עבור לתוכן

דחוף כמה שאלות-עתודה

Featured Replies

פורסם

אוקיי אז ככה בוא נתחיל מהסיפור המיוחד שלי:

נרשמתי בהתחלה לעתודה ולעתידים, וביקשתי ללמוד הנדסת מערכות מידע בבן גוריון, הימים התגלגלו, השבועות חלפו וחודשים עברו וראיתי שהמון אנשים מקבלים כבר תשובות לעתודה רבים מהם מהפורום הזה, לאחר התלבטויות החלטתי להתקשר לברר עם מדור קד"צ, הודיעו לי שלא התקבלתי אבל האוניברסיטה הייתה מוכנה לאשר אותי, אבל, בגלל שאני הייתי מקום 12 אך לצבא הייתה מכסה של 10 אנשים למקצוע הזה הצבא היה חייב לסרב לי, דיברתי עם עתידים והם היו מוכנים לעזור לי וניסו קצת והציעו לי ללמוד מקצוע אחר לבחירתי ולכן בחרתי הנדסת תוכנה ואמרו לי שהתשובות יגיעו אחרי סוכות, ולבסוף עכשיו ב-17:20 סוף כל סוף הודיעו לי שהתקבלתי אבל לא להנדסת תוכנה אלא להנדסת מערכות מידע. עכשיו בגלל שזה היה קרב קשה מאוד עם הצבא קצת איבדתי את הצפון ולכן אין לי מושג מה לעשות.

אז לשאלות:

מבחינת היום גיוס שאמור להיות ביום חמישי איפה הוא? מה אני צריך להביא אליו? מתי הוא? האם אני צריך ללכת לבית החייל או לתל השומר? (אני שואל אתכם כי אני עדיין לא הצלחתי ליצור קשר עם לשכת הגיוס באר שבע), וכמובן טיפים: להגיע מאוחר\מוקדם? או כל טיפ שימושי

מבחינת האוניברסיטה, (גם איתם לא הספקתי ליצור קשר) אני צריך לשלם להם משהו? מתי אני צריך לבחור קורסים, והאם אני יכול לבחור אותם גם בזמן שנת הלימודים? מה להביא ליום הראשון?

וכל דבר אחר שאתם חושבים שאולי יעזור לי כי אני אדם שכחן מאוד במיוחד בסיטואציה הזאת :nixweiss:

פורסם

לגבי היום חיול, כל המידע שתרצה נמצא בפורום עתודה בתפוז. אני יכול לעזור עםהאוניברסיטה, כי הייתי בדיוק במצב כזה: עברתי לבן גוריון מהטכניון יום לפני תחילת הלימודים ואני לומד הנדסת תוכנה. אז ככה: לגבי תשלום, לך למדור חשבונות סטודנטים, הוא בקומה השניה או השלישית של בית הסטודנט, ד"כ יש שם פקידה נחמדה שתסדיר את העניין. לגבי הקורסים, כנה לאתר של התוכנית להנדסת תוכנה, יש שם PDF עם תוכנית הלימודים וכתוב איזה קורסים לקחת כל סמסטר. עד הסמסטר הרביעי או החמישי הכל קורסי חובה, אז אין לך מה לבחור. אחרי שבדקת איזה קורסים אתה צריך, לך לאתר של האוניבסיטה, משם לקיוסק מידע, קורסים, וחלונות זמן. אמור להיפתח חלון זמן ארוך (תקופת שינויים), שבמהלכו תוכל להירשם. אל תטריד את עצמך עם מערכת, תירשם למרצה/שעה הפנויים הראשונים. הם לא עושים בעיות אם יש התנגשויות, ותוכל ממילא ללכת לאיזו הרצאה שתרצה. אם שי בעיות בתחום הזה, לך למזכירות של הנדסת תוכנה ודבר עם המזכירה, היא יכולה לפתוח לך חלון זמן וכו'.

פורסם

חבל שלא שקלת הנדסת תקשורת :)

פורסם
  • מחבר

למה מה טוב בהנדסת תקשורת?

בכל מקרה אני מאוד מרוצה מהנדסת מערכות מידע

פורסם

לא קיבלת צו ליום חיול?שם רשום המיקום הזמן וכ"ו.אם זה רק ליום אחד אז אין צורך בדברים מיוחדים פרט למים ומסמכים.לקראת הערב בד"כ "משתחררים" לפחות כך היה פעם(לפני 5 שנים).חוץ מזה אתה מתחיל ללמוד עכשיו או בסמסטר אביב?

אם אתה מתחיל ללמוד באביב אז יכולים לשים לך טירונות אחרי יום חיול.תבדוק בצו.

פורסם

למה מה טוב בהנדסת תקשורת?

בכל מקרה אני מאוד מרוצה מהנדסת מערכות מידע

זה המקצוע הכי טוב בעולם :-*

אני מאד שמח שאתה מרוצה, שיהיה לך בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

בעיקרון אני מתחיל ללמוד עכשיו ביום ראשון אז הכל נעשה ככה במהירות שיא

והודיעו לי רק אתמול שהתקבלתי אז לא היה להם זמן לשלוח אז כנראה שאני אלך מחר ללשכת גיוס באר שבע ואקח לי אותו ככה שבחמישי הכל ילך חלק

ד"א מישהו יודע מתי מתחיל היום אוריינטציה בבן גוריון מחר? כנראה שאני לא אגיע אליו אבל עדיין הייתי רוצה לדעת.

וספרו לי עוד על הנדסת תקשורת מה לומדים במסגרת התואר?

פורסם

זה באמת תואר מצויין, ואני מאד מרוצה ממנו בנתיים(עולה לשנה שלישית) אבל המרצים לפעמים לא משהו, שזה משהו שסובלים ממנו בעצם בכל תואר... היתרונות לדעתי ללא ספק עולים על החסרונות בכל מקרה, מה שגם די נחמד שהמחלקה מאד מאד מקושרת בתעשייה, לכן מהנדס תקשורת אפילו בשנה ג' מוצא עבודה בקלות(למשל כמעט כל שנה ד' עובדים חוץ מהעתודאים או מי שלא רוצה לעבוד, שלא לדבר בכלל על הבוגרים).

פורסם

קודם כל, ברוך הבא למערכות מידע...

ועכשיו קצת תשובות לשאלות שלך, אתה צריך לשלם על המקדמה לשכר לימוד (2500 שקל בערך...) בנוסף אם אתה מעוניין במעונות כדאי לך ליצור קשר עם מדור מעונות בדקנאט הסטודנטים (www.bgu.ac.il/dekanat)

בנוגע לתשלומים על שכר לימוד ומקדמות אתה יכול לברר כאן www.bgu.ac.il/accounts

בכללי אני ממליץ לך פשוט למצוא את המספר טלפון של מדור חשבונות סטודנטים ולדבר איתם אישית כדי להסדיר את העניין כמה שיותר מהר...

לדעתי גם לא יהיה מנוס מלהגיע לב"ש ולשלם שם את כל מה שצריך לשלם וגם לעשות מערכת שעות...

פורסם

מה? בשביל מה צריך להגיע לשם?

אפשר לשלם בכל בנק דואר, ואת הרישום לקורסים("יעוץ") עושים באתר האינטרנט... אין צורך להגיע לשם.

פורסם

אפשר להניח שעוד לא שלחו לו את הניירות הביתה. אני מעדיף תמיד לדבר מול פקידה שבודקת במחשב ואומרת לי שהכל סגור, מאשר לקבל פתאום איזה שובר תשלום שלא ידעתי שצריך לבוא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים