עבור לתוכן

מחשב לא עולה - יש חשמל ואורות ואין אפילו POST או צילצולים

Featured Replies

פורסם

הנורא מכל קרה (חוץ ממוות אולי). לאחר נסיון צריבה כושל עשיתי איתחול מסודר והמחשב התקשה בזיהוי IDE. הוצאתי את ה DVD שהיה בכונן ולחצתי על RESET ועכשיו המחשב מת. לא יודע למה או מה הקשר אבל עכשיו אין אפילו POST. הוצאתי את הזכרון והמעבד וניתקתי התקנים ובכל מקרה אותה התגובה - אין צפצופים ואין אפילו POST.

כל מה שאני מפרק לא משפיע על המחשב. האורות דולקים והמאווררים עובדים אבל כלום. המעבד מתחמם אבל לא מצליח לאבחן מה לעזאזל קרה.

האם הלך הלוח ? המעבד ? כרטיס המסך ? זיכרון ? מעולם לא ניתקלתי במצב כזה.

מדוע אין ולו ציפצוף אחד לנחמה ?

מיואש וזקוק לעזרה. :'(

פורסם

תוציא את הבטריה של הביוס ל10 שניות ותחזיר ואז תג'מפר את הביוס כדי שיחזור להגדרות הבסיסות שהגיע איתם תפעיל את המחשב שהפינים על ניקוי ביוס לכמה שניות הוא לא ידלק אתה תראה ואז תחזיר את הג'אמפר לפינים הקודמים ותפעיל תראה אם עולה :xyxthumbs:

פורסם

טוב אז אני יכול להגיד לך שאני המשיח שלך :hi:

היה לי גם את הבעיה הזאת

דבר ראשון אם הבנתי נכון זה לא עולה לך אבל המחשב עצמו דלוק (שום דבר על המסך)

אז הפתרון הוא הספק כוח גם אני ניסיתי להחליף כבלים ולהוציא רכיבים... וזה לא נדלק :nixweiss:. שלחתי לתיקון ואמרו לי שזה הספק (נהרס, לא היה מספיק חזק לכול המחשב)(זה גם מה שחשבתי) החלפתי את הספק והמחשב עלה

בקיצר זה הספק תחליף אותו לחזק יותר (גם אם תוריד רכיבים לא בטוח שזה יעבוד יכול להיות שהוא נהרס)

נ''ב

גם לי לא היה ציפוף והדליק את המנורה של הHDD שלו לכמה עשרות שניות ואז נכבה

מקווה שעזרתי ;D

פורסם

טוב אז אני יכול להגיד לך שאני המשיח שלך :hi:

היה לי גם את הבעיה הזאת

דבר ראשון אם הבנתי נכון זה לא עולה לך אבל המחשב עצמו דלוק (שום דבר על המסך)

אז הפתרון הוא הספק כוח גם אני ניסיתי להחליף כבלים ולהוציא רכיבים... וזה לא נדלק :nixweiss:. שלחתי לתיקון ואמרו לי שזה הספק (נהרס, לא היה מספיק חזק לכול המחשב)(זה גם מה שחשבתי) החלפתי את הספק והמחשב עלה

בקיצר זה הספק תחליף אותו לחזק יותר (גם אם תוריד רכיבים לא בטוח שזה יעבוד יכול להיות שהוא נהרס)

נ''ב

גם לי לא היה ציפוף והדליק את המנורה של הHDD שלו לכמה עשרות שניות ואז נכבה

מקווה שעזרתי ;D

הבעיה הזאת יכולה להיות כמה דברים כמו ניסיון OC כושל עברתי הרבה כאלה תנסה את ההצעה שלי אם לא עובד אז תנסה את הספק למרות שלא ניראה לי :xyxthumbs:

פורסם

במקום להוציא את הבטריה , אתה יכול לנסות לעשות CLRCMOS(קרא את ספר ההוראות של הלוח אם), וגם תנסה להחליף ספק, תעדכן אם יש שינוי

פורסם

הבעיה הזאת יכולה להיות כמה דברים כמו ניסיון OC כושל עברתי הרבה כאלה תנסה את ההצעה שלי אם לא עובד אז תנסה את הספק למרות שלא ניראה לי :xyxthumbs:

לי זה קרה בגלל שקניתי מאוררים חדשים (4 צבוענים) ונגעתי כנראה בכבל שם במחשב (לא עשיתי אף פעם אוברקלוק :nono:) אני בטוח שהוא נגה גם במשהו ואז התחיל לו הבעיה שהוא לא עלה אני מקווה שאני עוזר :xyxthumbs:

פורסם

כמו שאמרו, הצעד הראשון צריך להיות איפוס הביוס,

אם זה לא יעזור תתחיל בשיטת האלמינציה.

פורסם
  • מחבר

לא נראה לי בעיה של איפוס ביוס. הוצאתי את הסוללה וגם הזזתי את הג'מפר שמאפס את הביוס. אין לי דרך לבדוק כמעט שום דבר כי אין לי מעבד או ספק או כרטיס מסך חלופי. המחשב עבד ועשיתי RESET ואז כלום. לא נגעתי בחוטים והמארז היה סגור. כבר נתקלתי במחשב שלא עולה בגלל OC אבל אז פשוט מאפסים CMOS ועולה בהגדרות ברירת מחדל.

נראה לי משהו יותר רציני מסוללת ביוס. המעבד היה ב OC אבל הוא ככה חודשים ויציב.

הנורה של הדיסק הקשיח אכן עובדת לכמה שניות אז אולי באמת ספק כוח. אני מקווה שזה ספק כח כי כל דבר אחר זה הרבה כסף וזה אין לי.

תודה על כל התשובות המהירות, אני באמת מעריך את הנסיון לעזור. אין הרבה מה לעשות עכשיו.

פורסם

תנסה לשחק אם הזיכרון תזיז אותו מסלוט לסלוט תראה אם יש תגובה

פורסם
  • מחבר

כמו שאמרתי, מה שלא פירקתי לא גורם למחשב לצפצף. הוצאתי זכרון וכרטיס מסך ומעבד וניתקתי כוננים קשיחים וכלום. אין צפצוף ואין POST.

פורסם

לדעתי זה הספק הכוח ... הגיע זמנו

אך הייתי ממליץ לפני שאתה קונה תעשה בדיקה, תקח ממחשב ישן ותנסה להפעיל איתו...

פורסם
  • מחבר

עדכון:

המצב הפך מרע לרע יותר. חיברתי ספק של חבר והמחשב לא עולה. כרטיס המסך שלי לא עובד במחשב של החבר. כרטיס המסך של החבר לא עובד אצלי.

מסקנה ? כרטיס לא תקין ואולי גם לוח ואולי גם מעבד ואולי כל המחשב עלה בלהבות. קיוויתי שזה אולי רק הספק ועכשיו יתכן שהספק זה הפריט היחיד שעובד.

אין לי כסף להחליף את ה X800XT שלי אם הוא הלך. יש לי מעבד (אולי היה לי) סוקט A אז יתכן שלוח חדש ומעבד חדש והרבה מאוד כסף סתם ככה פתאום.

פורסם

די מצער :-\

אני משתתף בצערך

פורסם

די מצער :-\

אני משתתף בצערך

תיסתכל על הצד החיובי ...הספק עובד לא ?

פורסם

היה לך נפילות מתח? הפסקות חשמל? נראה כי הלוח שבק חיים ונלקחו עוד כמה רכיבים בדרך, אני מציע כי תבדוק כל רכיב ורכיב

במחשב אחר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים