עבור לתוכן

שאלה בקשר להתקנת מאווררים למארז

Featured Replies

פורסם

שבת שלום לכולם,

בזמן האחרון אני מתחיל להתעסק בקירור של המחשב וברצוני להוסיף מאוורר נוסף למארז.

פתחתי את המחשב שלי וגיליתי שיש לי רק מאוורר אחד למארז שמכניס אויר בחלק העליון של המחשב מאחורה (מתחת למאוור של הספק) ושהוא מחובר לשקע שמתחברים אליו כל מיניי חוטים מכיוון כונן הדיסקים והצורב ולוח האם והחוטים של השקע הזה מחוברים לספק...

השאלה שלי היא לאן בדיוק אני חבר את החוט של המאוור החדש אני רוצה להוסיף.. אני לא רואה מקום לחבר אותו, השקע כולו תפוס.. והשאלה השניה שאני רוצה לשאול היא איך אני משנה את כיוון הזרימה של המאוורר כך שאחד יכניס אויר ואחד יוציא?

לא מצאתי את התשובות במדריכים... אודה לכם אם תעזרו לי

פורסם

לגבי החיבורים אני לא ככ מבין...

לגבי המיקום וכו' אני כן יכול להמליץ לך..

קודם כל אם אתה בטוח שהמאורר שמאחורה מכניס אויר זה כבר רע...

המאורר שמאחורה צריך אכן להיות ממקומם כמה שיותר למעלה אבל להוציא אויר...

כדי לשפר את הסירקולציה מומלץ מאוד להוסיף מאורר אחד (רצוי 120ממ) מקדימה כמה שיותר למטה שיכניס....

אם אתה רוצה אפשר למקם אחד בתקרת המארז אחד שיוציא

איך אתה עושה שמאורר יוציא או יכניס אויר? פשוט הופך אותו לצד הרצוי...אם במצב ה"רגיל" הוא מכניס פשוט תהפוך אותו ואז תמקם אותו כרצונך

פורסם
  • מחבר

תודה אחי..

הקטע המסובך הוא החיבור המאוור לספק כדי שיפעל.. איך עושים את זה? אני לא רואה מקום לחבר? אתה יודע איך עושים את זה?

יש שם שם מלא "צמתים" של חוטים שמתחברים אחד לשני כמו מזלגות שאחד יש לו חיבורים של נקבה ואחד של זכר..\

לגבי המיקום יש לי מקדימה למטה מקום כבר מוכן מראש למאוור אני רק צריך לקנות ולחבר אבל אני לא יודע איך.. איך אני יודע כמה מילימטר המאוור שלי? אני לא רואה שכתוב עליו, אני לא כלכך בקיא בגדלים

פורסם

אם אתה לא יודע לפי העיין אז יהיה די פשוט למדוד אותו...

קח סרגל תראה את הקוטר שלו..80/92/120...

עדיף כמה שיותר גדול כמובן...

איך אתה יודע כמה את קונה מחנות? רשום או מקס' תשאל את המוכר.

שוב-בחיבורים אני לא מבין,חכה לעוד תגובות

פורסם

בתור אחד שיש לו 5 מאווררים במארז בוא אני יעזור לך..

כול מאוורר שאתה קונה הוא בגדלים של 80 מ"מ או 92 מ"מ (פחות נפוץ לדעתי) ו120 מ"מ שהם ממש טובים (קצת יותר רעש אבל הרבה אפקט) בקיצור-לכול מאוורר יש שני חיבורים-1 שמיתחבר לחשמל ואחד מפצל שנישאר ריק ואליו אתה יכול לחבר עוד מאוורר וככה זה נימשך...כמובן אם יש לך ספק חלש אז יש גבול למה שהוא יחזיק...אבל בדרך כלל זה ספקים של 300-400 ככה שהוא יחזיק לך הכול בכיף...מקווה שעזרתי...אם לא תשאל שוב ואני יענה בצורה שתבין וליי יותר טוב

פורסם

120 יותר רועש?! שטויות....ה-80 הוא הרועשים וגם אלה שלא ממש מצליחים לקרר משהו..

120 הם השקטים והמשפיעים באמת...

פורסם
  • מחבר

אז מה שאתה אומר בעצם זה שעל המאוור שיש לי במחשב יש חיבור למאוורר נוסף שאליו אני מחבר את החשמל של המאוורר החדש ככה שלמאוורר החדש לא צריך להיות חיבור כל שהוא עם הספק או הלוח אם או כל דבר אחר? איפה נמצא החיבור הזה במאוורר בדיוק? לה הצלחתי לראות פעם אחרונה שהסתכלתי (לא חיפשתי כלכך חיבור כזה במאוורר)

למארז שקניתי יש ספק של 500W זה יספיק לא?

פורסם

אז מה שאתה אומר בעצם זה שעל המאוור שיש לי במחשב יש חיבור למאוורר נוסף שאליו אני מחבר את החשמל של המאוורר החדש ככה שלמאוורר החדש לא צריך להיות חיבור כל שהוא עם הספק או הלוח אם או כל דבר אחר? איפה נמצא החיבור הזה במאוורר בדיוק? לה הצלחתי לראות פעם אחרונה שהסתכלתי (לא חיפשתי כלכך חיבור כזה במאוורר)

למארז שקניתי יש ספק של 500W זה יספיק לא?

ברור שהספק יספיק ;) !!!

בקשר למאווררים דבר ראשון אם אין לך 4 הרדיסקים ו3 סידירומים אני לא רואה למה אין לך מולוקסים פנויים שיוצאים מהספק אבל בכל אופן כל מאוורר כמעט מגיע עם כניסה ויציאה של מולקס, כלומר אם אתה מחבר מאוורר לחיבור של הספק אז דרכו אתה יכול לחבר מאוורר נוסף במין שרשרת.. לא מסובך, מקווה שהבנת.

פורסם
  • מחבר

הבנתי.. תודה אחי אבל אני לא מבין שום דבר במולוקסים האלו.. אני יודע שהם מתחברים אחד לשני כמו מזלגים ויש לי חיבור אחד כזה של שני מולוקסים (זכר ונקבה) ועוד מולוקס אחד שאין לי מולוקס שכר שמחובר אליו.. מה אני עושה במצב כזה? (נגיד שאני לא אשתמש בשיטה של השרשרת..)

פורסם

הבנתי.. תודה אחי אבל אני לא מבין שום דבר במולוקסים האלו.. אני יודע שהם מתחברים אחד לשני כמו מזלגים ויש לי חיבור אחד כזה של שני מולוקסים (זכר ונקבה) ועוד מולוקס אחד שאין לי מולוקס שכר שמחובר אליו.. מה אני עושה במצב כזה? (נגיד שאני לא אשתמש בשיטה של השרשרת..)

לא הבנתי את השאלה אחי..

פורסם
  • מחבר

קשה לי להסביר דבר שאני לא יודע אתה מבין.. אני רק רוצה לדעת איך מחברים את המאוורים לספר אבל לא דרך שרשרת.. אני לא מוצא חורים שאפשר להכניס את הקבל חשמל של המאוורר השני.

פורסם

שמע בעיקרון מכל ספק יוצאים מולוקסים, שמתחברים בדרך כלל לסידי רום להרדיסקים והשאר הולכים למאווררים או לכל דבר אחר, עקרונית מצב שאין מולוקסים פנויים (במיוחד אם אין לך הרבה מאווררים במארז) הוא די מוזר. וגם אם קורה מצב כזה כמו שהסברתי לך קודם, 99% מהמאווררים מגיעים עם כניסת "זכר" וכניסת נקבה" כלומר אם אתה נותן למאוורר מתח מהספק אתה יכול להשתמש בחיבור השני שלו כדי לחבר למאוורר הבא וכך הלאה..

פורסם
  • מחבר

סבבה אחי, תודה

ועוד שאלה קטנה ללוח אם - ASROCK ConRoe945G-DVI s775, 945G, DDRII 667, PCI-E יש יותר מחחיבור אחד למאווררים?

פורסם

סבבה אחי, תודה

ועוד שאלה קטנה ללוח אם - ASROCK ConRoe945G-DVI s775, 945G, DDRII 667, PCI-E יש יותר מחחיבור אחד למאווררים?

מאווררי מארז לא מתחברים ללוח אם (שוב - מתחברים לספק!!), רק המאוורר של המעבד מתחבר ללוח..

פורסם
  • מחבר

זה לא נכון.. אתה יכול לחבר מאוורים ללוח אם ובגלל זה יש תוכנות שבעזרת הלוח אם ואיתן אתה יכול לשלוט במאווררים שלך.. מתי הם יפעלו מהר.. לא יפעלו בכלל..

זה לא קיים בכל הלוחות.. רציתי לדעת רק אם במה שאני הזמנתי יש את זה..

ועוד משהו, אני קיבלתי עם המארז שלי מאוורר 80 מ"מ.. אם אני קונה 120 אני יכול להחליף אותו או שאני צריך לקדוח חורים חדשים לברגים שלו כי גודל המסגרת של הברגים שלו שונה ממה שהמארז מציע?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים