עבור לתוכן

מה הבעיה שהעולם לא מכיר בישראל כמחזיקת השטח בגולן,באזור ירושלים ?

Featured Replies

פורסם

חחחח כן, אבל הגינה עדיין בבעלותו ולכן תחוייב להחזירה.

פורסם
  • מחבר

עדיין

זאת בעיה של השכן ושל סוריה שהתחילה במלחמה וכבשנו להם את הגולן

לכן אני ועוד רבים אחרים לא רואים בזה שום ויכוח ושהגולן צריך להישאר בהחלט של ישראל!!

פורסם

חוקי האו"ם אינם הגיוניים בעליל. מדינתנו הותקפה על ידי מספר מדינות ללא כל התגרות מצידנו, ובני אדם איבדו את חייהם כדי לנצח את מלחמת ששת הימים. זהו מן הראוי שסוריה תענש בצורה כלשהי על כך שפרצה במלחמה נגדנו, ומכיוון שלא נענשה בשום צורה אחרת, מלבד כמובן התבוסה שנחלה, זוהי זכותנו להענישה בכך שניקח את אדמתה.

פורסם

זה לא משנה מי התחיל. אנחנו לא בגן חובה.

חוק זה חוק. שטח כבוש יש להחזיר.

בכל מקרה, גם חוק רמת הגולן עבר בממשלה ככה שלרמת הגולן יש מעמד שונה מזה של יו"ש ועזה.

אבל זה לא משנה את העובדה שזה עדיין שטח כבוש בעיניי אומות העולם ואם יגיע היום שסוריה תלך בדרכן של ירדן ומצריים, תיפתח למערב ותציע לנו הסכם שלום אמיתי עם דרישה אחת, רמת הגולן, הלחץ הבינלאומי יהיה אדיר כדי שנחזיר את רמת הגולן ונחיה בשלום.

תאמין לי, בשביל שלום סוף סוף אחרי כמעט 60 שנה - מי יתעקש על פיסת אדמה שגם ככה לא שלנו?

פורסם
  • מחבר

אתה ממש מיושן GOSHA

אז נלך איתך עד הסוף

הנה האינדיאנים היו הראשונים באמריקה והם עדיין אז הנה אמריקה של האינדיאנים

ישראל תהיה של הפלשתים(הפלשתינים)ושל האשורים ושל כל השאר למרות שאלה כבר לא קיימים

מצרים תהיה של הפרעונים

אנטרטיקה תהיה של הפינגווינים

ועוד..........

רק כדי להראות לך שלא כל מה שזה חוק חייבים לעשות

פורסם

אני רואה שרובכם לא הייתם בשיעורי היסטוריה

1948: מדינות ערב התחילו

1956: אנחנו התחלנו

1967: אנחנו התחלנו

1973: מדינות ערב התחילו

1982: אנחנו התחלנו

משום מה הרבה אנשים בטוחים שאנחנו תמיד הותקפנו...

פורסם

אתה ממש מיושן GOSHA

אז נלך איתך עד הסוף

ישראל תהיה של הפלשתים(הפלשתינים)ושל האשורים ושל כל השאר למרות שאלה כבר לא קיימים

מצרים תהיה של הפרעונים

ועוד..........

נו באמת, עוד שנייה תוציא לי עותק של חוקי חמורבי.

אני מדבר איתך על חוקים מודרניים שלא האומות המאוחדות - הם המחוקקים הדיפלומטים של העולם המודרני, בסדר?

פורסם

אתה ממש מיושן GOSHA

אז נלך איתך עד הסוף

מצרים תהיה של הפרעונים

ועוד..........

הוא לא הזכיר לך שלמעצמות יש חוקים משלהם?

פורסם

אני רואה שרובכם לא הייתם בשיעורי היסטוריה

1948: מדינות ערב התחילו

1956: אנחנו התחלנו

1967: אנחנו התחלנו

1973: מדינות ערב התחילו

1982: אנחנו התחלנו

משום מה הרבה אנשים בטוחים שאנחנו תמיד הותקפנו...

זה נכון.

אבל רק פרט קטן אחד, ב67 זה היה קורה בכל מקרה, אם אנחנו לא היינו מתחילים עם יד על העליונה, אז היינו מותקפים בלי שום יתרון משמעותי.

חוץ מזה שהמצרים עשו כמה פרובוקציות שפחות או יותר היו הכרזת מלחמה כמו סגירת מיצרי טיראן.

פורסם
  • מחבר

ב-1967

עשיציתי עבודה על מלחמת ששת הימים

הסכסוכים שבין סוריה לישראל על מקורות המים של הירדן היו הרקע לפרוץ המלחמה.

משנת 1964 ניסו הסורים להטות את מי הנהרות: הבניאס והחצבאני,דבר שהיה יכול לקחת מישראל שני שלישים ממקורות הירדן.

ב-22 במאי 1967 הצהיר נאצר כי למחרת היום ייסגרו מיצרי טיראן בפני כלי שייט ישראלים, וכי הוא מוכן להילחם בישראל. בשל הדברים הללו הוא הכניס את ישראל למלחמה.

פורסם

נכון שמבין המלחמות שאנחנו התחלנו 67 הייתה ההכי מוצדקת אבל אם תסתכל הרבה אנשים אומרים פה "הם התחילו אז שישלמו" וטכנית אנחנו התחלנו

פורסם

ב-1967

עשיציתי עבודה על מלחמת ששת הימים

הסכסוכים שבין סוריה לישראל על מקורות המים של הירדן היו הרקע לפרוץ המלחמה.

משנת 1964 ניסו הסורים להטות את מי הנהרות: הבניאס והחצבאני,דבר שהיה יכול לקחת מישראל שני שלישים ממקורות הירדן.

ב-22 במאי 1967 הצהיר נאצר כי למחרת היום ייסגרו מיצרי טיראן בפני כלי שייט ישראלים, וכי הוא מוכן להילחם בישראל. בשל הדברים הללו הוא הכניס את ישראל למלחמה.

נכון, אבל אל תשכח שהיה מצידנו מה שהיה "חריש עמוק", אני מניח שאם תחפש על מושג תמצא אותו.

אני "השכחתי" את הפרטים הנ"ל.

ובנוגע לנושא המדובר, בגלל אמנות בין לאומיות ובגלל שסוריה לא ויתרה על הגולן ומצרים וירדן ויתרו על שטחיהם רק בכדי להוריד מעצמם את הכאב הראש הפלסטיני (ויתרו לטובתם), מדינות העולם אינם מכירות בנו כשלטון חוקי שם.

חוץ מזה, למדינת ישראל אין עדיין ממש גבולות ברורים ולדעתי לא יהיו גם עוד הרבה מאוד זמן.

פורסם

ומלבד זאת, לא ממשלת ישראל ולא כנסת ישראל סיפחו את יהודה ושומרון ב-40 השנים שעברו מששת הימים.

40 שנים עברו - ואנחנו לא אמרנו שאנחנו מעבירים את הגבול שלנו על הירדן - אז מה אתה רוצה מהגויים?

מבחינת החוק הישראלי השטח הזה לא שייך לשטחי מדינת ישראל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים