עבור לתוכן

חשבתי על דרך לקירור

Featured Replies

פורסם

מכירים את הציידנית הזו של האוטו ששומרת על קור

http://www.bigelectric.co.il/Product.asp?productid=622

אם מפרקים אותו מגלים שבעצם כל המערכת קירור שלו זה בגודל 10סמ על 7 סמ ועובי 5 סמ זה בנוי משני פלטות שעל ידי ראקציה בניהם נוצר אפק של קירור והם פולטים קור בערך 15 מעלות (אם לא פחות) ואם מחברים את המתח בקוטביות הפוכה אז יוצא חום (לא לשימוש אבל סתם שתדעו)

אז אם נקח את הפלטות האלה ונחבר לשנאי 12V ומהם נוציא שרוול צינור לתוך המארז של המחשב או אפילו ישירות על המעבד אז יש לנו אחלה קירור שבעולם

שלא מרעיש בכלל 0DB וזול (400 שח כולל הכל. מה גם שהו מגיע לטמפ שנמוכות יותר מכל מערכת קירור מים...

אז תגידו לי זה לא רעיון גאוני ? אני לא יודע איך לא חשבו על זה?

אם מישהו מכיר ומבין על מה אני מדבר ויכול לחזק את דבריי אני אודה

ואם מישהו רוצה לקנות ממני את הרעיון אז אני מוכר אותו בשקל :jump:

פורסם

קודם כן חשבו על זה

עשיתי את זה עם מישהו (אני אנסה להביא תמונות)

אבל העיקרון עליו בנינו אותו הוא קירור נוזלי כאשר הרדיאטור נמצא בתוך הצידנית (גרטצ אדומה)

וממנה יוצאים שני צינורות. מערכת קירור של TT-BW-SE

אני יכול לומר שזה מחזיק.

הבעיה היא שהצידנית עצמה פולטת חום כלומר הפלטות עצמן TeM's או פלטייר (איך שקוראים להן)

אכן עובדות בשיטה שהזכרת אבל באופן קבוע צד אחד פולט חום והצד השני קור.

לכן אתה עדיין צריך לקרר פה משהו.

פורסם
  • מחבר

לא כלכך הבנתי מה שניסית להסביר (מה זאת אומרת על עקרון קירור נוזלי? שהפלטות מקררות את הנוזל והנוזל נכנס למארז?)

זה לא חשוב שפלטה אחת פולטת חום כי היא נמצאת מחוץ למחשב

אני אשמח לראות תמונות ואני אודה אם תשתדל...

פורסם

לקחנו מערכת קירור TT Big Water SE חיברנו את המערכת רגיל ואת הרדיאטור הכנסנו לתוך הצידנית.

בדלת הצידנית עשינו שני חורים לצינורות (קו אספקה קו חזרה) הכנו מעברים הלבשנו אותם על החורים ואטמנו

עם סיליקון.

עריכה:

טוב בדקתי ואני מצטער אבל המערכת הזו כבר לא אקטואלית

אז.. תמונות כבר לא יהיו קבל את התנצלותי

בכל מקרה הרעיון עובד ואני ממליץ עליו

וכאן אתה יכול לקרוא עוד על TeM's

http://www.supercool.se/default.asp?viewset=0&on='Home'&initid=56&heading=Home&mainpage=templates/10.asp?sida=43

פורסם

הא, זה פחות או יותר כמו פלטיר, לא? (למעשה זה בדיוק פלטיר) אם כן אז זה ממש לא מקורי. אולי הקטע של הצידנית כן, העקרון הפיסיקלי לא

פורסם
  • מחבר

אוקיי הבנתי אותך אני שמח לשמוע שעוד מישהו חשב כמוני.

אני לא יודע מה זה פלטיר ,אבל אם יש משהו שבנוי על העקרון הזה אני לא מבין איך זה לא נהיה להיט? מי צריך קירור מים אם קירור כזה שמקרר יותר טוב (הרבה פחות מטמפ' החדר) ושהו גם יותר זול

בקיצור אני ינסה לבנות מערכת כזו שתהיה תלויה מאחורי המארז ורק הקור יוזרם למארז או אם אני ימצא פתרון טוב אז אפילו ישירות למעבד....

וכמו שאני מכיר את עצמי אני יתחיל בהתלהבות ואז יהיה חסר לי משהו קטן ואני יתעכב אם זה שנה..אז תנו לי קצת עידוד :jump: :jump: :jump:

פורסם

אוקיי הבנתי אותך אני שמח לשמוע שעוד מישהו חשב כמוני.

אני לא יודע מה זה פלטיר ,אבל אם יש משהו שבנוי על העקרון הזה אני לא מבין איך זה לא נהיה להיט? מי צריך קירור מים אם קירור כזה שמקרר יותר טוב (הרבה פחות מטמפ' החדר) ושהו גם יותר זול

בקיצור אני ינסה לבנות מערכת כזו שתהיה תלויה מאחורי המארז ורק הקור יוזרם למארז או אם אני ימצא פתרון טוב אז אפילו ישירות למעבד....

וכמו שאני מכיר את עצמי אני יתחיל בהתלהבות ואז יהיה חסר לי משהו קטן ואני יתעכב אם זה שנה..אז תנו לי קצת עידוד :jump: :jump: :jump:

פרוייקט שכתבתי שבו מוסבר גם על Peltier

http://www.fresh.co.il/vBulletin/showthread.php?t=116685&highlight=%EE%E7%F9%E1+%F9%F7%E8+%EC%E7%EC%E5%E8%E9%EF#post711914

פורסם
  • מחבר

גבר שיחקת אותה זה ענק פשוט ענק :yelclap:20760854.jpg

הרכיב אצלך יותר קטן מאצלי אולי אני ישיג כזה קטן חשבתי להכניס אותו למארז (מה שבעצם מחזיר אותנו לאותה בעיה של המעבד)

אז הרכיב חייב לשבת מחוץ למארז ורק את הקירור להעביר, אולי על ידי שרוול אם מאוורר קטן שישאב (combit אני יודע שאתה שומע מאוורר(רעש) עולה לך הלחץ דם)

רק את הקירור...

בקיצור אני יישב על זה צריך לעשות ניסויים ובדיקות

אבל מגניב שעוד אנשים חשבו על זה...

פורסם

עדיין תצטרך לקרר את הצד החם של הפלטייר באמצעי כלשהו אחרת היא פשוט תיהרס

ותצטרך לארגן בידוד טוב מאוד בתוך השרוול כדי למנוע עיבוי

פורסם

היי תגידו מישהו יודע את העיקרון הפיסיקלי שלפיו והדבר הזה עובד?

נראה מוזר איך שתי פלטות יכולות לגרום לקור (ליצור חום זה לא בעיה).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים