עבור לתוכן

עזרה במציאת רכיב אלקטרוני

Featured Replies

פורסם

רצית לדעת אם מישהו מכיר איזשהו רכי אלקטרוני

שמשמש בעצם כמו מפסק ברגע שאני נותן לו 5 וולט הוא מחבר לי (מקצר) בין שתיי רגלים

וברגע שאני מנתק ממנו את המתח(5 וולט) הוא מנתק לי את החיבור ..

פורסם

זה נקרא "ממסר", שים לב שע"מ להשתמש בממסר ע"מ לשלוט על חשמל מהקיר (מחברת החשמל 220V) אתה צריך ממסר SOLID-STATE.

עוד אפשרות למימוש המעגל היא להשתמש בשער לוגי למרות שממסר יהיה הפיתרון המומלץ.

פורסם

טרנזיסטור?

פורסם

בעיקרון גם ממסר יכול לעבוד, אבל בצורה הכי פשוטה אתה יכול להשתמש בטרנזיסטור MOSFET מסוג n-channel שהוא אמור לעשות את העבודה שביקשת. אם אני לא טועה אתה צריך MOSFET העשרה.

צירפתי לינק לאתר שמראה סרטון פלאש על איך מתנהג N-channel MOSFET אני מקווה שזה יעזור לך.

http://www-g.eng.cam.ac.uk/mmg/teaching/linearcircuits/mosfet.html

בעיקרון אתה צריך לחבר מתח בין הרגל GATE לבין האדמה ואז יכול לזרום זרם בין שתי הרגליים האחרות.

פורסם

טרנזיסטור לא יעזור פה

רק ממסר.

טרנזיסטור לא מקצר רגלים הוא יכול להיות ברוייה או בקיטעון

הזרמים שזורמים בקולקטור ובאמיטר או בסורס והדרין הם לא אותם זרמים.

פורסם

אני מודה שאני לא כל כך זוכר לגבי BJT אבל בMOSFET זה אותו זרם בSOURCE ובDRAIN ובגלל זה קוראים לו Ids.

פורסם

למרות שטרנזיסטור יכול ליהיות פה טוב

אני ממליץ על ממסר מכני

כי פשוט יותר קל להשתמש בו לפי דעתי

פורסם

תלוי מה השימוש גם כן, כדי לסגור מעגל שיתחבר לשקע בקיר לדוגמא לא תוכל לעשות את זה עם טרנזיסטור (לא כדאי).

קצת פירוט אם אפשר על השימוש.

פורסם

Ic=Ie כאשר אין זרם בבסיס

זה אפשרי אם שמים נגד מאוד גדול בבסיס וגם אז יהיו סתיות...לא גדולות אבל יהיו...

פורסם

אתה חייב לספק פה פרטים נוספים.

באופן כללי ואם אנחנו מדברים על מודים למחשב, טרנזיסטור זה הרכיב שאתה צריך. הוא קטן,סימפטי, זול ולא מייצר רעש בעת המיתוג.

אבל אם אתה רוצה להשתמש במתחים גבוהים או זרמים גבוהים (ז"א חשמל למנורה בבית או חיבור של קו טלפון) אז יהיה יותר בטוח עבורך להשתמש בממסר (למרות שכדאי להעיר שמאוד מאוד לא מומלץ שתעשה משהו כזה עבור מתחים גבוהים)

אם אתה בוחר בטרנזיסטור אז יש לך שתי אפשרויות כלליות:

1. טרנזיסטור ביפולארי מסוג NPN

2. טרנזיסטור FET מסוג N-Channel (הכוונה היא לenhancement אבל זה לא איזה משהו מיוחד, אם תלך לחנות זה מה שתקבל כברירת מחדל)

כל אחד מהם מחייב חיבור מעט מעט שונה עם איזה נגד או שניים ולכן אם תספק מעט יותר פרטים בנוגע למה שאתה רוצה לעשות אז אני אוכל לתת אינפורמציה מדויקת לגבי מה שצריך לעשות.

פורסם

יש אופציה נוספת- להשתמש באופטו-קפלר. (צימוד של LED ופוטו טרנזיסטור)

פורסם

לפי דעתי הפתרון הכי זול ונוח פה יהיה טרנזיסטור MOSFET מסוג העשרה.

אך שים לב, רוב ה MOSFET-ים מגיעים ל"כמעט קצר" ב 15V (התנגדות של 10 מילי-אום בערך), אבל אתה רוצה ב 5V ולכן אתה צריך לקנות MOSFET שיתאים לדרישות שלך !

לא הייתי ממליץ על שימוש ב BJT כי הוא עבור תדרים גבוהים והוא יותר קשה לשימוש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים