עבור לתוכן

רוצה לקנות מערכת קירו מים ויש לי כמה שאלות.

Featured Replies

פורסם

קודם כל אני רוצה שזה יהיה גם יפה.

1 מה ההבדלים בין השניים האלו ומה הם בדיוק עושים ז"א אם אני קוה את אחד מהם מה אני עוד צריך למערכת קירור מים :

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_394&products_id=3310

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_394&products_id=3301

2 מה זה הדבר הזה ? http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_394&products_id=3662

האם זו מערכת מורכבת ? ושוב אם לא מה אני עוד צריך ?

פורסם

אז ככה, הלינק הראשון זה חלק שמראה את כמות המיים במערכת הקירור שלך, החלק השני זה מודד את מהירות הזרם במערכת [או את לחץ המיים], והחלק השלישי זה באנדל של שני החלקים הראשונים חחח, וד"א לא ממש צריכים את החלקים האלה, זה סתם תוספות ליופי..

חסר לך כל מה שצריך במערכת קירור מיים, על פי השאלות שלך גם לא נשמע לי שאתה מוכן לכזה דבר.

חסר לך בעיקרון:

משאבה, רדיאטור, מיכל מיים או צינור למילוי המערכת, בלוקים לקירור החלקים הרצויים [מעבד, כ. מסך, צ'יפסט, ראם, וכו'], צינורות? נוזל קירור.

אין דבר כזה מערכת בנויה מראש, אתה חייב לבנות כל מערכת שלא תהיה בעצמך, יש מערכת שאתה קונה עם כל החלקים בקופסא אחת מחברה אחת, לא מומלץ בכלל [בעיקר הטרמאלטקים, מאוד -לא- מומלצים, בזבוז כסף מוחלט] - עדיף לקנות מערכת קירור מיים כמו שצריך עם חלקים איכותיים.

מלבד זה שאני כמעט בטוח שאפילו לא לקחת בחשבון את הסיכונים בשימוש במערכת קירור מיים, במקרה של נזילה עקב הרכבה לא נאותה, אם המחשב דולק באותו רגע, אתה יכול להפרד מרוב החלקים במחשב שלך, כי הם לא יעבדו יותר, לעולם.

מלבד זה שמערכת קירור מיים דורשת תחזוק דיי מקיף פעם בכמה חודשים [החלפת נוזל קירור, לעיתים גם את הצינורים, ניקוי רדיאטור ובלוקים של קירור]

אני מציע שתיקח את הזמן ולא תמהר, קירור מיים זה צעד מאוד גדול וצריך לקחת הכל בחשבון, ולי לא נשמע שאתה מוכן לזה עדיין.

ד"א, קירור מיים לא בהכרח יעיל יותר לפעמים, לדוגמא אנשים שלא מחפשים אוברקלוק לשמיים, גם TT BIG TYPHOON או SCYTH NINJA יהיה דיי והותר.

-ג'ו

פורסם

אחי, אם אתה רוצה לקנות מערכת קירור מים אני חייב לחזק את מה שכתב הבחור מעליי. תריץ כאן בפורום ובכלל באינטרנט חיפוש ותקרא המון חומר, חשוב ללמוד את הנושא קודם!

לפי הרכיבים שהצגת ניכר שיש לך עוד הרבה ממה ללמוד בנושא. תחליט אם אתה רוצה מערכת קנויה (שכפי שנאמר ברוב המקרים פחות אפקטיבית, אך למי שלא רוצה כאבי ראש בלהשיג חלק חלק יכולה להיות פתרון די טוב) או מערכת בבחירה עצמית.

בתור התחלה אני ממליץ לך לקרוא את זה..

http://www.pcspot.co.il/articles/wc4new.php

פורסם

1. אתה חייב לקרוא די הרבה חומר תאורטי לפני שתתחיל לעבוד באופן מעשי

2. מה שהבאתה זה: מוצר 1 = מיכל מייל , מוצר 2 = "מד זרימה" . מוצר 3 = מוצר 1 + מוצר 2 ביחד

3. בשביל מערכת צריך 3 חלקים עיקריים. משאבה, בלוק, ורדיאטור

4. תקרא כתבות שיש באתר הזה ובאתרים אחרים, ולאחר שתלמד קצת את הנושא תחזור לפה

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה רבה לכם אני אתחיל ללמוד את הנושא.

עריכה: הסתכלתי באתר הבא וניסיתי (תיכף בעזרתכם נראה אם גם הצלחתי) להרכיב איזשהי מערכת.

בלוק מים מסוג Zalman ZM-WB3 Gold Water Block

רדיאטור (צריך לבחור משהו ב-FITTING SIZES,אין לי מושג בדיוק מה זה אומר) עם מין כזה מתאם שמתלבש עליו

משאבה

מיכל - יש שם גם לבחור משהו ב-FITTING SIZES,אין לי מושג מה לבחור,אני רוצה שזה ישב בשנע מפרצים של 5.25.

מחברים וצינורות - אין לי בדיוק מושג איזה גדלים לבחור אז אני אודה לכם מאוד אם תוכלו להסביר לי.

תודה.

פורסם

שמע בעיקרון זה מערכת

לא החלקים שאני הייתי בוחר אבל מילא

ממליץ להמשיך בלימודים

צנרת:

בעיקרון יש 2 גדלים שעובדים איתם בעולם 1/2 ו 3/8 (אינץ' לא CM) ויש גם 1/4 אבל זה סגנון קירור אחר שלא צריך להתעסק בו.

איזה גודל להשתמש? בחירה אישית שלך

פורסם

אוקיי תודה רבה לכם אני אתחיל ללמוד את הנושא.

עריכה: הסתכלתי באתר הבא וניסיתי (תיכף בעזרתכם נראה אם גם הצלחתי) להרכיב איזשהי מערכת.

בלוק מים מסוג Zalman ZM-WB3 Gold Water Block

רדיאטור (צריך לבחור משהו ב-FITTING SIZES,אין לי מושג בדיוק מה זה אומר) עם מין כזה מתאם שמתלבש עליו

משאבה

מיכל - יש שם גם לבחור משהו ב-FITTING SIZES,אין לי מושג מה לבחור,אני רוצה שזה ישב בשנע מפרצים של 5.25.

מחברים וצינורות - אין לי בדיוק מושג איזה גדלים לבחור אז אני אודה לכם מאוד אם תוכלו להסביר לי.

תודה.

כמו שנאמר כאן, יש 2 סוגי צנרות עיקריות שמשתמשים בהם במערכות קירור מים, 1/2 אינץ' ו3/8. קודם כל אתה צריך לבחור על איזה צנרת אתה רוצה לבסס את המערכת שלך ומשם לבחור את החלקים (למרות שרוב הרכיבים היום מגיעים עם מתאמים גם לחצי וגם ל 3/8).

מבחינת ציוד, תן תקציב כולל למערכת, תגיד מה אתה רוצה לקרר (מעבד,כרטיס מסך,צ'יפסט) ולמה אתה מייעד אותה (OC,סתם שקט וכו') ונוכל לבנות לך מפרט..

פורסם
  • מחבר

אני רוצה לקרר את המעבד אבל אני רוצה גם יופי כי יש לי מארז שקוף,אני לא מחפש ביצועים בשמיים כי נכון להיום אני גם לא הולך לעשות OC.

פורסם

תקציב?

פורסם
  • מחבר

תקציב לא חסר לי אבל אני לא רוצה משהו ממש יקר.

מה שהתכוונתי להזמין כולל נוזל קירור כבלים ברגים,מחברים וכו' יוצא לי 200 דולר.

מבחינתי מחיר כזה פלוס מינוס זה בסדר.

פורסם

איזה סוקט?

ה200$ כולל או לא כולל משלוח?

פורסם

אני לא מצליח להבין את המטרה שלך.. יופי?? מה זה המטרה הזאת?! זה קירור מים אחי זה לא צחוק לילדים! כמו שאמרו פה קודם - אלו מערכות מקצועיות שדורשות הבנה ואחזקה נכונה.. זה לא איזה משהו שעולה 500 שקל.. שזה מחשב שלם והמערכת שנמצאים בסיכון עם לא תרכיב ותתחזק את זה כמו שצריך.

במיוחד כשאתה אומר שאתה לא מתכוון לעשות OC.. אז בכלל מה הקטע??

יש לך מארז שקוף ואתה רוצה לעשות אותו מגניב יעיל ושקט ?? קנה לך איזה BIG TYPHOON למעבד ותחליף לו למאורר 120מ"מ ען לד כחול , תתקין לכרטיס מסך שלך איזה ZALMAN VF900-CU עם לד כחול (כמובן שהצבעים נתונים לשיקולך.. :smile1:) בנוסף זרוק לך במארז איזה מנורת ניאון יפה ותסדר את החוטים יפה בצמה זוהרת באולטרא . ויש לך מארז פצצה שכל ילד (וילדה אם היא בקטע..)יהיה ככה :o .

סע לשלום. המפתחות בפנים :xyxthumbs:

פורסם

jacko_il - אני מבין מאיפה מה שאתה אומר מגיע, ואפילו מצדיק את חלק מהדברים. אבל לא חסרים אנשים שתלהבים מה"יופי" שבקירור מים ומהשקט המופתי שאפשר להשיג איתו.. לא חסרים אנשים שעוברים לקירור מים גם כדי להתנסות בדבר ולאו דווקא בגלל OC מטורף שהם מתכננים..

פורסם

קירור מים לדעתי נועד למי שרוצה גם קור וגם שקט ולא מוכן להתפשר על אף אחד מהשניים

יופי בכלל לא נכנס כשיקול..בשביל יופי עדיף להשקיע את הכסף במודינג ולתת למחשב מראה של PIMP MOBILE :hat:

בקיצור, פותח הת'רד, מה שאני אומר הוא שאם אתה לא מתכנן OC כדאי שתישאר עם קירור אוויר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים