עבור לתוכן

הבדלים בין D-SLR לבין דמוי SLR

Featured Replies

פורסם

האם מבחינת הפעלת המצלמה יש הבדל בין שני הסוגים שעלול להפריע למשתמש החובבן ,בקיצור האם מצלמת D-SLR מומלצת למשתמש חובבן?

פורסם

יש הבדל ענק, זה שתי דברים שונים.

דמוי SLR זה P&S. אין שם הבדל (חוץ מהגודל) זה פשוט טריק שיווקי.

בקיצור האם מצלמת D-SLR מומלצת למשתמש חובבן?

תלוי מה אתה אוהב לצלם.

פורסם

מהו P&S?

פורסם

מצלמת Point & Shoot, כלומר "כוון וצלם".

מצלמה עם הגדרות אוטומטיות.

בעקרון כל מצלמה שהיא לא DSLR נחשבת כ P&S.

פורסם
מצלמה עם הגדרות אוטומטיות

וגם ידניות

פורסם

וגם ידניות

יש מצלמות שאין להם הגדרות אוטומטיות מלאות, אם בכלל, אז מכאן בא השם.

יש המון מצלמות שנחשבות כ-P&S, אבל הן מצלמות מאוד מתקדמות ומכילות את כל ההגדרות הידניות, בגלל זה ההגדרה הזאת דיי סותרת.

פורסם
  • מחבר

יש הבדל ענק, זה שתי דברים שונים.

דמוי SLR זה P&S. אין שם הבדל (חוץ מהגודל) זה פשוט טריק שיווקי.

תלוי מה אתה אוהב לצלם.

אולי לא הבנתם את שאלתי יש מצלמות SLR שבהם ניתן להחליף עדשות ועוד ,ויש את המצלמות דמוי למשל PANASONIC DMC-FZ30 ,

Fuji FinePix S6000/6500 ועוד הרבה דגמים שמבחינת חיצונית דיי דומים ל - SLR.

השאלה שלי מבחינת תיפעול ע"י הצלם ,האם המצלמות האמיתיות SLR יקשו בצורה רצינית על צלם חובב שעוד לא התנסה בהם?

פורסם
אולי לא הבנתם את שאלתי יש מצלמות SLR שבהם ניתן להחליף עדשות ועוד ,ויש את המצלמות דמוי למשל PANASONIC DMC-FZ30 ,

Fuji FinePix S6000/6500 ועוד הרבה דגמים שמבחינת חיצונית דיי דומים ל - SLR.

זה שמבחינה חיצונית הם אותו הדבר זה לא אומר שהם אותו הדבר.

השאלה שלי מבחינת תיפעול ע"י הצלם ,האם המצלמות האמיתיות SLR יקשו בצורה רצינית על צלם חובב שעוד לא התנסה בהם?

לא הם לא יקשו, אני לא מזמן קניתי מצלמת DSLR ועברתי ממצלמה פשוטה (אוטומטית לגמרי) ולא התקשתי בשום דבר. כמובן כדאי שתדע את החסרונות שלהם:

http://boren.sent.com/photography/articles/DSLR/dslr_vs_non-dslr.htm

(קרדיט לאורן- boren)

פורסם

"מצלמות P&S" זה מונח מאוד לא מוצלח. אפשר להשתמש במצלמת DSLR מקצועית כ-P&S אוטומטית לגמרי, ואפשר להשתמש במצלמה קומפקטית ב-800 ש"ח בצורה מוקפדת, מושכלת, ורצינית. מונח נכון יותר יהיה "מצלמות חיישן-קטן", ומהבחינה הזו אין שום הבדל בין דיגיטלית קומפקטית לבין דמויית-SLR. לשתיהן יש חיישן קטן, השניה פשוט מחופשת ל-DSLR - בעיקר מבחינת הגודל והגיבנת שמעל העינית. יש אמנם מאפיינים טיפוסיים אחרים למצלמות דמויות-SLR (זום גדול, EVF), אבל הם לא ייחודיים למצלמות ששיכות לקטגוריה הזו, ולכן הם לא מאפיינים שהופכים מצלמה לדמויית-SLR. הגיבנת לעומת זאת כן עושה את זה :)

פורסם
  • מחבר

זה שמבחינה חיצונית הם אותו הדבר זה לא אומר שהם אותו הדבר.

לא הם לא יקשו, אני לא מזמן קניתי מצלמת DSLR ועברתי ממצלמה פשוטה (אוטומטית לגמרי) ולא התקשתי בשם דבר. כמובן כדאי שתדע את החסרונות שלהם:

http://boren.sent.com/photography/articles/DSLR/dslr_vs_non-dslr.htm

(קרדיט לאורן- boren)

תודה על הקישור !

פורסם

אתה צריך להודות לאורן שכתב את זה

אתה מתכוון לקנות מצלמה או שזה סתם שאלה ?

פורסם
  • מחבר

אצלי אין סתם שאלות ,אני החלטתי לקנות את האולימפוס E-500 ,בגלל שאין לי נסיון עם מצלמות DSLR ,רציתי לבדוק שהמעבר למצלמה שכזו לא היה לי קשה מדי ,כמובן לאחר שקראתי הרבה חוות דעת על המצלמה ,בכל מקרה אני רוצה גם לעבור קורס כדי להתמקצע בנושא ,בכל מקרה תודה. :hi:

פורסם

ה-E500 היא בחירה מצויינת ומשתלמת, במיוחד בקיט שכולל שתי עדשות. אני בטוח שתהנה ממנה מאוד.

פורסם
  • מחבר

תודה

זו גם דעתי וכמובן הלכתי על הקיט של שני העדשות.

בקרוב (שבוע+-) הביא תמונות להמחשה.

פורסם

תתחדש ובהצלחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים