עבור לתוכן

מערכת לחדר?! (צריך עצות)

Featured Replies

פורסם

אז ככה, אחרי שירדתי מטלויזיה חדשה ושטוחה לחדר, אני חושב על קניית מערכת. התקציב שלי הוא בערך 2500 לכל העסק. אני רוצה מערכת איכותית עם סאונד צלול ונקי מרעשים גם בווליום חזק. אני שומע הכל. בעיקר מטאל, פאנק ואלקטרוני. אני צריך את המערכת בשביל לנגן מוזיקה מהמחשב ולכן אין צורך ברסיבר.

אני ממש לא מבין כלום בנושא ואני אשמח לקבל טיפים והמלצות למערכות מומלצות.

אני לא רוצה "רמקולים למחשב" אלא מערכת "אמיתית".

תודה רבה לעוזרים! :)

פורסם

יש את ה LOGITECH Z5500 שהם מערכת למחשב אבל הם מערכת לכל דבר כי יש להם את כל החיבורים והם מאוד עוצמתיים יש לי טלויזית LCD בחדר ואני הולך לחבר אותם אליה וגם למחשב ..

פורסם

לך לhometheater.co.il, לפורום האודיו הדו-ערוצי שלהם, הם יטפלו בך. מה שבטוח תקבל רמת סאונד גבוהה *הרבה* יותר מאשר כל מערכת סטליטיים למחשב בכל תקציב.

פורסם

למה ללכת להום-טיאטר? גם פה יש אנשים שיכולים לעזור לו.

בתקציב שלך הייתי הולך אך ורק על ציוד משומש או מתצוגה. תקנה זוג רמקולים מדפיים (רצפתיים אם תצליח, אבל סביר להניח שלא תמצא משהו טוב) מחברות גמו DALI, Mission, Mordaunt Short, ודומותיהן, או המלצה אישית שלי, Omega-Audio Mini-101 יש לי זוג כזה, לחבר שלי יש עוד זוג כזה (מהדגמים היותר חדשים) וזה רמקול מדהים ולא יקר בכלל (1400 שקל לזוג חדש).

מבחינת הגברה, לך על משומש, ותסתכל לכיוון מגבר סטריאו זולים, Cambridge Audio, NAD וחברים. גם מגבר סטריאו משומש מאוד (20 שנה) שיעלה לך כמה מאות שקלים סך הכל, יכול להיות מציאה. יצא לי לשמוע המון מגברים מהתקופה הזו שנשמעים מעולה ועולים גרושים.

Anatoli.

פורסם

בכל מקרה הוא לא יטעה אם הוא יקפוץ שם לביקור... עם כל הכבוד שם יש אנשים עם קצת יותר נסיון בתחום הסטראו, וע"י חיפוש קצר בפורומים הוא יוכל למצוא כבר הרבה מידע לדרישות שלו...

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

(מצטער שלא הגבתי... הייתי באילת)

פורסם

לדעתי, לך ללוח יד שניה, תקנה איזה מגבר לא ישן מידי של סוני או JVC או KENWOOD, כמה רמקולים שאתה רוצה מומלץ PEERLESS או IEM או JBL ויש לך מערכת, סך הכל יצא לך בערך כמו לקנות Z5500 של LOGITECH אבל יהיה איכותי הרבה יותר. לי יצא 2000 ש"ח בערך למערכת 5.1 עם רמקולים רצפתיים של IEM ומגבר JVC.

-ג'ו

פורסם
  • מחבר

שאלה קטנה, מה ההבדל בין רמקולים רצפתיים למדפיים? מבחינת הסאונד.

10x :)

פורסם

או המלצה אישית שלי, Omega-Audio Mini-101 יש לי זוג כזה, לחבר שלי יש עוד זוג כזה (מהדגמים היותר חדשים) וזה רמקול מדהים ולא יקר בכלל (1400 שקל לזוג חדש).

Anatoli.

סליחה אבל אני חייב לשתף במשהו.

הסתקרנתי לגבי האומגה ועשיתי חיפוש בגוגל. (Omega-Audio Mini-101)

התוצאה הראשונה היא לעמוד המכירה שלך בEBAY מלפני שנה, כאשר ניסית למכור את הרמקולים האלה.

סתם משעשע.

פורסם

מאיזה חומר עשוי הטוויטר של ה-Omega-Audio?

פורסם

סליחה אבל אני חייב לשתף במשהו.

הסתקרנתי לגבי האומגה ועשיתי חיפוש בגוגל. (Omega-Audio Mini-101)

התוצאה הראשונה היא לעמוד המכירה שלך בEBAY מלפני שנה, כאשר ניסית למכור את הרמקולים האלה.

סתם משעשע.

בהחלט מכרתי זוג כזה בעבר, אך למקרה שטעית לרגע, אני ממליץ עליהם לא בגלל שמכרתי (בעבר) זוג לחו"ל (בלבד, לא בארץ, בארץ חנויות מייצגות אותם טוב מאוד), אלא פשוט כי מדובר ברמקולים מדהימים. למעשה, הם טובים כל כך, שאני עצמי רכשתי זוג ממיטב כספי בכדי להינות מהם. הסיבה שאני ממליץ עליהם היא פשוט כי מדובר בחברה ישראלית שמייצרת בישראל, לכן המחירים בארץ זולים בהרבה מאשר בחו"ל.

במידה ואתה מנסה לרמוז לאיזשהו אינטרס מצידי, יפה, אבל לא יילך לך. העובדה שמכרתי זוג שכזה בעבר לא אומרת שאסור לי להמליץ על רמקול כזה. ד"א, אתה יכול תמיד לקפוץ לשמוע אותו בחנויות ולהבין למה אני ממליץ עליו כל כך.

bykeking, ההבדל הוא שרצפתי בגלל הנפח הגדול יותר שלו מסוגל (בדר"כ) לשחזר באס נמוך יותר. בחדרים קטנים יחסית זה יכול לגרור בעיה, אבל במידה ויש חדר גדול ותקציב מספק, הפוטנציאל שלהם ברמקול full-range גדול יותר.

ראול, בנוגע לטוויטר, ממה שהבנתי מדובר ב-silk dome tweeter מדגם ODT29 (או כפי שמורל אוהבים לקרוא להם, MDT29 :) בתאכלס מדובר באותו הטוויטר כמעט, אם לא לגמרי). בדגם שיש אצלי יש טוויטר של Audax (נדמה לי שככה מאייתים את השם שלהם :)) אבל לפני כחודשיים הם עשו ריענון לדגמים ועכשיו הטוויטר שלהם מופיע גם ברמקולים האילו.

Anatoli.

פורסם

יפה, אולי אני אלך לשמוע בעקבות ההמלצה.

שאלתי בגלל שיש לי בעיה עם Aluminium Dome Tweeters, הם עושים לי כאב ראש וצורמים בהאזנה ממושכת. לא הייתי טורח אפילו במצב כזה.

פורסם

בהחלט מכרתי זוג כזה בעבר, אך למקרה שטעית לרגע, אני ממליץ עליהם לא בגלל שמכרתי (בעבר) זוג לחו"ל (בלבד, לא בארץ, בארץ חנויות מייצגות אותם טוב מאוד), אלא פשוט כי מדובר ברמקולים מדהימים. למעשה, הם טובים כל כך, שאני עצמי רכשתי זוג ממיטב כספי בכדי להינות מהם. הסיבה שאני ממליץ עליהם היא פשוט כי מדובר בחברה ישראלית שמייצרת בישראל, לכן המחירים בארץ זולים בהרבה מאשר בחו"ל.

במידה ואתה מנסה לרמוז לאיזשהו אינטרס מצידי, יפה, אבל לא יילך לך. העובדה שמכרתי זוג שכזה בעבר לא אומרת שאסור לי להמליץ על רמקול כזה. ד"א, אתה יכול תמיד לקפוץ לשמוע אותו בחנויות ולהבין למה אני ממליץ עליו כל כך.

לא לא, לא חשבתי אפילו לשניה שאתה מציין אותם בגלל אינטרס.

רשמתי את זה כי זה שיעשע אותי שהתוצאה הראשונה בגוגל קשורה אליך 8)

בכל מקרה, לפני חצי שנה סקרתי מספר חנויות אודיו ולא שמעתי על החברה הזו :s05:

האם תוכל לתת לינק לביקורות עליהם? (אני לא יכול להבדיל בין אתרים מקצועיים לכאלה שהם לא. :P)

כיצד הם מתחרים עם חברות כמו MISSON, INFINITY וכל היתר?

פורסם

אהלן בחור,

לשמוע אותם אתה מוזמן להגיע אליי. יש לי אומנם את הדגם הישן יותר שעושה שימוש בדרייברים של AUDAX, בניגוד לחדש שעושה שימוש בטוויטר שלהם יחד עם וופר של VIFA, אך שניהם בעלי גוון צליל דומה, ושניהם מציעים תמורה מדהימה לכסף. למעשה, אחרי ששמעתי את הרמקול הזה בתור הקדמי אצלי, אני עכשיו מוכר את הרצפתי שאצלי מקדימה, וקונה ככל הנראה רמקול מדפי בגלל שתמיד פחדתי ממחסור בבאס (כפי שהיה לי פעם) אבל אם 5.5" מוציא כזה באס, אז 6.5" במדפי יוציא באס מטורף.

ראול, בנוגע לטוויטר, בדומה לטוויטרים של מורל, גם ה-ODT מאוד מפורטים אבל גם סלחניים, לא צורמים בכלל.

Anatoli.

פורסם

את הטוויטרים של מורל אני מכיר מקרוב.

יש לי את אחד הדגמים שלהם (למעשה הכי יקר) לרכב. טוויטר מדהים, והיחיד ששמעתי שהיה מפורט מספיק ומצד שני לא צרם.

יש לו רמת פירוט פשוט מטמטמת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים