עבור לתוכן

קירורים של AC � כמה שאלות

Featured Replies

פורסם

היי,

קניתי שני מאווררי מארז (12025) וקירור מעבד (Freezer 7 Pro) של AC. יש לי כמה שאלות:

1. במפרט של מאווררי המארז באתר של AC (כאן: http://www.arctic-cooling.com/fans2.php?idx=81&data=2&disc=), כתוב שיש להם חיבור של 3 פינים. במציאות יש רק חיבור של 2 פינים. אני לא מבין את המפרט, או שיש כאן איזושהי תקלה?

2. עם הקירור של המעבד לא הגיעה שום משחה. ככה זה אמור להיות? מרכיבים אותו כמו שהוא? חוץ מזה, יש עוד משהו שאני צריך לדעת על ההרכבה של גוף הקירור הזה?

תודה

פורסם

אסור להרכיב גוף קירור בלי משחה טרמית !!!

פורסם

לא מומלץ זה נכון, אבל למה אסור? אני עם כמה מחשבים ישנים עבדתי בלי משחה טרמית זמנית עד שקניתי...

1. אין דבר כזה חיבור 2 פינים, יכול להיות שאתה מתכוון לחיבור 4 פינים (מולקס) שהגיע עם 2 חיבורים (כי אין צורך בשניים האחרים).

חיבור 3 פינים זה הראש הקטן קטן הזה שמתחבר ללוח אם, לא אמורים להיות בו פינים, רק 3 חורים קטנים.

2. הוא חייב להגיע עם חומר טרמי, אם לא בשפורפרת (מזרק) אז לפחות בשקית קטנה, בכל מקרה נדמה לי שעם הגוף הזה אמור להגיע שפורפרת קטנה של MX1, תברר את זה לעומק.

ובכללי, מה אתה אומר על המאוררים? AF12025, אתה מרוצה מעוצמת הרעש שלהם?

פורסם

1. זה טעות כי המאוורר הנ"ל אכן מגיע רק עם 2 פינים (מתח/-..תמונה)..

2. הקירור (פרייזר) מגיע עם MX-1 מרוחה על הבסיס...

[attachment deleted by admin]

פורסם

מה טעות בזה? ומה בעצם התמונה באה להראות?...

כל מאורר שמגיע עם מולקס ("חיבור 4 פינים") מגיע עם 2 פינים מתוך 4, אין לשום מאורר צורך ב5V.

פורסם
  • מחבר

התכוונתי ל-3 חורים, שמיועדים באמת לחיבור על הלוח, אלא שיש רק 2 חוטים כך שאין אפשרות לראות את המהירות של המאוורר. הבנתי אחרת מהמפרט שאמורים להיות 3 חוטים, אבל לא נורא.

כללית לגבי המאווררים, על פניו זה נראה בסדר. עוד לא היה לי זמן לבדוק את זה (לעצור את המאוורר של הסטוק ולהקשיב), אבל לפני שאני ארכיב את הפריזר אני אעשה את זה. מה שכן הפריע לי, הוא שאין להם הברגה, כך שצריך לחצוב אותה עם המברג... דבר קטן מאוד אבל קצת לא מקצועי לטעמי.

לגבי המשחה תודה :-) סבבה...

פורסם

הקירור מגיע עם MX-1 מרוח כבר אבל תעשה לעצמך טובה ותמרח גם על ה-CPU.

אני אעשה סדר קצת בבלאגן של החיבורים...

ברור שהוא מגיע עם חיבור מתח ל-12V מה שפותח הת'רד התכוון זה שבערוץ השליטה יש לו 2 חוטים מתוך 3 אפשריים וזה נכון...

מה שחסר זה האפשרות לשלוט ידנית/תוכנה ב-RPM ואת זה ה-AC באמת לא מאפשר (וחבל) אבל בשביל המחיר שלו הוא מצויין ואם אתה מתעקש אתה יכול לעשות את זה בעצמך (עם קצת ידע באלקטרוניקה ונגד).

פורסם

סתם שאלה - איפה קנית את הפריזר 7 פרו ובכמה?

פורסם

בבפנדה, באזור ה- 150, לא זוכר בדיוק...

פורסם

הקירור מגיע עם MX-1 מרוח כבר אבל תעשה לעצמך טובה ותמרח גם על ה-CPU.

אני אעשה סדר קצת בבלאגן של החיבורים...

ברור שהוא מגיע עם חיבור מתח ל-12V מה שפותח הת'רד התכוון זה שבערוץ השליטה יש לו 2 חוטים מתוך 3 אפשריים וזה נכון...

מה שחסר זה האפשרות לשלוט ידנית/תוכנה ב-RPM ואת זה ה-AC באמת לא מאפשר (וחבל) אבל בשביל המחיר שלו הוא מצויין ואם אתה מתעקש אתה יכול לעשות את זה בעצמך (עם קצת ידע באלקטרוניקה ונגד).

אחלה תודה רבה על ההסבר.

רק תיקון קל, החוט השלישי הוא רק להצגת מהירות הסיבוב.

שליטה על המהירות מתבצעת על ידי שינוי הוולטג' ביציאה עצמה, ואם התוכנה\הביוס מאפשרים את זה, אז כמובן שגם עם שני חוטים זה יתאפשר.

פורסם

ק תיקון קל, החוט השלישי הוא רק להצגת מהירות הסיבוב.

שליטה על המהירות מתבצעת על ידי שינוי הוולטג' ביציאה עצמה, ואם התוכנה\הביוס מאפשרים את זה, אז כמובן שגם עם שני חוטים זה יתאפשר.

אין לי את השרטוט שלו אז הכל פה זה מהשערות ונסיון עם הקירור.

ברור שהוא מציג את את ה-RPM של העבודה שלו (קירור של מעבד בכל זאת...) הדבר היחידי שלא אפשרי זה שליטה על הסל"ד מבחוץ...

זה נראה לי מה שחסר לו, אשמח אם תתקנו אותי, אבל זה בטח לא להצגת מהירות הסיבוב...

פורסם

בחיבור 3 פינים (הקטן שמתחבר ללוח אם) יש 3 חוטים, אדום שחור צהוב.

אדום שחור זה פלוס ומינוס לקבלת חשמל (השליטה על המהירות מתבצעת ע"י הפחתת הוולטים שהלוח מוציא למאורר, אין לזה שום קשר למאורר עצמו).

החוט הצהוב זה מידע שנשלח מהמאורר אל הלוח אם, וזה תצוגת מהירות הסיבוב.

נ.ב, לפעמים השחור מוחלף בלבן, ולפעמים הצהוב מוחלף בכחול.

העיקרון זה המיקום של החוטים ולא הצבע שלהם.

אם יש אך ורק 2 חוטים, זה חייב להיות הפלוס והמינוס, אחרת המאורר לא יסתובב,

החוט הצהוב (זה שמציג את מהירות הסיבוב) הוא החוט היחידי האופציונלי שהמאורר יכול לפעול בלעדיו.

פורסם

יש בזה היגיון רב... הבעיה היחידה זה שיש לי קריאה על הסל"ד של המאוורר...

טוב, נצטרך לפתוח את המחשב ולבדוק מתחים... :s05:

פורסם
  • מחבר

לגבי למרוח עוד משחה גם על המעבד: אם אני גם אמרח וגם יש את מה שכבר מרוח על הקירור עצמו, זה לא ייצור כבר שכבה עבה מדי של משחה?

פורסם

לגבי למרוח עוד משחה גם על המעבד: אם אני גם אמרח וגם יש את מה שכבר מרוח על הקירור עצמו, זה לא ייצור כבר שכבה עבה מדי של משחה?

אתה חייב קודם להוריד את המשחה שכבר יש על הקירור...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים