עבור לתוכן

אין BOOT לדיסק SATA לאחר החלפת דיסק

Featured Replies

פורסם

לגיסתי מחשב עם מעבד Athlon 2800+ עם לוח אם Epox EP-8RDA3 ודיסק קשיח של WD בממשק SATA1. ללוח האם ביוס של Phoenix- AwardBIOS. לאחר התקנה שלו לפני כשנה וחצי עשיתי לו image ע"י Ghost 2003 שנמצא על שני bootable CDs.

לפני שבוע קרס הדיסק והוחלף בדיסק WD800JD. אני לא יודע אם הדיסק החדש זהה לדגם שהיה אבל באותו גודל. הדיסק המקורי היה מחולק לשני partitions וה-image נעשה רק ל- C. מערכת ההפעלה על C היתה Windows XP Home ומערכת קבצים NTFS.

לפני שניסיתי לשחזר את הדיסק, כצפוי בהדלקת המחשב המערכת פנתה לדיסק אך נתנה הודעה שאין מערכת הפעלה על הדיסק. לאחר boot מה-CD הפעלתי את ה-Ghost וניסיתי לשחזר את הדיסק אבל משום מה Ghost זיהה את הדיסק אבל לא נתן לכתוב אליו את ה-image. רק לאחר שטענתי את הגדרות ברירת המחדל של ה-BIOS הצלחתי לכתוב אליו אבל..

אם אני עושה שוב boot מה-CD של Ghost אפשר לראות שהמערכת מותקנת הותקנה על הדיסק. כיוון שמערכת הקבצים היא NTFS כמובן שישירות ללא Ghost אני לא יכול לראות את הדיסק כיוון ש-PCDOS שמותקן ב-bootable disk לא רואה אותו. אם אני מפעיל את ghost שוב ובוחר partition-> from file אני יכול לגשת לכונן ולראות את הסיפריות שהיו (Windows, Program Files, Documents and Settings וכו') ולכן אני בטוח שהדיסק מותקן.

למרות זאת, ה-BIOS לא פונה לדיסק בכלל ולא מנסה לעשות boot ממנו. ניסיתי להגדיר את סדר ה-boot

Advance BIOS Features:

First Boot Device: SCSI/SATA

Second Boot Device: HDD-0

Third Boot Device: CDROM

Boot Other Device: Enabled

כל קומבינציה או סדר שאני מנסה לא עוזרת ואין פניה לדיסק. המערכת מגיעה לשלב

Verifying DMI Pool Data....

ונתקעת. רק אם ה-CDROM ראשון היא ממשיכה ופונה אליו. בכל סדר אחר אינה פונה לדיסק (וגם לא ל-CDROM).

כיוון שגם Ghost רואה את הדיסק וגם בזמן ה-boot שבב ה-raid מזהה את הדיסק אני בטוח שהוא תקין וזה רק עניין של הגדרות, אבל אני לא מצליח למצוא מה הדבר הקריטי ששיניתי כשהחזרתי את ה-BIOS לברירת המחדל.

פורסם

תנסה לעשות CLR_CMOS ואח"כ לפרמט את הדיסק הקשיח מחדש ולחזור על הפעולות שעשית

פורסם
  • מחבר

לא עזר!

כאשר המערכת עולה היא מזהה שיש דיסק אך לא פונה אליו.

Ghost מזהה דיסק וכותב אליו. לעומת זאת ניסיתי להתקין Windows אך ההתקנה טוענת שלא מוצאת דיסק קשיח.

תהיה:

האם צריך לעשות partitioning לדיסק עם fdisk או משהו דומה או שעצם התקנת ה-image מבצעת גם partitioning?

אולי Windows לא מוצאת את הדיסק כיוון שלא הגדרתי מחיצה ראשית.

אני בכל מקרה אנסה זאת אבל כיוון שאין כונן דיסקטים המחשב אני צריך צרוב זאת על CD או לצרוב bootable CD עם תמיכה ב-USB ולשים fdisk או תוכנה דומה ב-DoK

פורסם

תנסה לעדכן ביוס, אתה יודע איך?

פורסם
  • מחבר

עידכנתי לגירסה אחרונה. לא שינה כלום.

פירמטתי אותו ב-FAT. כאשר עושים boot מ-CD מערכת ההפעלה (Win98SE) עולה ומזהה גם את הדיסק אבל המחשב מסרב לבצע boot ממנו בכל קונפיגורציה.

פורסם

כל ההתקנה עוברת כמו שצריך , ואז כשצריך לטעון את מערכת ההפעלה מהדיסק הקשיח זה פשוט מסרב לעשות זאת?

פורסם
  • מחבר

1. עידכון הביוס עבר ללא בעיות. גם הפירמוט וההתקנה של DOS מדיסקט הפעלה של Windoes 98SE עבר בהצלחה ובכל זאת המערכת לא עלתה מהדיסק.

2. ביצעתי שוב התקנה של הדיסק מה-Ghost והפעם הדיסק עולה. השינוי שעשיתי הוא Disk from image file ולא partition from image file. למרות שיש רק partition אחד גם בדיסק וגם בקובץ GHO משום מה זה לא עבד לפני כן. אולי השילוב של שינוי השחזור עם עדכון הביוס איכשהו עובד.

לא ברור לי למה אופציה 1 לא עבדה אבל לפחות הבעיה נפתרה אכשהו. נשאר לי רק לעדכן אנטי וירוס ולהתקין שוב מספר תוכנות מעודכנות יותר ודרייברים לרכיבים שנוספו בשנה וחצי האחרונות.

תודה על העזרה.

פורסם

נראה לי פעם הבאה הכי בריא להתקין מחדש את מערכת ההפעלה בלי ה GHOST

פורסם
  • מחבר

כפי שכבר אמרתי ניסיתי גם את זה. דיסק ההתקנה של XP סירב להכיר את הדיסק הקשיח לאחר ה-Ghost וגם לאחר פירמוט ע"י דיסקט אתחול של Win98. לא ברור לי למה כי Ghost המשיך לראות את הדיסק לאחר ההתקנה שלו וגם לאחר BOOT מ-CD אפשר היה לגשת לדיסק. למרות זאת לא ניתן לבצע עליו BOOT ולא נראה ע"י WinXP setup.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים