עבור לתוכן

דר' מנגלה כחול-לבן

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אתם לא מבינים? הם ביצעו את הניסויים הללו באנשים זקנים מהסיבה הפשוטה שאת מותם תמיד אפשר היה לתרץ בכך שהם זקנים ובגלל כל אותם אנשים שיגידו "נו מילא, כמה זמן כבר נשאר לה לחיות?". הם לא היו עושים זאת בבנאדם בן 20 כי רוב הסיכויים שהוא צלול מספיק להבין מה קורה איתו ואם בנאדם בן 20 מת יישאלו הרבה שאלות שהם יצתרכו לתת עליהן דין וחשבון.

מה ההבדל ביניהם לבין מנגלה? מנגלה היה רופא נאצי שראה ב"מטופלים" שלו לא יותר משפני נסיון. הוא לא ראה בהם בני אדם ועשה בהם כל דבר שלא יעלה בדעתינו לעשות גם לפגר. הרופאים הללו לא נאצים, הם יהודים שחיים במדינת ישראל ותפקידם להציל חיים, לא לקחת אותם, גם לא למטרת מחקר כי הם לא רופאים-חוקרים, הם רופאים מטפלים. הם ידעו טוב מאד מה הם עושים, הם יודעים מי זה מנגלה ומה הוא עשה ובכל זאת, ניצלו את חוסר העונים של המטופלים שלהם כדי לקדם את עצמם. רבים מן המטופלים לא היו בדיעה צלולה להבין מה עושים להם, אחרים ידעו הכל מצויין וביקשו בצורה מפורשת שלא לבצע שום ניסויי והוא בוצע בכל זאת, גם ללא ידיעת המשפחה/אופוטרופס. אם הניסוי הזה היה מציל חיים הם לא היו צריכים לעשות זאת מאחורי הגב כמו פושעים, אלא לבקש מהמשפחה/אופוטרופס לחתום.

אגב, זאת לא פעם ראשונה שדבר כזה קורה. פורסמה כתבה לפני מס' חודשים על ביצוע ניסויים בחולים ללא הסכמתם אלא שזה לא זכה להרבה התייחסות:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3081731,00.html

• תגובות 38
  • צפיות 3.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אגב, זאת לא פעם ראשונה שדבר כזה קורה. פורסמה כתבה לפני מס' חודשים על ביצוע ניסויים בחולים ללא הסכמתם אלא שזה לא זכה להרבה התייחסות:

זו אותה פרשה, אז התחילו בחקירה

אתם לא מבינים? הם ביצעו את הניסויים הללו באנשים זקנים מהסיבה הפשוטה שאת מותם תמיד אפשר היה לתרץ בכך שהם זקנים ובגלל כל אותם אנשים שיגידו "נו מילא, כמה זמן כבר נשאר לה לחיות?". הם לא היו עושים זאת בבנאדם בן 20 כי רוב הסיכויים שהוא צלול מספיק להבין מה קורה איתו ואם בנאדם בן 20 מת יישאלו הרבה שאלות שהם יצתרכו לתת עליהן דין וחשבון.

מה ההבדל ביניהם לבין מנגלה? מנגלה היה רופא נאצי שראה ב"מטופלים" שלו לא יותר משפני נסיון. הוא לא ראה בהם בני אדם ועשה בהם כל דבר שלא יעלה בדעתינו לעשות גם לפגר. הרופאים הללו לא נאצים, הם יהודים שחיים במדינת ישראל ותפקידם להציל חיים, לא לקחת אותם, גם לא למטרת מחקר כי הם לא רופאים-חוקרים, הם רופאים מטפלים. הם ידעו טוב מאד מה הם עושים, הם יודעים מי זה מנגלה ומה הוא עשה ובכל זאת, ניצלו את חוסר העונים של המטופלים שלהם כדי לקדם את עצמם. רבים מן המטופלים לא היו בדיעה צלולה להבין מה עושים להם, אחרים ידעו הכל מצויין וביקשו בצורה מפורשת שלא לבצע שום ניסויי והוא בוצע בכל זאת, גם ללא ידיעת המשפחה/אופוטרופס. אם הניסוי הזה היה מציל חיים הם לא היו צריכים לעשות זאת מאחורי הגב כמו פושעים, אלא לבקש מהמשפחה/אופוטרופס לחתום.

אל תהיי שופטת

אנחנו לא יודעים כלום ממה שהתרחש שם

משפטים כמו "רבים לא היו בדיעה צלולה..." "אחרים ידעו וביקשו בצרה מפורשת..."

הם ממש לא במקום.

לדעתי אם זה באמת היה חמור כמו שאת מתארת לא היו משחררים אותם ממעצר

פורסם
  • מחבר

אני לא שופטת, אם הייתי שופטת היה מאד שקט פה כי חצי מדינה היתה מאחורי סורגים. נראה איך אתה היית "שופט" אם חלילה וחס זאת היתה קרובת משפחה שלך.

יש דבר כזה שלומדים במקצוע הרפואה שקוראים לו "אתיקה". נראה שהאנשים האלו דילגו על הפרק הזה.

תראה, מכל מקום ברור שבוצע כאן פשע שלא יסולח. כל ניסוי רפואי בבני אדם מחייב לא רק באישור של המטופל אלא גם בהשגחה של גורם חיצוני/ממשלתי. לא ייתכן שרופא על דעת עצמו יחליט לבצע ניסויי כזה או אחר בפציינט.

פורסם

קודם כל אני לא מצדיק ולא אצדיק אותם (במידה והם אכן עשו מה שמיוחס להם )לעולם.

דבר שני אני רק טוען שאת צריכה לשנות את הכותרת שלך למשהו שהוא פחות מעליב יוצאי שואה.

במידה והדברים המיוחסים להם נכונים הם פושעים /רוצחים ומקומם לא איתנו .

אבל נראה לי שאמות המידה שלך לא תקינות.

איפה הם ואיפה מנגלה ?

שימו דברים בפרופורציה.

פורסם

לא ברור עדיין שום דבר

ברור שרוב הניסויים היו באישור

ברור שהיו מספר מקרי מוות, לא ברור אם כתוצאה מהניסויים

חלק ממה שהוגדר ניסויים זה בדיקות דם אז בכל זאת צריך להכנס לפרופורציות.

פורסם

אני מסכים עם עמרי ו-mrbig

נכון שמה שהם עשו הוא נורא ואכזרי וראוי לעונש קשה (ואם מישהו רוצה עונש אירוני: להכניס אותם לניסויים קלינים)

אבל אין מקום להשוואה בין זה לבין מה שד"ר מנגלה עשה

ולא רק בגלל כמויות האנשים שמנגלה רצח, אלא בגלל אופי ה"ניסויים" שחלקם היו

"ניסויים" של "נעשה כך וכך ונמדוד כמה זמן יקח להם למות" ודברים זוועתיים כאלה

ואכן יש בזה משום זילות השואה לדעתי, ברגע שכל אדם שעשה משהו שמזכיר קצת את הנאצים

ישר משווים אותו לנאצים זה מפחית מן הזוועה שהתרחשה לפני 60 שנים באירופה לעניות דעתי

פורסם
  • מחבר

זאת הנקודה. ההתעלמות מהאתיקה הרפואית ומכבודו של המטופל וזכותו על גופו, זה מה שמשותף בין אותם רופאים שביצעו ניסויים כאלו לבין רופאים נאצים. אופי הניסויים לא ממש משחק תפקיד כאן כי לא מדובר ברופאים נאצים (מה אתם מצפים מרופאים נאצים?) אלא ברופאים ישראלים במדינת ישראל. לנאצים לא היה ממש הרבה לרדת (הם כבר היו בתחתית השרשרת ההומאנית), הרופאים המדוברים לעומת זאת ירדו מאד נמוך.

פורסם

הייתי מדייק ואומר במקום" ד"ר מנגלה" -"מעשי ד"ר מנגלה"

פורסם

מנק' מבט קצת שונה:

המעשים שלהם יותר גרועים משל הד"ר, שמבחינתו היהודים לא היו בני-אדם, המציאות שלו היתה שליהודים מגיע למות, אז הוא סתם עשה את העבודה שלו (שכמובן גם הרבה סאדיזם ורוע היו מעורבים..אפשר להשוות לניסוים שמבצעים בקופים ובבעלי-חיים אחרים בכלל, שהרבה אנשים תומכים בהם) ככה שמבחינה מוסרית של החברה הם עשו מעשים יותר גרועים ממנו(אם באמת הניסויים שלהם גרמו למוות).

הכל תלוי בנק' המבט.

(לא להתלהם ולהבין את התגובה שלי אם אפשר).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים