Panasonic_TZ1_High-Sens.JPG

חבל שאתה לא יכול ללכת על מצלמות יותר גדולות.

פורסם

ריקו R5- זום כפול 7 (אורך מוקד 28-200 מ"מ), מייצב תמונה, איזו מגיע עד 1600

פנסוניק TZ1- זום כפול 10 (אורך מוקד 35-350 מ"מ), מייצב תמונה, איזו עד 400 (800 ו 1600 עם הגבלות). רועשת לפי דעתי. ממש לא כדאי להשתמש ב איזו 1600, דוגמא: http://www.dpreview.com/reviews/PanasonicTZ1/Samples/Comparedto/Panasonic_TZ1_High-Sens.JPG

חבל שאתה לא יכול ללכת על מצלמות יותר גדולות.

2 הדגמים שציינת די מאכזבים. אכן כפי שציינת הרעש של ה-tz1 הוא בילתי ניסבל.

האם ניתן להוריד אותו על ידי תוכנות noiseware מבלי לפגוע יותר מדי בתמונה ?

ה-r5 אכן אופצייה נחמדה אבל הזום שלה קצת נמוך מדי לטעמי והיא גם לא נימכרת בארץ.

האם אין אפשרויות אחרות ,נגיד טיפה יותר עבות -עד 7 סנטימטר גג ?

פורסם

האם ניתן להוריד אותו על ידי תוכנות noiseware מבלי לפגוע יותר מדי בתמונה ?

תלוי ברמת הרעש שאתה מוריד, אם היא גבוהה אז גם האיכות תרד יותר, אם היא נמוכה אז איכות התמונה תרד פחות.

האם אין אפשרויות אחרות ,נגיד טיפה יותר עבות -עד 7 סנטימטר גג ?

לא משהו יותר טוב

פורסם

לא משהו יותר טוב

האם יש ברשותך את ה-r5?

נו טוב ,אם לא אשמע עד מחר הצעות נוספות ,אני מחר אזמין אותה מ-ebay

אם ידוע לך על מקורות רכישה מומלצים נוספים ,רצוי בארץ ,אנא ספר זאת כאן.

תודה

פורסם

האם יש ברשותך את ה-r5?

לי יש את ה-R5.

נו טוב ,אם לא אשמע עד מחר הצעות נוספות ,אני מחר אזמין אותה מ-ebay

אם ידוע לך על מקורות רכישה מומלצים נוספים ,רצוי בארץ ,אנא ספר זאת כאן.

אם לא קריטי לך ווידאו באיכות VGA, אז לך על ה-R4. היא נמכרת בארץ, מתג הזום שלה מוצלח יותר, והפוקוס שלה באור חלש אמין יותר. ה-LCD שלה פחות טוב מזה של ה-R5, וגם איכות התמונה מעט פחות טובה, אבל בסה"כ היא קנייה יותר בטוחה לדעתי.

פורסם

אורן האם אתה מתחרט? ;)

פורסם

לא, אני בסה"כ מאוד מרוצה מהמצלמה, מממשק המשתמש שלה ומהתוצאות. עם זאת, אין לי שום ספק שדרוש לפחות עוד עדכון firmware אחד כדי שהאוטופוקוס באור חלש יספק את אותם ביצועים (טובים) של ה-R3 ו-R4. כרגע זה בהחלט חיסרון מהותי לחובת ה-R5.

לגבי שני הדגמים הקודמים, הם מצויינים בעיני, אבל הם לא עמדו באחת הדרישות המרכזיות שלי - ווידאו באיכות VGA. אם הייתי יכול להתפשר על הנושא הזה הייתי הולך על ריקו אחרת - GX8, שהיא מצלמה נהדרת שעולה סכום דומה מאוד ל-R5, אבל מציעה שליטות ידניות, עינית אופטית, ותושבת לפלאש חיצוני. עם המזל שלי, ריקו יוציאו עוד חודש GX9 עם ווידאו באיכות VGA... ;)

פורסם

לא, אני בסה"כ מאוד מרוצה מהמצלמה, מממשק המשתמש שלה ומהתוצאות. עם זאת, אין לי שום ספק שדרוש לפחות עוד עדכון firmware אחד כדי שהאוטופוקוס באור חלש יספק את אותם ביצועים (טובים) של ה-R3 ו-R4. כרגע זה בהחלט חיסרון מהותי לחובת ה-R5.

לגבי שני הדגמים הקודמים, הם מצויינים בעיני, אבל הם לא עמדו באחת הדרישות המרכזיות שלי - ווידאו באיכות VGA. אם הייתי יכול להתפשר על הנושא הזה הייתי הולך על ריקו אחרת - GX8, שהיא מצלמה נהדרת שעולה סכום דומה מאוד ל-R5, אבל מציעה שליטות ידניות, עינית אופטית, ותושבת לפלאש חיצוני. עם המזל שלי, ריקו יוציאו עוד חודש GX9 עם ווידאו באיכות VGA... ;)

אורן אני לא יודע אם שמת לב ,אבל GX8 היא רק בעלת זום סטנדרטי ומאכזב של x3

עכשיו בתור הבעלים של r5 חשוב לי ,שתגיד עד כמה העדר מייצב תמונה בצילום וידיאו פוגע בפונקציונליות של צילומי קליפים?

(הרי ברור שאם הקליפים ניראים מטושטשים ואחוזי תזזית אזי הפונקצייה הזאת היא סתם גימיק מיותר )

דרך אגב היכן קנית ? והאם המכס המאניוקי בארץ זינבר אותך ?

פורסם

אורן אני לא יודע אם שמת לב ,אבל GX8 היא רק בעלת זום סטנדרטי ומאכזב של x3

מאכזב? לא אותי. אין לי שום בעייה להסתדר עם 28-70, כל שכן עם 28-85 כמו ב-GX8.

עכשיו בתור הבעלים של r5 חשוב לי ,שתגיד עד כמה העדר מייצב תמונה בצילום וידיאו פוגע בפונקציונליות של צילומי קליפים?

לא צילמתי עדיין הרבה סרטונים, אבל הנושא הזה לא מאוד מטריד אותי כי אני בסה"כ די יציב. התוצאה כמובן לא חלקה כמו צילום עם מונופוד או חצובה, אבל בשביל מזכרת מטיולים זה יספיק.

דרך אגב היכן קנית ? והאם המכס המאניוקי בארץ זינבר אותך ?

קניתי ב-popflash.com ושילמתי מע"מ. אין מכס על ציוד צילום.

פורסם

לא צילמתי עדיין הרבה סרטונים, אבל הנושא הזה לא מאוד מטריד אותי כי אני בסה"כ די יציב. התוצאה כמובן לא חלקה כמו צילום עם מונופוד או חצובה, אבל בשביל מזכרת מטיולים זה יספיק.

תגיד,האם יש אפשרות לזום כפול 7 במצב של צילום וידיאו?

איך אתה מיסתדר עם בעיית האוטו-פוקוס באור נמוך בדגם הזה ?

עבור אחד כמוני שהוא לא ממש יציב, ושעבורו יכולת צילום הקליפים כן משחקת תפקיד בבחירת מצלמה , היה עוזר מאוד אם היית יכול להעלות קטע וידיאו קצר בן דקה שצולם בהגדרות הכי גבוהות שהמצלמה מאפשרת ,לאתר שמאפשר איכסון והורדת קבצים בקלות ובמהירות כמו :

http://www.QuickSharing.com

או

http://www.badongo.net

או

http://www.rapidshare.com/

מובן מאליו שלפני ההעלאה יש להמיר את אותו קטע וידיאו לא דחוס שמפיקה המצלמה לפורמט mpeg4 כמו xvid או divx בעזרת תוכנת virtualdub.

אבל את זה, אתה בטח יודע יותר טוב ממני,,,,,,,,, :eek2:

פורסם

תגיד,האם יש אפשרות לזום כפול 7 במצב של צילום וידיאו?

לא, הזום האופטי לא זמין בשעת צילום ווידאו. רק הזום הדיגיטלי אפשרי.

איך אתה מיסתדר עם בעיית האוטו-פוקוס באור נמוך בדגם הזה ?

אני מפקס על נושאים בהירים וקונטרסטיים שנמצאים במרחק דומה לנושא.

עבור אחד כמוני שהוא לא ממש יציב, ושעבורו יכולת צילום הקליפים כן משחקת תפקיד בבחירת מצלמה , היה עוזר מאוד אם היית יכול להעלות קטע וידיאו קצר בן דקה שצולם בהגדרות הכי גבוהות שהמצלמה מאפשרת

אם זה כל כך חשוב לך, אז לך על ה-TZ1. יש לה ווידאו טוב יותר משל ה-R5. בכל מקרה, דוגמה לווידאו שצולם עם ה-R5 תוכל להוריד מתחתית הדף הזה.

אגב, popflash.com מוכרים עכשיו את ה-R4 ב-$209. חצי מהמהחיר בארץ.

פורסם

לא, הזום האופטי לא זמין בשעת צילום ווידאו. רק הזום הדיגיטלי אפשרי.

אם זה כל כך חשוב לך, אז לך על ה-TZ1. יש לה ווידאו טוב יותר משל ה-R5.

אגב, popflash.com מוכרים עכשיו את ה-R4 ב-$209. חצי מהמהחיר בארץ.

תודה על הלינק ,אבל יכולת יכולת צילום הוידיאו ב-r5 בלי שום זום אופטי ניראית לי כגימיק מיותר .

ואילו ה-tz1 סובלת מחסרונות ברורים בתור מצלמת stills שעיקרם רעש בילתי ניסבל שאני ממש לא יודע עד כמה תוכנות noiseware יכולות להסירו .

ברור לי שאפשר לשכוח מוידיאו עם ה-r4 ,השאלה היא:

האם בתור מצלמה נטו , ה-r4 נופלת משמעותית מה- r5?

דרך אגב האם ה-r4 שציינת זה דגם משופץ (refurbrished) ?

(נידמה לי שכבר הפסיקו לייצר את הדגם הזה ,אבל אני לא סגור על זה)

פורסם

תודה על הלינק ,אבל יכולת יכולת צילום הוידיאו ב-r5 בלי שום זום אופטי ניראית לי כגימיק מיותר .

מבחינתי זה ממש לא המצב. אין לי שום בעיה לוותר על הזום בצילום ווידאו. זה לא הפריע לי באף אחד מהטיולים שלי. מה שהפריע לי היה רזולוציה נמוכה או קצב רענון נמוך (תלוי במצלמה). מבחינתי 640x480x30 עונה לגמרי על הדרישות (הצנועות) שיש לי מצילום ווידאו.

ואילו ה-tz1 סובלת מחסרונות ברורים בתור מצלמת stills שעיקרם רעש בילתי ניסבל שאני ממש לא יודע עד כמה תוכנות noiseware יכולות להסירו .

לפני שאתה מכריז על הרעש שלה כ"בלתי נסבל" נסה להדפיס קצת תמונות שצולמו איתה. לך תדע, אתה עשוי להיות מופתע לטובה ;)

ברור לי שאפשר לשכוח מוידיאו עם ה-r4 ,השאלה היא:

הווידאו של ה-R4 עדיין הרבה יותר טוב מכלום, במיוחד אם אין עליך מצלמת ווידאו ויש ארוע שאתה רוצה לזכור. יצא לי לצפות בסרטונים באיכות דומה שצילמתי בסין, והם עדיין מאפשרים לי לחוות שוב את החוויה הרבה יותר מכל צילום סטילס. כמובן שהערך האומנותי והאסתטי שלהם לא גבוה במיוחד, אבל כמזכרת הם בהחלט מספקים.

האם בתור מצלמה נטו , ה-r4 נופלת משמעותית מה- r5?

אם לא תתקל בבעיית ה-banding, אז היא לא נופלת ממנה משמעותית. ה-R4 מצלמה טובה מאוד.

דרך אגב האם ה-r4 שציינת זה דגם משופץ (refurbrished) ?

(ככל הידוע לי הפסיקו לייצר את הדגם הזה כבר לפני חודשים רבים)

איזה חודשים ארוכים? ה-R4 הוצגה ב-2/2006 ויוצרה לפחות עד שהוצגה ה-R5 ב-8/2006. חנות רצינית כמו popflash לא מוכרת דגם מחודש בלי לציין את זה מפורשות. סביר להניח שמדובר בסטוקים קיימים.

לדעתי, אתה בבעיה. שמת לעצמך סט של דרישות שלא קיים בשום מצלמה, ולכן כל קניה שתעשה מועדת להסתיים באכזבה גדולה. הפתרון היחידי שאני רואה הוא להתפשר על הגודל וללכת על מצלמה קרובה יותר לשלמות, למשל הפוג'י S6500.

פורסם

לפני שאתה מכריז על הרעש שלה כ"בלתי נסבל" נסה להדפיס קצת תמונות שצולמו איתה. לך תדע, אתה עשוי להיות מופתע לטובה ;)

אם לא תתקל בבעיית ה-banding, אז היא לא נופלת ממנה משמעותית. ה-R4 מצלמה טובה מאוד.

לדעתי, אתה בבעיה. שמת לעצמך סט של דרישות שלא קיים בשום מצלמה, ולכן כל קניה שתעשה מועדת להסתיים באכזבה גדולה. הפתרון היחידי שאני רואה הוא להתפשר על הגודל וללכת על מצלמה קרובה יותר לשלמות, למשל הפוג'י S6500.

sory ,אבל זה כלל לא מעשי מבחינתי ללכת על ה-s6500 , מפני שהיא מחייבת תיק יעודי מסורבל ,עם כל החסרונות הנלווים (נסה להסתובב עם תיק כזה בדרום אמריקה / אפריקה זה פשוט גובל בהתאבדות ידועה מראש אם אין לך 10 שומרי ראש חמושים בקלאשניקובים )

שמע, מכיר את הביטוי : "אין עשן בלי אש " ?

בכל הסקירות של ה-tz1 שקראתי ,ראיתי תלונות על הרעש שניתן להבחין בו כבר ב-iso - 100 ,כך שאם יהיה צורך ב-iso גבוהה יותר, הרעש צפוי להיות כל-כך גבוהה שאני בספק שאפילו גירסת ה-pro של ה-noiseware תוכל לעזור,,,,,,,,

הלחצת אותי עם בעיית ה- banding ,אין לי מושג עד כמה היא נפוצה וממש אין לי חשק לשלם עוד כ-50$ עבור משלוח חזרה לתיקון (הוצאה שאני אצטרך לספוג בעצמי ,בהעדר יבואן נורמלי עם מחירים סבירים)

כלל לא ברור לי ,מדוע ricoh לא אפשרו הפעלת ה- zoom האופטי בוידיאו , חבל זה היה מכתיר אותה למצלמה הקומפקטית המושלמת.

אני ממש לא מיתלהב, אבל בהיעדר ברירה אחרת אני מיתכוון להזמין את ה-r5.

אגב ,חיפשתי באתר שציינת סוללה תואמת ל-r5 ,אולם לא מצאתי כזאת.

האם הסוללה ל-r4 שמצאתי באתר מתאימה גם ל-r5 ?

שווה להוסיף 20$ להרחבת האחריות בשנתיים נוספות ,בהתחשב בבעיותיות שכרוכה במשלוחים בין לאומיים הלוך וחזור ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים