עבור לתוכן

דיון על תוכנית ויסקונסין

Featured Replies

פורסם

היום קראתי תמאמר הזה

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3313434,00.html

ועל תבינו לא נכון אני לא רק שלא נגד העיקרון של התוכנית למעשה אני מאוד בעד

אבל זה צריך להיות ממשלתי

כי לתת לחברות פרטיות לנהל את שרותי הרווחה בישראל זה דוחה ולא מוסרי בעיני

חוץ מיזה אחת התגובות לכתבה היתה זותי-

כל עוד ישולמו דמי אבטלה כדמי בטלה איש לא ירצה לצאתלעבוד.

בהולנד, יש תכנית חכמה שלפיה מי שמבקש לקבל דמי אבטלה חייב להתייצב מדי בוקר במקום עבודה אליו הופנה ולעבוד שם תחת פיקוח ממשלתי ( בתי חולים,משרדי ממשלה,עירייה וכו') רק אם התייצב וביצע את מה שהוטל עליו יקבלבסוףהחודש את שכרו.אבל הרי יותר קל לפקידים לעשות יד אחת עם קבלן כח אדם זה או אחר ,לצאת בתכנית "גרנדיוזית" ולהעשיר את קופת הקבלן

ומיבחינתי זה הרבה יותר מתאים לישראל

ככה שאנשים שגם עובדים בשחור וגם לוקחים דמי אבטלה לא יוכלו יותר לאכול מ2 עוגות אסורות יותר

ובמיקרה הגרועה רק יעבדו בשחור וזהו

כמובן צריך ליתחשב בנכים חולים וכו אבל בטח לא בבטלנים

פורסם

זה לא שהממשלה לא ניסתה היא פשוט נכשלה ....

לרוב האנשים אלה (אני מתנצל שאני פוגע) יש בעיות שלא מאפשרות להם לעבוד (משפחה,נכות,לא בגרות\קריאהכתיבה)

הפתרון שמוצא עי תוכנית ווסקונסין לא מתאימה לאוכלוסיה הזו !!!! ולכן זה היה כישלון ! והיה כישלון

הפתרון חייב לבוא לדור הבא

!!! חינוך חובה !!(המשפחה תקבל כסף רק עם הילד ילמד ויקבל ציונים טובים) . הילדים האלה הם שיוצאו את המשפחה מצרות !

ההורים (שוב אני מתנצל אם אני פוגע) כמעת בלתי אפשרי להוציא אותם מזה !!

פורסם
  • מחבר

אפשר לחיב אותם לעבוד בעבודות יזומות ולקבל על זה משכורת בימקום דמי הבטלה היום

או לישלוח אותם לחברות פרטיות שיחפשו מי ינענה אותם

ואני לא מדבר על נכים חולים וכו שבהם צריך לטפל אחרת ולתת להם הרבה יותר מימה שנותנים היום

פורסם

^^^^^^

זהו שניסו את המודל הזה ...חייבו וכולם היתחילו להוציא פטורים ...

אני לא ממש יודע (רק מקריאה) שאחוז ההצליחו להכניס למעגל העבודה קבוע הוא נמוך מאוד ...

אי אפשר לחייב אף אחד ...

פורסם
  • מחבר

אין פטורים אתה לא מיתיצב אתה לא מקבל אגורה

ככה זה צריך להיות

ורק מי שמוגדר חולה\נכה וכו יוכל ליתחמק מיזה

פורסם

לא עובד ....זה המודל שהשתמשו ...

תקרא קצת יותר על התוכנית כתוב מה העקרונות שלה ...

ו איך הם רצו בעצם להשיג אותה ...

פורסם
  • מחבר

אתה לא מבין הם ישתמשו בחברות פרטיות שזה מגעיל לדעתי

יש דברים שהמדינה צריכה לעשות בעצמה כי אחרת ניהיה מדינה יותר מסריחה מהיום

פורסם

מישהו בכלל כאן קרא את תוכנית ויסקונסין שאתם רוצים לפתוח דיון על זה?

פורסם

היום קראתי תמאמר הזה

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3313434,00.html

ועל תבינו לא נכון אני לא רק שלא נגד העיקרון של התוכנית למעשה אני מאוד בעד

אבל זה צריך להיות ממשלתי

כי לתת לחברות פרטיות לנהל את שרותי הרווחה בישראל זה דוחה ולא מוסרי בעיני

מסכים. הגישה הזאת היא רווחה = נטל לא רצוי, המטרה המוצהרת של התוכנית היא להקטין את הוצאות המדינה על רווחה, לא לשפר את מצב מחוסרי העבודה.
פורסם

אבא שלי עובד בבית חולים.. בו נקלטו עובדים שהוכשרו על ידי תכנית ויסקונסין

ממה שהוא אומר הם פשוט לא כשירים לעבודה... בין עם מבחינת משמעת, ידע, מיומנות (שקורס של חודש לא יעזור בה) או בעיות אחרות

הם נשרו מהעבודה תוך זמן קצר.. מרצונם.

כמובן שאי אפשר לבטל את דמי האבטלה ולתת לאנשים פשוט להירקב כי לא שפר עליהם מזלם והם לא מוכשרים כמו הממוצע. המצב בעייתי מאוד.

פורסם

http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=773754&contrassID=2&subContrassID=6&sbSubContrassID=9

נראה לי שלא מובן פה לכמה שהשאלה היא לא מה המדניות הכלכלית הכי טובה, אלא גישה קפיטליסטית לעומת סוציאליסטית; כל המטרה של התוכנית היא לצמצם עלויות, לא לדאוג לרווחת התושבים, לדוגמא שוודיה מול ארה"ב,

http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=772977&contrassID=2&subContrassID=6&sbSubContrassID=9

פורסם
  • מחבר

זה הבעיה שאתה דואג לחלשים לפחות חלשים ליכאורה אתה לא יכול לחשוב רק על עלויות

צריך לסנן תחלשים האמיתים מהנצלנים אבל את זה המדינה צריכה לעשות לא חברות פרטיות שרוצות להרוויח

פורסם

מה שמצהירים בתוכנית וויסקונסין הוא שם רוצים להקטין את אחוז המובטלים .

אבל מה שהתוכנית מנסה לעשות בפועל הוא להקטין את את המובטלים הכרוניים שלא עובדים כבר שנים!!! ומתפרנסים על חשבון המדינה (המיסים שלי ושלכם) + עובדים בשחור ובוכים שאין להם מספיק!!!

ומה שתוכנית הזאת מנסה לעשות זה להקטין את האפשרות לעבוד בשחור ע"י זה שהם נמצאים "יום עבודה שלם" במשרדים שלהם!!!

ובגלל זה כולם עושיים מהומה!!!

למרות שיש שם גם אנשים שבאמת לא מסוגלים לעבוד כמו שציינו פה לפניי למשל נכים וזקנים (שעוד לא הגיעו לגיל של הפנסניה) חוץ מהם כולם צריכים לעבוד!!! ולא משנה באיזה עבודה, אם זה לנקות שרותים או לטאטא רחובות. ואם אני הצלחתי לעבוד בזמן שלמדתי ועכשיו אינ עובד בשבתות כשאני חוזר מהצבא אין שום תירוץ לכל המובטלים שיושבים בבית כי לא בזין שלהם לעבוד!!!

פורסם
  • מחבר

אתה לא מבין אני לא נגד העיקרון של התוכנית אני נגד החברות הפרטיות

זה צריך להיות באחריות המדינה ולא אף חברה אחרת

פורסם

יש ייתרונות לזה ולזה....תלוי איך אתה מסתכל על זה!!!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים