עבור לתוכן

g.skill 667 4.4.4.12 הזכרונות מגבלים לי את ה OC!!

Featured Replies

פורסם

יש לי שני סטיקים של 512 מהזכרונות הנ"ל על לוח gigabyte s3 ומעבד e6300

כמו שהובטח לי לפני שקניתי את המערכת המעבד והלוח מחזיקים bus דל 350 בכיף ולא מזיז להם...

הבעיה היא שאם אני משאיר את הזכרונות ביחס המקורי בערך ב750mhz (כשהסטוק שלהם הוא 667) הם דופקים לי ריסטרט למערכת אחרי כמה דקות של עבודה.

עשיתי את הבדיקות שלי ואני משוכנע שאכן נזכרונות אם הבעייתיים.

עכשיו לפי הניסיון של אחרים (ובבקשה תקנו אותי אם אני טועה) הזכרונות הספציפים האלו אמורים לעבוד יפה בתדר כזה ולא לעשות פאקים..

אז למה זה קורה?

יש למשיהו רעיון?

*המערכת חדשה ובאחריות.

פורסם
  • מחבר

אוקי אז אני אשאל שאלה פשוטה יותר..

האם OC של הלוח אם מבטל אחריות על משהו?

אני יודע שכ.מסך כן... מה עוד?

פורסם

לא מבין בדידיאר 2,אבל למה לא קנית פשוט 800 מג"ה אם זה היה לאובר?

פורסם
  • מחבר

כי הוא יקר יותר

וממה שאמרו פה בפורום הזכרונות לא אמורים לעשות בעיות לפני הלוח אם שמראש היה מוגבל ל350

פורסם

תנסה לשחרר את התזמונים... שים על 5 5 5 15

ואם זה לא יעבוד, אז שים אוברקלוק על 333, ההבדל המורגש בביצועים בין 333 ל350 לא קיים, והזכרונות לא יגבילו אותך.

ויש הבדל בין זכרונות שלא אמורים לעשות בעיות, ובין זכרונות שלא יעשו בעיות... שום דבר לא בטוח באוברקלוק, גם באוברקלוק קליל.

פורסם
  • מחבר

ב333 הם עדיין עושים בעיות.

השאלה היא האם יש אחריות גם באוברקלוק? ז"א האם אני יכול לבוא לחנות ולהגיד "תקשיבו הזכרונות לא טובים לאוברקלוק כמו שהם אמורים להיות, תחליפו לי אותם" ? או שאם הם עובדים סבבה ברגיל שלהם מבחינת החנות הכל 100% ונדפקתי במקרה עם זוג לא משהו אבל אין מה לעשות... ??

ואיך אני משחרר תיזמונים? :)

פורסם

השאלה היא האם יש אחריות גם באוברקלוק? ז"א האם אני יכול לבוא לחנות ולהגיד "תקשיבו הזכרונות לא טובים לאוברקלוק כמו שהם אמורים להיות, תחליפו לי אותם" ? או שאם הם עובדים סבבה ברגיל שלהם מבחינת החנות הכל 100% ונדפקתי במקרה עם זוג לא משהו אבל אין מה לעשות... ??

אין לך עילה להחליף אותם כל עוד הם עומדים בספספיקציות שלהם.

במקרה שלך מהירות 667 עם תזמונים X-X-X-X.

כדי לשחרר תזמונים תלחץ CTRL+F1 ואז יתווסף לך תפריט שבו תוכל לשנות ידנית את התזמונים.

פורסם

SuperGirl, הוא אמר שב333 הם גם עושים בעיות.

Inertia,

איך אתה יודע שהבעיה דווקא בזכרונות? אילו בדיקות בדיוק עשית, ומה הם מראות לך? אם ב333 אתה טוען שהזכרונות עושים לך בעיות, אז שים את הBUS על STOCK, ותשנה בחזרה ליחס של 4:5, כך שהBUS יהיה על 266 והזכרונות על 333, ואם המערכת תהיה יציבה, אז הבעיה לא בזכרונות(לא שזה אומר שתוכל לעשות אוברקלוק לזכרונות). אם המערכת לא יציבה, לך לחנות ותחליף את הזכרונות, כי הם לא תקינים.

בכל מקרה חכה עדיין עם התזמונים...

פורסם
  • מחבר

ככה, כמו שכתבתי כבר בפוסט אחר: כשאני מעלה את הbus המחשב עושה ריסטרט אחרי כמה דקות של עבודה.

בבדיקה בs&m המעבד עובר ובאמצע הבדיקה של הזכרונות הוא מאתחל את עצמו.

אם אני שם באס גבוה (מעל 300) אבל נועל את הזכרונות על 266 כמו הסטוק שלהם המחשב עובד אחלה ועובר את כל הבדיקות.

מזה אני מניח שהביעה היא 1)בזכרונות 2) רק במהירות גבוהה => הזכרונות לא עובדים טוב בOC כמו שרציתי שיעבדו.

מה שאתה מציע זה להשאיר את הbus על 266 ולהעלות את היחס כלפי מעלה? מה זה יתן?

לפי מה שקרה עד כה אני מנחש שהזכרונות יכשלו כי הם עובדים במהירות שכבר ראיתי שהם לא עומדים בה.... אבל אני לא מבין מה זה נותן לי? :)

פורסם

שים מהירות סטוק ומחלק 5:4 ותריץ MEMTEST86

פורסם
  • מחבר

אוקי עמלתי ובדקתי ואלו המסקנות:

1)השארתי את המעבד על סטוק ונתתי לזכרונות מהירות של 900mhz

א- memtest עבר פעמיים בהצלחה.

ב-s&m עבר בהצלחה.

2) שמתי באס של320 מה שהביא את הזכרונות ל800mhz .

א-memtest עבר בהצלחה שלוש פעמים

ב- s&m שוב כיבה לי את המחשב...

איפה ההיגיון פה?

אני לא מצליח להבין :(

ועוד משהו, אחרי הבדיקה הראשונה קרה משהו מאוד מוזר, המחשב לא הצליח לעשות ריסטרט. כל פעם שעשיתי ריסטרט הוא כיבה עצמו, הדליק מחדש (לבד) אחרי כמה שניות עשה load מחדש לביוס ואז עלה שוב....

חברים, מה הולך פה??

פורסם

רגע. על איזה מכפלה אתה עומד?

תנסה לשים את המכפלה של הזכרונות על 2(או יחס 1:1 בקיצור), ואז הזכרונות יעבדו ב700MHZ. ייתכן ותצטרך להוסיף קצת מתח, אז תוסיף אבל לא ממליץ על יותר מV0.3. ייתכן גם שתצטרך להתפשר על 5-5-5-15 בתזימונם - אבל אני בספק.

אגב, האם יש לך את ה945 ציפסט או 965?

אם יש לך את ה945 זה מסביר הכל. הציפסט הזה לא הכי איכותי לאובר קלוק, וייתכן שגם חלק מהאשמה נופלת על ג'יגהבייט.

אני משתמש בלוח עם ציפסט 945 גם כן, וגם הוא של ג'יגהבייט ואני נתקל בלא מעט בעיות מוזרות מבחינת הזכרונות. די דומות לשלך.

הבעייה נעוצה בלוח ובציפסט שלמעשה אינו מצליח להתמודד עם מצבים מסויימים(יחסים מסויימים בין הזכרונות לFSB), בזמן אוברקלוק.

למה זה קורה? זאת תעלומה שכנראה שמורה לג'יגהבייט.

פורסם
  • מחבר

זה אכן 945 ... ואני יודע שהוא לא מטורף על OC אבל שוב אני אומר שאפילו ממנו ציפיתי ליותר.

ב700MHZ אני לא צריך להוסיף מתח ולא לשחרר תיזמונים- כי זה לא ממש OC מ 667 ל 700... כאן אין לי שום בעיה, הבעיה היא לעבור את זה.

אז כן, אם לא תהיה ברירה אני אעלה מהירות למעבד בלבד ואעשה מה שאמרת (פחות או יותר) אבל אני רוצה לדעת שבאמת אין מה לעשות עם הזכרונות- מה שדי יבאס אותי האמת :)

עם תעלומות קשה להתווכח... לכן אני שואל אם מישהו יודע לפתור לי את התעלומה... בכל מקרה תודה, ואני אשמח להצעות נוספות בעניין..

שבוע מצויין לכולם!

פורסם

יש לך את ה945 של ג'יגהבייט, אז זה מסביר הכל ...

ייתכן ואם תשים את הPCIE על AUTO הבעייה תעלם. אבל אני מציע לך לנעול אותו על 100 ולהסתפק במה שאתה מקבל.

אם תצטרך להעלות מתח לזכרון או לא ב700 מגה הרץ - זה תלוי בזכרון. סה"כ יש לך זכרון טוב אז ייתכן מאוד שלא. זה כבר ניסוי וטעייה.

בכל מקרה אני לא מבין מה הבעיה. אם אתה מגיע ל350 FSB ואתה מריץ יחס 1:1 שהוא אידיאלי, אתה מקבל 700 מגה הרץ מהזכרונות שזה מעל הסטוק.

למה לא להסתפק בזה?

בכל מקרה פתרון אתה לא תצליח למצוא לבעייה הזאת כנראה, משום שזה פשוט אחת ממגבלות הלוח שלך, שהוא לא טוב. משחקים עם ההגדרות בלוח, ובפרט אם תנסה לשים את ה- PCIE על אוטו עלולים לפתור את הבעייה במידה מסויימת, כפי שקרה אצלי.

פורסם

מה הטמפ במאמץ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים