עבור לתוכן

איזה סוג מעבד יש לי...

Featured Replies

פורסם

לפורום שלום , לאחרונה שידרגתי את חלקי המחשב שלי (לוח, הארד דיסק, זכרון) נשארתי עם המעבד הקצת ישן שלי( אינטל פנטיום 4 תומך היפר טידינג מהירות 3.0)

אני צריך לדעת איזה מספר המעבד שלי , למשל אני רואה שיש אינטל פנטיום 4 520 ואינטל פנטיום 4 530 וכו', איך אני יכול לדעת איזה מספר המעבד שלי?

תודה...

פורסם

תראה, דבר ראשון , אף אחד לא אמר שלמעבד שלך צריך להיות מספר דגם. כל הסיפור הזה של מספרים הוא די חדש. לי לדוגמא יש 2.4Ghz ואני יודע שהוא Northwood מסידרה C, אבל חוץ מזה אין לו דגם. השם הכי מוכר שלו זה 2.4C.

כדי לגלות בדיוק איזה מעבד יש לך, תוריד את CPUZ ותקבל יותר פרטים ממה שתרצה. לדעתי יש לך או 3.0C או 3.0E, עם נטייה לשני, כי הוא יותר נפוץ. אם טעית קצת בתדר, אז אולי יש לך 3.06B אבל הוא היה נורא יקר כשהוא יצא, אז רוב הסיכויים שלא. אבל תוריד CPUZ ותהיה בטוח.

פורסם
  • מחבר

וואלה אחי תודה, יש לי כמו שלך 2.4 Northwood...

עוד שאלה אם כן היה לי מספר דגם הוא היה רשום איפה שרשום ה Northwood ?

פורסם

לא הרגע אמרת שיש לך 3GHz? ושתדע שיש שני דגמים של 2.4 Northwood - אחד עם באס 533 (B) והשני עם באס 800 ו HyperThreading - דגם C. לדעתי אפילו יש דגם שלישי עם באס 400, (A) אבל זה היה מזמן ואני לא זוכר.

פורסם
  • מחבר

יש לי מחשב אחד שהוא במעבדה כרגע ששידרגתי את כל החלקים שלו ושם יש לי את המעבד היחסית יותר חדש (מה שרשמתי מקודם) ועכשיו אני משתמש במחשב הישן שלי אני פשוט רוצה תוכנה שתיהיי לי לבדוק אם המעבד שלי תואם לדרישות המקסימליות של המשחקים החדשים(need for speed carbon בעיקר ) בפורום של ea רשום שהמעבד צריך להיות אינטל פנטיום 4 3.0 531 אני חושב, ויש לי אינטל פנטיום 4 3.0 פשוט אני לא יודע אם 531

פורסם

אוי נו באמת, אם זה הסיבה שזה מטריד אותך, אז זה באמת לא קריטי.

מי שכתב את הספסיפיקציות סתם נתפס לקטנות, זה לא באמת משנה בשביל המשחק איזה דגם של מעבד 3.0Ghz יש לך, לכולם ביצועים די דומים.

פורסם
  • מחבר

מחר אני מקבל את המחשב, השקעתי הרבה כסף שאין לי במחשב בגלל זה אני טיפה לחוץ , בכל מקרה תודה אחי...

פורסם

תראה, דבר ראשון , אף אחד לא אמר שלמעבד שלך צריך להיות מספר דגם. כל הסיפור הזה של מספרים הוא די חדש. לי לדוגמא יש 2.4Ghz ואני יודע שהוא Northwood מסידרה C, אבל חוץ מזה אין לו דגם. השם הכי מוכר שלו זה 2.4C.

כדי לגלות בדיוק איזה מעבד יש לך, תוריד את CPUZ ותקבל יותר פרטים ממה שתרצה. לדעתי יש לך או 3.0C או 3.0E, עם נטייה לשני, כי הוא יותר נפוץ. אם טעית קצת בתדר, אז אולי יש לך 3.06B אבל הוא היה נורא יקר כשהוא יצא, אז רוב הסיכויים שלא. אבל תוריד CPUZ ותהיה בטוח.

א

1. 2,4C זה הדגם של המעבד שלך. זה לא סתם "שם".

2. ה530 וה630 יותר נפוצים משני המעבדים שציינת.

פורסם

http://processorfinder.intel.com/List.aspx?ProcFam=483&sSpec=&OrdCode=

נראה שלאינטל יש 23 גירסאות שונות למעבדי ה 3GHz, לא כולל מעבדי ה 2.93GHz או ה 3.06GHz (למרות שהסינון מראה רק 17-18 מעבדים כאלו)...

לפי הדף הנ"ל ה 531 הוא מעבד 3GHz בסוקט 775, ב FSB של 800MHz, זיכרון L2 של 1MB והוא מיוצר ב 90nm.

אמנם זה לא כתוב שם, אבל אם אני לא טועה, ההבדל בינו לבין ה 530 הוא שה 531 תומך ב 64 ביט וה 530 לא.

אני דיי בטוח שכל מעבד 3GHz (וגם 2.93GHz) בכל סוקט ובכל FSB יתאים למשחק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים