עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

בדילמה די גדולה

Featured Replies

פורסם

טוב שמעו התאריך גיוס שלי הוא ב3 לדצמבר

כלומר עוד 46 ימים.

בנתיים אמא שלי רוצה שאני אחזור לארה"ב גם כי היא מתגעגעת אלי וגם בגלל שיש סיכוי שאני לא אראה את סבתא שלי אם אני אתגייס ולא אבוא לבקר.

עכשיו אבא שלי כבר הזמין לי כרטיס טיסה ל24 החודש הזה!!

כלומר אם אני טס אני אשאר בארה"ב רק לחודש כי אני צריך לחזור שבוע לפני לעשות קניות לצבא.

עכשיו לפני כמה ימים רבתי עם אבא שלי ואתמול דיברנו והכל הסתדר (או לפחות אני מקווה..) ולפני כמה ימים שרבנו הוא גם אמר לי תחשוב אל לא לחזור לעשות צבא ובאמת חשבתי על זה כי אם זה ימשיך ככה אין לי ממש מקום אחר להיות בו מתי שאני בשירות..

אבל מכיוון שהכל הסתדר אז זה בסדר אבל במקום לא לחזור חשבתי אולי לדחות את הגיוס עד למרץ ככה אולי הדברים ישתנו קצת.

ועכשיו אמא שלי אמרה לי שאם אני יחזור עד מרץ אני אצטרך לעבוד או ללמוד שם בארה"ב, אני רק מקווה שאני אוכל למצוא שם עבודה כי המצב שם לא הכי טוב..

אז אני לא יודע אם להישאר שם בארה"ב רק חודש ולחזור לצבא או להישאר שם עד מרץ (אם במידה ואני ישיג אישור מהצבא...)

פורסם

לדעתי אם יש לך אפשרות לעבוד שמה בעבודה נורמלית תידחה תגיוס בכמה שנים תירד לשם לכמה שנים לעבוד

ושתגיע לארץ תגיע אם כסף לעתיד ואז תעשה צבא

אבל אני מוזר :nixweiss:

פורסם

בעיקרון תימצת את המצב

אף אחד פה לא יודע עד כמה המצב מורכב

הכי טוב שתתייעץ עם מישהו שבאמץ יעזור לך להחליט ולא פה

פורסם

דילמה קשה.אתה רוצה מאוד להתגייס או שזה לא כל כך חשוב לך?

פורסם
  • מחבר

תראו שאני מדבר עם אבא שלי הוא כל הזמן עושה סיפורים ומזיין לי את השכל במקום לעזור.. :bash:

עם אמא שלי היא אומרת שהכל תלוי בי..

ואבא שלי עדין די מעודד את כל העסק הזה של לא לעשות צבא (בעיקר בגלל המצב הפוליטי)

הוא אמר לי שאם אני לא חוזר ,אז יהיה כמה שנים שאני לא יחזור לארץ אבל אני עדין דואג לו אם יקרה משהו ואני חס וחלילה לא אוכל לחזור לראות אותו..

והוא אמר שאם צריך הוא יבוא לבקר אותנו..

הוא גם אמר שהוא ינסה לסדר משהו שאני כן יוכל לחזור למרות שלא חזרתי..

אבל אני לא חושב שאני מתאים עכשיו לצבא ,בגלל המצב שלי ואין לי כושר בכלל!!

אבל עדין אני רוצה לעשות את הצבא למען העתיד שלי בישראל ,למען עצמי ,למען אבא שלי ולמען המדינה.

הבעיה שאני ואבא שלי לא הכי מסתדרים.

חוץ מזה שחכתי לציין שקיבלתי את מה שרציתי במנילה שזה תותחנים אבל שינתי את דעתי ואני רוצה נח"ל(חרדי למען האמת )ומישהו אמר לי שאם אני יחדה אז אני יקבל או שיש מצב שאני יקבל ואחד אמר לי שזה לא משנה..

ועכשיו אני גם חושב שתותחנים זה בסדר כלומר אין לי בעיה עם זה..

פורסם

אין איזה צו שאוסר עליך לצאת מהארץ כמה חודשים לפני הגיוס?

פורסם
  • מחבר

דיברתי עם הצבא יותר נכון עם 3 אנשים ושאלתי אותם והם אמרו שאני יכול לצאת אבל אסור להישאר בחו"ל יותר מ3 חודשים לפני גיוס וצריך לחזור לארץ 2-3 ימים לפני הגיוס וגם אבא שלי שאל ואמרו שאין בעיה.

פורסם

בעינין כושר על תידעג הצבה יכניס אותך לכושר אבל יש סיכוי טוב שידפוק לך דברים בגוף בדרך לכושר

כמו שיברי מאמץ לדוגמה

בעינין ישראל

הנשיא כניראה יעמוד לדין על אונס ועוד דברים חמורים

ראש הממשלה לא נותן לעשות חקירה נורמלית על המילחמה הכושלת

צחי הנגבי במישפט

רמון במישפט אומנם על דבר קטן אבל בכל זות

הרמטכל מיתעסק בבורסה כמה שעות לפני מילחמה ולא מוכן לקחת אחריות וליתפטר

ויש עוד זה ישראל של 2006

על זה אתה רוצה להגן?

אם לי היתה אפשרות נורמלית לרדת ולהתחיל חיים בארץ נורמלית(דירה\מישפחה וכו) היתי עושה את זה לצערי אין לי כרגע אפשרות כזות

לך יש תנצל אותה מקסימום תעשה צבא מאוחר שתיהיה מסודר בחיים וגם אם תישב בכלא שתחזור

רוב הסיכוים שזה יהיה קצת זמן (יחסית)ובכלא צבאי שזה רחוק מאמיתי

ולפחות תיהיה מסודר שתיצא

פורסם

אני אישית עם הייתי במצב שלך עם כל הרצון לעזור הייתי נשאר בארה"ב.

פורסם
  • מחבר

:'( :'( :'( :'(

ישראל היא המדינה שלי המדינה של היהודים ,המדינה שגדלתי בה והיא גידלה אותי ,אני מת על הארץ הזאת ,אני בעד ליישב כל חלק ממנה.

הצבא עוד יכניס אותי לכושר אני יודע אבל כל הזמן אבא שלי מפחיד אותי ואומר לי שזה לא יהיה קל יהיה מאוד קשה במצב שלי כרגע :\

זה יכול לדפוק לי את החיים אם אני לא יעשה צבא ,אבא שלי עוד מעט בן 61 אני דואג אם יקרה לו משהו ,אם אני ארצה לחזור לפה לאחר כמה שנים אני יודע שזה לא ירד מהמדינה.

וואי עכשיו אני עוד יותר מבולבל!!

אם אני ידחה את הגיוס זה יתן לי יותר זמן לחשוב על דברים

קיצר אני לא יודע מה לעשות :'(

עריכה:

טוב נראה לי הגעתי להחלטה ,

אני אטוס לארה"ב לבקר את המשפחה שלי ובעיקר את סבתא שלי שאם אני אתגייס אני ככל הנראה לא אזכה לראותה שוב..

ואז אני אחזור אחרי חודש להתגייס בחיל התותחנים כי זה מה שאני מיועד אליו כרגע..

תודה על העצות עדין תגיבו והביעו את דעתכם :)

פורסם

או שתדחה את הגיוס עד למרץ כמו שאמרת, תנסה לעשות עוד דברים ולהספיק את מה שאתה רוצה, אבל זה דחיה די ארוכה.

תעביר את ה3 שנות שירות פה בכיף, פוליטי או לא פוליטי. תהיה תקופה בישראל ועם אבא שלך, אני מאמין שתסתדרו בזמן הזה, במיוחד שאתה בצבא. תסיים את השירות טוס לארה"ב בראש שקט, והכל יהיה פתוח בפנייך - אל תבלבל את עצמך יותר מדי, במיוחד שאתה רוצה להתגייס.

פורסם

אני זוכר במפורש שכאשר פתחת דיון הפוך (האם לחזור מארה"ב ולהתגייס) אמרתי לך שעדיף לך להישאר בארה"ב ואין לך מה לבוא הנה ולהתגייס.

קודם כל, אבא שלך עוד צעיר, תרגע. :)

דבר שני, (ואני חוזר על מה שאמרתי לך בפעם שעברה) אם יש לך אזרחות אמריקאית אתה לא חייב לעשות צבא, פשוט תוותר על האזרחות הישראלית. (שחוץ מצרות לא נותנת לך כלום) ותגור בכיף בארה"ב.

בא לך לבוא לבקר? בבקשה, טוס לארץ, תקבל אשרת תייר (עד 6 חודשים) ותבקר את מי שאתה רוצה.

יבוא יום ותרצה להפוך לאזרח בארץ? חוק השבות יסדר לך אזרחות מיידית בלי שום בעיה.

לך לארה"ב ותחיה את החיים הטובים ואל תסתכל אחורה.

נ.ב

בנוגע לכושר, זה באמת שטויות.

אולי זה יהיה קשה טיפה, אבל כולם עוברים את זה. (במיוחד בתותחנים שלא דורשים יותר מכושר בסיסי)

פורסם

למה לבזבז 3 שנים ולגמור בלא כלום שאתה יכול ללמוד או משהו ולקבוע בסיס לחיים שלך

אבל כול אחד ושיקוליו שלו

פורסם

תעשה צבא עכשיו, תגמור עם הסיפור הזה ותהיה בראש נקי. אחרי הצבא תעשה מה שבא לך. אבל את ה-3 שנים האלו תתן. לא רק בגלל שזה חשוב, אלא בגלל שזה יכול להפוך אותך לבן אדם יותר טוב (בתנאי שלא תלך לדבר הכי קל שאפשר).

פורסם

המממ

3 לדצמבר

התאריך גיוס שלי

מתגייס לתותחנים,אה?

;D

תמיד נוכל לבכות בטירונות זה על שכמו של זה :D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.