עבור לתוכן

מדוע אין לכרטיסי מסך עדכון קושחה? FIRMWARE

Featured Replies

פורסם

אני דווקא מבחין בפוטנציאל אוברקלוק משופר כשאני צורב ביוס עדכני יותר

הסיבה היא כנראה תזמוני זכרונות משוחררים יותר, תיקון באגים בביוס הקודם וכו'

• תגובות 31
  • צפיות 2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני דווקא מבחין בפוטנציאל אוברקלוק משופר כשאני צורב ביוס עדכני יותר

הסיבה היא כנראה תזמוני זכרונות משוחררים יותר, תיקון באגים בביוס הקודם וכו'

לא רק,

לדוגמא ניתן לצרוב ביוס "מזוייף" או לחילופין של כרטיס אחר (בערך, מן קומבינה) ולאחר מכן להגדיר וולט גבוהה יותר לכרטיס וקח להגיע ל-OC גבוהה יותר.

לדוגמא ל-7800GT צרבתי ביוס של 6800 בכדי לקבל אפשרות וולט של 1.5 במקום 1.4... (לא בדיוק נכון, אבל בערך, אין לי כוח לפרט)

פורסם

אם צרבת ביוס של 6800 לכרטיס 7800, וזה גם עבד לך אני צנצנת.

פורסם

אם צרבת ביוס של 6800 לכרטיס 7800, וזה גם עבד לך אני צנצנת.

קח תקרא פה קצת:

http://www.planetamd64.com/lofiversion/index.php/t15247.html

ואם תשים לב תראה שאמרתי "בערך,מן קומבינה" ומדובר בלעשות כאילו הכרטיס 6800 על מנת שיתן לך לבחור וולט גבוהה ואז לצרוב את הביוס.

בכיד שיתן לך: 1.5 בגובוה במקום 1.4

פורסם

מסקנה- לא צרבת ביוס של 6800 על 7800, צרבת את אותו ביוס של הכרטיס שלך, ושינית לו פרמטר קטן.

פורסם

:lol: :lol: :lol:

הוא אמר שהוא צרב... לא שזה עבד

בכל מקרה, אפשר לצרוב לכרטיסי מסך BIOS חדש/שונה

ואפשר להגדיר גם תדרי שעון חדשים או מתח שונה וכו' וכו'.

לא עושים את זה כי לשנות BIOS של כרטיסי מסך זה הרבה יותר מסובך מאשר ללוח אם או לצורב, ולרוב גם הרבה יותר יקר אם הכרטיס מתקלקל

וגם בגלל שזה לא יעיל. אתה רוצה לעשות OC? מה מונע בעדך? תעשה עד שיישרף הכרטיס.

בסדרת הראדון 9500/9700 היה BIOS נעול לOC שביטל כל מה שרק ניסו, אז היו כאלה שהחליפו לBIOS אחר פרוץ (אני בינהם) ונהנו מיכולות OC לא רעות בכלל

זה היה מקרה יחסית חריג (היה גם מקרה דומה עם NVIDIA קצת לפני זה).

פורסם

מסקנה- לא צרבת ביוס של 6800 על 7800, צרבת את אותו ביוס של הכרטיס שלך, ושינית לו פרמטר קטן.

מסקנה- כשאתה משנה ביוס זה לא אותו ביוס, כשלקחתי פרמטר מכרטיס אחר זה שימוש בביוס של כרטיס אחר, כשאני אומר "בערך,מן קומבינה" זה בערך.

כל הכוונה כאן הייתה להראות מה שינוי קושחה יכול לעשות והאם הוא יכול להועיל לכרטיס.

נעשה לך הנחה בגלל חוסר הבנה ונגיד שאתה עציץ? :smile1:

Grave_Digger, מה אתה צוחק?

צרבתי וזה עבד.

בכל מקרה יש כאן נטיה לאנשים לקרא מה שבא להם לדלג על המון חלקים ולהבין מה שהם רוצים....

אם תקרא שוב את הפוסטים ותתאמץ, אני בטוח שתבין.

פורסם
לדוגמא ל-7800GT צרבתי ביוס של 6800 בכדי לקבל אפשרות וולט של 1.5 במקום 1.4...

תקן אותי אם אני טועה אבל זה משפט שלך, לא?

די ברור מה ניסית להגיד פה... וזה די דבילי

בכל מקרה, תלמד להתנסח :P

פורסם

תקן אותי אם אני טועה אבל זה משפט שלך, לא?

די ברור מה ניסית להגיד פה... וזה די דבילי

בכל מקרה, תלמד להתנסח :P

זה המשפט המלא:

לדוגמא ל-7800GT צרבתי ביוס של 6800 בכדי לקבל אפשרות וולט של 1.5 במקום 1.4... (לא בדיוק נכון, אבל בערך, אין לי כוח לפרט)

תלמד לקרא. :P

פורסם

אולי מספיק?

8.gif

פורסם
  • מחבר

לכמה אני יכול לעלות את התדר של המעבד/זיכרונות.

לפי התמונה נראה כי הגוף קרור מכסה את הזיכרונות אך הוא לא נוגע בהם = לא מקרר אותם. לכן, איזה תדר כדאי מבלי לעשות לו נזק.

טמפ המעבד אני יכול לראות אך זיכרונות לא.

[attachment deleted by admin]

פורסם

התשובה לזה הרבה יותר פשוטה :

לעומת לוחות אם, המרכיבים בכרטיס מסך אינם משתנים/מתעדכנים ולכן אין מה לעדכן.

הזכרון - אותו זכרון

המעבד - אותו מעבד

וכך הלאה.

ואם מדובר על עדכונים לטכנולוגיות חדשות (DirctX לסוגיו) התמיכה היא בכל מקרה חומרתית.

אמנם עקרונית וחלקית ניתן לעשותה ברמת התוכנה, אבל אז הפשרה בנושא המהירות תהיה עצומה.

פורסם

מסקנה- כשאתה משנה ביוס זה לא אותו ביוס, כשלקחתי פרמטר מכרטיס אחר זה שימוש בביוס של כרטיס אחר, כשאני אומר "בערך,מן קומבינה" זה בערך.

כל הכוונה כאן הייתה להראות מה שינוי קושחה יכול לעשות והאם הוא יכול להועיל לכרטיס.

נעשה לך הנחה בגלל חוסר הבנה ונגיד שאתה עציץ? :smile1:

טעות בידך.

שינית פרמטר בביוס הקיים, לא השתמשת בביוס אחר.

השתמשת ב-ID String של כרטיס אחר, וממש אין לזה קשר לביוס.

כל צריבת ביוס לא מתאים על כרטיס תשבית לחלוטין את הכרטיס, וזה נאמר בהדגשה לטובת משתמשים שקוראים את השרשור ואולי עולה בדעתם לעשות איזה מעשה לא חכם.

פורסם
  • מחבר

כל צריבת ביוס לא מתאים על כרטיס תשבית לחלוטין את הכרטיס, וזה נאמר בהדגשה לטובת משתמשים שקוראים את השרשור ואולי עולה בדעתם לעשות איזה מעשה לא חכם.

פורסם

אין לי כוח להכנס לויכוח הזה אתם נתפסים במילים שבה לכם.

כל הדיון הזה החל כהסבר לשינוי קושחה\צריבת ביוס ורשמתי "בערך, אין לי כוח להסביר" זה לא שהסברתי את וטעיתי או @!@! זאת הייתה דוגמא, אנשים...

הצריבת ביוס היא שונה והיא נעשה בשימוש ע"י ביוס של כרטיס אחר, אם אתה רוצה להגיד שלא השתמשתי בביוס אחר אלא ב-ID String בשביל להשמע חכם בבקשה.

וההדגשה לא תעזור כי אם יש מישהו שמספיק טיפש לעשות צריבת ביוס של כרטיס אחר ללא בדיקה והבנה הוא גם לא יהיה חכם להבין את מה שרשמת.

בכל מקרה הדיון הזה מתפתח למקומות אחרים, אשמח להמשיך את הדיון בפרטי או לחילופין לפתוח דיון אחר על הנושא.

אולי זה דבר חכם לעשות. אתה שואל למי? למי שהאחריות שלו פגה עוד מעט זמן ורוצה כרטיס חדש!

לא זה לא!

דבר כזה הם יכולים לדעת (תלוי היכן בודקים) ואז תשאר בלי כלום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים