עבור לתוכן

אפשר להשתמש ברשת הטלפונים שבבית לאינטרקום ביתי?

Featured Replies

פורסם

יש לי בית עם שני קומות, וטלפון בזק בכל קומה

האם ניתן לדבר מטלפון שבקומה א' לטלפון שבקומה ב' כמו אינטרקום?

(כי ככה סתם להרים את השפורפרת ולדבר זה מחזיק מעמד 20 שניות עד שיש ציפצוף המתריע שהשפורפרת לא סגורה)

פורסם

אפשר להתחבר לקוי הטלפון בבית

אבל אתה צריך לדעת דבר בסיסי אחד

באיזה תדר אתה צריך לשדר ביכדי לא להפריע לטלפון

ואז פשוט (טוב זה לא כך) ליבנות אפנן FM עם תדר שלא יפריעה

ובצד השני גלאי לתדר הזה

זה יכול ליהיות נחמד

את הספקת החשמל אתה יכול לקבל בשתי אופציות

או מרשת החשמל ואז להשתמש בשנאי

או מקווי הטלפון ואז תצתרך ליבנות גם לזה מעגל

אם תירצה יותר פרטים אני יכול לנסות לברר לך

פורסם
  • מחבר

איכות קול בינונית ומטה תספיק לי, זה בסך הכל לדבר ביננו כאן בבית. ולא אכפת לי שבאותו הרגע שנפעיל את ה"אינטרקום" אי אפשר יהיה להשתמש בקו הטלפון.

פורסם

אתה יכול לבדוק אם חוטי הטלפון אצלך בבית הם בעלי יותר מ-2 גידים (יש המון בעלי מקצוע שמשתמשים בכבל 4 גידים ע"מ לחבר טלפון).

תשתית הטלפון מצריכה סה"כ 2 גידים, אם סלולים אצלך בבית כבלי טלפון בעלי יותר מ-2 גידים אפשרי להשתמש בהם ע"מ לממש אינטרקום, כמו כן לגבי האפנן, אתה מודע לעובדה שברגע הצילצול (כשהטלפון מצלצל) המתח בחוטים עולה ל-60V, נכון?

פורסם
  • מחבר

מה זה אומר שזה יעלה ל-60V? מהן ההשלכות?

לגבי הגידים - אעדכן בהמשך (או שתנסה להסביר לי איך לבדוק ואדווח מייד)

פורסם

תראה, לא שמעתי מישהו שהתחשמל מזה (סה"כ הזרם הוא מאוד חלש) אבל יש לזה השלכות על בניית האפנן.

תפתח את אחת מנקודות הטלפון אצלך בבית ותבדוק כמה גידים יש לכבל (בכל מקרה לנקודה עצמה יתחברו רק 2 גידים).

ותסלח לי שאני מעיר, אבל משתמע מהת'רד הזה שאתה לא כ"כ מבין באלקטרוניקה ע"מ לבנות דבר כזה לבד כמו שאתה מתכנן, אולי כדאי לך לקנות משהו מוכן ואלחוטי?

פורסם
  • מחבר

אינני מבין באלקטרוניקה, אבל יש לי חבר שהוא הנדסאי אלקטרוניקה - אתה חושב שהוא יבין אם תסביר כאן מה לעשות?

פורסם

אם הוא הנדסאי אלקטרוניקה, תאמין לי הוא שהוא לא צריך לא את ההסברים שלי ולא הסברים של אף אחד בפורום הזה.

כי אנחנו בסה"כ יכולים לספק הסברים ותמיכה חלקיים ביותר, בסופו של דבר הוא לבד יצטרך לתכנן ולבנות את המעגל.

פורסם
  • מחבר

טשאלתי הנדסאי אלקטרוניקה שגם עובד בתחום הטלפונים ואמר שאי אפשר לעשות אינטרקום ללא קניית ציוד מתאים ואולי גם שינוי תשתית (תלוי במס' גידים)

פורסם

רגע, וזה לא היה ברור?

חלקים בכל מקרה צריך לקנות, אם אתה קונה את האינטרקום מורכב אז אתה קונה את האינטרקום ואם אתה בונה אותו (את המעגל) לבד אתה צריך לקנות את כל רכיבי האלקטרוניקה שאתה הולך להשתמש (נגדים, קבלים, טרנזיזטורים וכו'), כאמור בכל מקרה צריך לקנות ציוד מתאים.

פורסם
  • מחבר

OK לא היה ברור לי. בכל אופן תודה רבה, אקנה מוכן ואזמין טכנאי

פורסם

סתם לשכלה כללית שלי, אם חשבת לבנות אינטרקום אבל לא חשבת שאתה צריך לקנות את החלקים מהם תבנה את האינטרקום, איך חשבת לעשות את זה?, הוקוס פוקוס ופתאום יופיעו לך 2 מכשירי אינטרקום על השולחן בחדר?

פורסם
  • מחבר

אסביר. אם קומה א' מרימים שפורפת טלפון וגם בקומה ב', אז יש צליל חיוג. כדי לבטלו לוחצים סתם על מקש ואז ניתן לשוחח אבל רק ל-30 שניות עד שיש צליל התראה כזה. אז חשבתי שאפשר על בסיס זה לעשות משהו

פורסם

מצטרף לשאלתו של פותח הת'רד- אם יש לי נגיד חדר א' וחדר ב' ואני רוצה לעשות מין אינטרקום כמו בבניין כאשר אני לוחץ על כפתור בחדר א' יש צלצול בחדר ב' (ממש כמו רשת טלפונית משרדית כזאת)

יש למישהו עצות איך לבצע את זה?

תודה מראש :]

פורסם

תגיד, לא קראת את הת'רד?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים