עבור לתוכן

האם ניתן לחבר 2 ספקי כח למחשב אחד?

Featured Replies

פורסם

אני יכול עשות שהפעלת המחשב תפעיל את 2 הספקים בו זמנית השאלה היא האם ניתן לחבר בחלוקה כזאת

אחד הספקים יספק ל לכרטיס מסך PCI-E + ל4PIN שליד השקע של ה24 פין ולשני 4PIN ואולי לעוד איזה CD

הספק השני יספק לכל המאוורירים ל3 קשחים ול20 פין הראשי?

האם אין סכנה של סינכרון למרות שהם נותנים זרם ישר?

פורסם

לדעתי תחבר ספק אחד ללוח ולכרטיס מסך

וספק שני למאווררים דיסקים קשיחים כונני דיסקים וצורבים

פורסם

אין חשש

כמובן כל עוד הם מופעלים יחד בו זמנית.

פורסם

אני זוכר שלפני הרבה זמן אפילו היה פה מדריך איך לגשר את הספקים בשביל שיופעלו ביחד

פורסם

אולי

ממסר פשוט 12V כניסה עם מתח העברה של 220V

סטנדרטי

פורסם

לא יותר פשוט לקנות ספק מתאים ולחסוך בלאגן וכאבי ראש?

פורסם

גם צריכים מארז מתאים לזה

פורסם

מנסיון

זה פשוט יוצא יותר זול

אבל... הרבה ותר מכוער ומחמם

פורסם

אפשר? אולי...

מומלץ? ממש לא...

פורסם

אפשר? אולי...

מומלץ? ממש לא...

עשית את זה שאתה מדבר ?

פורסם

אצלי במחשב אני משתמש ב2 ספקים...

אחד מהם לכל המחשב, השני להארד דיסק אחד ולכונן אופטי אחד (או שניים, אני לא זוכר כבר)

בכל אופן, אין שום בעיה עם זה, כל עוד אתה מדליק את שניהם ביחד ומכבה אותם ביחד

הספק הראשי שלי מחובר ללוח אם - ולכן לכפתור שבמארז ועל מנת להדליק אני מדליק את המשני

ואז את הראשי, וכשאני מכבה את המחשב אני מכבה את הראשי, וכשהוא כבוי, אני מכבה את המשני

(המשני נמצא בקדמת המארז, ולכן זה נוח לכבות ולהדליק אותו ידנית)

בכל אופן, אין עם זה שום בעיה, וכמו שאמרו, אפשר לשרשר ספקים ככה שהם ידלקו ביחד, מה שחוסך

לך חלק מהסיבוך (תחפש בגוגל מדריך אם אין כאן באתר)

הבעיה זה קצת חוסר מקום במארז וחימום יתר

מצד שני, זה יותר זול מאשר לקנות ספק חדש...

פורסם

עשית את זה שאתה מדבר ?

לא... אבל אני מהנדס אלקטרוניקה שבמקרה גם מתעסק בעבודה שלו בממירים ממותגים (שזה מה שיש לך בספק של המחשב)

הבעיה העיקרית בלחבר שני ספקים היא שקיימים הבדלים קטנים בין מתחי היציאה של כל ספק וספק (לדוגמא, אחד יוציא 5.001 והשני יוציא 4.999 וולט)

אם באיזה שהוא מצב, יהיה קצר בין המתחים האלה (יכול להיות בלוח אם, יכול להיות באחד הכרטיסים או כל אפשרות אחרת שאין לך מושג לגביה משום שאתה לא יודע שום כלום ביחס למעגלים המודפסים אצלך במחשב) אז קיים פוטנציאל שיתחילו לרוץ לך זרמים לא נעימים במחשב... זה יכול לנוע בין סתם בזבוז מיותר של חשמל לבין זרמים מאוד מאוד גבוהים ולא נעימים שישרפו רכיבים.

בנוסף, כל ספק מוציא מתח יציאה עם אדווה מסוימת שאמורה לעמוד בתקנים שמוגדרים ע"י יצרני הצ'יפים. אם אתה מחבר שניים ביחד אתה עוד עלול לגרום לאדווה להכפיל את עצמה ולגרום לקיצור חיי המחשב.

בהתחשב בעובדה שרוב האנשים פה קונים ספקים ב100 שקל בחנות ממול אז הסיכוי שמשהו יקרה בחיבור כזה הוא מספיק גדול בשביל שאני אמליץ בחום לאנשים לא לעשות את זה ואפילו אני, שקונה ספקים למחשב ביוקר ומבתים טובים, לא אחבר שניים כאלה במקביל כי חבל לי על המחשב שלי.

פורסם

אני לא בטוח שאתה צודק (כלומר נשמע שאתה יודע מה אתה אומר ) אבל בפועל לא מחייב שהחיבור יהיה בין שני הספקים.

אפשר לחבר ספק אחד ללוח ולכרטיס מסך וספק שני לדיסקים הקשיחים לכוננים ולמאווררים. בצורה כזאת כל אחד מחובר בנפרד לחשמל ולמחשב ואני לא רואה למה ההבדלים בין הספקים משנים משהו

בבקשה תסביר :xyxthumbs:

פורסם

גם אם אחד משמש רק לכוננים האופטיים עדיין עוברים מתחים על הכבל IDE שקשורים למתח של הספק

זה בטוח ב-100 אחוז רק ברכיבים שאין להם שום קשר למחשב כמו מאוררים (עם 4 פינים ולא עם 2) קטודות לדים ושאר שטויות

פורסם

אני אמשיך את מה שholy פה אמר.

משום שרכיבים כמו כרטיס מסך וכונן קשיח מחוברים גם למתח חיצוני אבל גם ללוח האם באמצעות busים (IDE,AGP,PCI-E וכדומה) ומשום שאין לך שום אינפורמציה בנוגע למבנה של המעגלים שיושבים על הדיסק הקשיח וכרטיס המסך, אז אין לך שום דבר שיכול להבטיח לך שלא ידפקו פה דברים כמו שתיארתי מקודם.

אני רואה גם פוטנציאל לבעיות נוספות עם החיבור הזה... נתתי רק שתי דוגמאות לדברים לא נעימים שיכולים לקרות. אם אתה לא מחפש הרפתקאות מיותרות אז רצוי לקנות ספק נורמלי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים