עבור לתוכן

OC ל7600GS - ההתעסקות הראשונה שלי עם כרטיסי מסך

Featured Replies

פורסם

היי לכולם.

אומנם בOC למעבד(ולמערכת) אני כבר די מנוסה, אך עם כרטיס מסך זאת ההתעסקות הראשונה שלי. stinger - האשמה עלייך, לא עמדתי בפיתוי אחרי ההודעה שלך על ה7600GT. סתם :)

אני משתמש בריבהטיונר לצורך המטרה, וכרגע אני בודק יציבות של הכרטיס עם 600MHZ ליבה, ו450MHZ לזכרונות. כלומר 900 מגה הרץ אפקטיבי.

אני לא חושב שהכרטיס יכול לעשות הרבה יותר, כי אם אני מעלה עוד 10-15 מגה הרץ לכל אחד הוא מניב שגיאה.

מספר שאלות ברשותכם:

1. איך בודקים יציבות של כרטיס מסך? אני יודע שאם הוא לא עומד בעומס אז רואים ארטיפקטים. אבל בהנחה שלא רואים, האם יש דרך יותר מהימנה?

2. מה יותר משמעותי ב7600GS - אובר קלוק לזכרונות או לליבה? כי בנושא הליבה ההצלחה גדולה יותר.

3. האם זה נחשב אובר קלוק רציני? או די קטן? 110MHZ לליבה, ו50MHZ לזכרונות (בעצם 100 מגה הרץ אפקטיבי. איך שתבחרו להסתכל על זה).

EDIT: מהאתר של לידטק מסתמן שמבחינת הזכרונות הגעתי בדיוק לרמה של הGS EXTREME. מבחינת הליבה אני הרבה מעל - 600 אצלי מול 520 באקסטרים.

פורסם

הליבה שלך כבר מעל הליבה של ה7600GT.. אבל הזיכרונות.. אם תצליח למשוך אותם ל1000 זה יהיה מאוד נחמד..

בקשר לבדיקות יציבות - תנסה להריץ 3dmark05 בכמה לופים(נגיד 3 או 4) ולראות אם יש ארטיפקטים או תקיעות.. אחרכך תשחק משחק כבד על הגדרות גבוהות(FEAR\NFSMW\OBLIVION או מה שלא יהיה) למשך זמן מה(אני משחק שעתיים ואפילו 3 לצורך העניין כדי לראות יציבות) ואז תדע שהכרטיס שלך יציב.

*לכל מי שחושב שבדיקת הארטיפקטים של ATITOOL טובה יותר - היא מאמצת מאוד את הכרטיס וממש גורמת לו להוציא ארטיפקטים - בתכלס במשחקים לא תשימו לב לדברים האלו ובגלל זה מומלץ שלא להסתמך על ATITOOL כי היא מחמירה מידי(לדעתי..)

פורסם

ATI TOOL פחות מחמירה מ3DMARK05.

פורסם
  • מחבר

תודה stingeR :).

ברגע שאני מעלה את הזכרונות מעל משהו כמו 465(כלומר 930) בריבה טיונר הכרטיס לא עובר את הבדיקה הבסיסית שלו. הגעתי ללימיט או שיש עוד איזה טריק לכרטיסי מסך שאני לא מכיר? מלבד VMOD.

אתה יכול גם לחוות דעה לגבי שאלתי בנושא מה משפיע יותר - אוברקלוק מסיבי לליבה או לזכרונות?

אגב כדאי לציין שאני משתמש בדרייברים האחרונים של NVIDIA. ריבה טיונר מזהיר על כך שהוא לא נבדק איתם. סתם פרט שחשבתי שכדאי לציין

פורסם

זה סתם כל מה שריבהטיונר אומר.. תשתמש בpowerstrip.. היא לא מגבילה אותך לכלום.. כל ההגבלות שקובע הדרייבר\ריבהטיונר זה לרוב שטויות...

פורסם

זה לא מדוייק, בכל מה שקשור שדיווח שגיאות (כלומר בעיות קטטוניות שיעיפו את המערכת) הם אותו דבר ולכל מה שקשור לארטיפקטים ATI TOOL הרבה יותר מחמירה (יש שיגידו מחמירה מדי...)

הרבה פעמים בדקתי Setups שהניבו ארטיפקטים ב- ATI TOOL ועברו בשלום ב- 3DMARK

פורסם

3Dmark05 לא נחשבת מהימנה בעיני כי בכל זאת, המבחנים נמשכים בסה"כ שתי דקות (כל אחד) עם הפסקות קצרות שמאפשרות לכרטיס לנוח ולהתקרר. היא לא מייצגת חווית משחק אמיתית כמו ATI Tool, שעובדת רצוף במשך שעות ואם היא מאתרת ארטיפקטים כנראה שיש סיבה למה

פורסם

אצלי ב630 על 840 אני מקבל ארטיפקטים אחרי משהו כמו 10 דקות בדיקה בATITOOL.. לעומת זאת במשחקים כמו טראקמאניה וFEAR וNFSMW אני מסוגל לשחק ככה שעות ואין לי שום בעיות(לא ארטיפקטים ולא שמרטיפקטים)

פורסם

זה בגלל שATI Tool מעמיסה על הכרטיס ברמה שנדיר מאוד לראות במשחקים, אבל עדיין אפשרי. בכל מקרה לא כדאי להתפשר על פחות מ100% יציבות

פורסם

אתה משתמש בקירור סטוק? למה אני גם עושה אובר קלוק ל7600 GS שלי וכאשר אני מגיע ל 495\407 (הליבה זה הגבוהה) הוא מגיע ל 70 מעלות (הורדתי מאז את המהירויות)

פורסם
  • מחבר

אכזבה???

ביצעתי אובר קלוק - 600Mhz ליבה ו1000Mhz זכרונות(המקור הוא 490 לליבה ו800 לזכרונות). אובר קלוק מכובד לא? בכל מקרה, ההבדל ב3dmark05 לא כזה משמעותי - כ650 נקודות. זה כל היתרון שאני מקבל מכזה אובר קלוק משמעותי? מאכזב משהו לא?

בסטוק התוצאה: 4381

אחרי האוברקלוק: 5029.

מה דעתכם?

MrFastFinger: אצלי טמפ' המנוחה בסטוק הייתה 74. עדכנתי לדרייברים החדישים ביותר והטמפ' צנחה ל59 במנוחה. כעת אחרי אובר קלוק הטמפ' 61-62 במנוחה, כך שההבדל לא משמעותי(במאמץ עדיין לא בדקתי).

ולשאלתך - כן אני משתמש בקירור סטוק. הכרטיס שלי הוא לידטק ויש קירור די טוב.

פורסם

אכזבה???

ביצעתי אובר קלוק - 600Mhz ליבה ו1000Mhz זכרונות(המקור הוא 490 לליבה ו800 לזכרונות). אובר קלוק מכובד לא? בכל מקרה, ההבדל ב3dmark05 לא כזה משמעותי - כ650 נקודות. זה כל היתרון שאני מקבל מכזה אובר קלוק משמעותי? מאכזב משהו לא?

בסטוק התוצאה: 4381

אחרי האוברקלוק: 5029.

מה דעתכם?

MrFastFinger: אצלי טמפ' המנוחה בסטוק הייתה 74. עדכנתי לדרייברים החדישים ביותר והטמפ' צנחה ל59 במנוחה. כעת אחרי אובר קלוק הטמפ' 61-62 במנוחה, כך שההבדל לא משמעותי(במאמץ עדיין לא בדקתי).

ולשאלתך - כן אני משתמש בקירור סטוק. הכרטיס שלי הוא לידטק ויש קירור די טוב

הכרטיס שלך זה לא גירסאת האקסטרים אלא הגרסא הרגילה נכון?

האם המחשב שלך יציב גם במשחקים?

כי לי למשל יש את ה7600 GS אקסטרים של לידטק

ועשיתי OC עם POWERSTRIP

העלתי את הליבה ל600

ואת הזכרונות ל500- (שזה אומר 1000 mhz בדיוק כמו שלך)

העלתי את המשחק BATTLEFIED 2 ואחרי 2 דקות המחשב עשה לי ריסטרט

יכול להיות שעשיתי משהו לא נכון?

במצב סטוק אין לי אף פעם בעיות

טמפ של הכרטיס במנוחה 54 מעלות

במאמץ 70 מעלות

יש למישהו מושג מה קורה כאן?

פורסם
  • מחבר

לא שמתי לב אבל זה איפס לי את הליבה של ה3D.

עושה רושם שהמחשב יציב גג בליבה 550(2D ו3D), וזכרונות 500. זה כנראה המקסימום.

ויש לי את הגרסה הרגילה.

עכשיו התוצאה 5199. 800 נק' שיפור - זה משמעותי? נראה לי שאם כאלה הבדלים קטנים עדיף כבר לעבוד ללא OC?

MrFastFinger: לכרטיס יש גבול. ללא VMOD כנראה שזה מה שהוא יכול לעשות בסטוק. בכל זאת, אתה מעלה כאן מהירות ללא העלאת מתח בכלל.

פורסם

ההפך הוא הנכון.

ופותח הדיון לפני שעשית את האוברקלוק מה היו הטמפ' במנוחה ובמאמץ? תודה

פורסם

גיא 5200 נקודות למערכת כמו שלך זה מצויין ושיפור של 800 נקודות הוא לא קטן כלל וכלל...

אתה בטוח שהזיכרונות שלך כבר במקסימום שלהם? כי הם אלו שבעיקר ישפרו לך את הביצועים.. מה שכן.. עכשיו הכרטיס שלך ברמה של בין 7600GS לGT.. כאשר הוא יותר גרוה לGT :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים