עבור לתוכן

שאלה בנושא מריחות במסך חדש VIEWSONIC VP930

Featured Replies

פורסם

יש לי מסך של VIEWSONIC VP930 שקיבלתי אותו היום במקום ה VP191 (הוחלף באחריות) ואני שם לב שבקטעים חשוכים במשחקים או כשיש חוסר בצבעים בקטע מסוים במשחק אני מתחיל ליראות GHOSTING (אם ככה קוראים לתופעה הזאת)

ז"א, שהשחקן זז ימינה קצת מהר או שמאלה החפצים שבמשחק משאירים אחריהם עקבות בצבע כחול כזה... אני זוכר שהיה לי את זה במסך הקודם שלי הVP191

אבל אני חושב שפה ה"עקבות" הן גדולות יותר...

אז יכול להיות שבעצם במסך הזה יש בעיה או שזה טבעי הדבר הזה? או שבכלל התופעה הזאת הייתה גם במסך הקודם שלי ולא שמתי לב בכלל?

יש לציין שאין את העקבות האלה כשנמצאים באיזור שהוא יחסית מואר או שהוא עם יותר צבעים בצורה מסוים (קצת קשה להסביר את המצב בו מתקבלות עקבות)

פורסם

דווקא לי אין את התופעה, ויש לי אותו מסך. צבע כחול אמרת? מוזר.. זה נשמע כמו תופעה שמתאימה ל overdrive של המסך, אבל אצלי ה overdrive לא מורגש בכלל.

אולי זה באמת ghosting פשוט.. ואם זה באזורים חשוכים אז הגיוני, כי הרבה יותר קל להבחין בזה במעברים מרקע כהה (זמן תגובה יורד בהרבה במעברים של שחור-לבן-שחור).

ת'אמת, ghosting במסך הזה לא אמור להיות ממש שובל שמשאיר עקבות, אלא הרבה פחות - לא יותר מטשטוש העצם שזז מהר.

אז לדעתי התופעה שאתה מתאר קצת לא שגרתית.

אבל אני לא חושב שניתן לעשות משהו בנידון, לצערי.

פורסם
  • מחבר

אני משחק במשחקים כמו אנריל שיש בהם המון תזוזה ואז אני מתחיל ליראות את העקבות האלה...

מה הכוונה בOVERDRIVE?

העקבות לא נשארות אלא פשוט יש עקבות קצת ארוכות יותר, יכול להיות שבמסך הקודם הייתי פחות שם לב לזה? כי מבחינת MS הם אותו דבר

פורסם

Overdrive הוא מנגנון ש"מפצה" את המקרים בהם זמן התגובה של המסך איטי יחסית, כך שה"שובל" או השרידים של אובייקט מסויים מפריימים קודמים יהיו הרבה פחות ניכרים לעין, והוא נעשה פופולארי לאחרונה ב LCD.

דווקא לא אמור להיות ממש שינוי בזמן התגובה בין 2 המסכים (שיפור קל לטובת VP930), וה overdrive ממומש ב vp930 בצורה מעולה, אז אתה לא אמור לראות תופעות שלא ראית ב vp191.

פורסם
  • מחבר

אם ככה במסך הקודם שלי הייתי אמור ליראות את המריחות האלה בצורה שנראית יותר לעין...

תודה על האינפורמציה :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים