פורסם 2006 באוקטובר 1319 שנים אני לפני איזה שבועיים הזמנתי פיצה עם חבריםניסינו פיצה אחת מזה מגעילה !!!! שרשום עליה כשר למהדריןכל אחד הזמין מגש(כל משולש עלה 2.5 שקל!!!)והצחלחתי לאכול 4ואת ה-4 הנוספים הבאתי הביתהאבא שלי טעם ביס כמעט והלך להקיאגם רוב החברים שלי אמרו שזה לא טעים להםעכשיו אני מבין למה משולש עולה רק 2.5 שקלהגבינה מימי בית שני בגלל זה הגבינה הזאת "כשרה למהדרין"
פורסם 2006 באוקטובר 1319 שנים יא אללה מה הקשר בין מחט לת..לך לאופה ממנו קנית את הפיצה ותגיד לו שהפיצות מגעילות ושילמד איך לעשות אותן.תעודת כשרות היא על שמירת הכשרות ולא על ידע בבישול טיגון או אפיה.אני כן מסכים שיש מסחרה גדולה בנושא התעודות האלו והייתי משנה שם הכול.אבל בגלל שיש מושחתים שם למעלה במערכת אי אפשר להפיל הכל על ציבור שלם.הכשר רגיל הוא הכשר לכל דבר לפי כל כללי ההלכה ואין בו חס וחלילה שום דבר הפוסל אותוזה שיש כאלו שרוצים להחמיר שיהנו ושישלמו על זה כי הם נותנים פתחון פה לרמאים.יש רבנות כזו ורבנות כזו בית זה ובית זה אפשר לחשוב שמדובר בכמה דתות ועמים.
פורסם 2006 באוקטובר 1319 שנים אני תמיד אוכל כשראבל כשר למהדרין אולי כמה פעמים אכלתיואכן אני לא קונה משם יותרמעכשיו אני יאכל רק כשר ושיהיה לי טעיםונראה לי שהם מגזימים עם כל הכשרות הזאת
פורסם 2006 באוקטובר 1319 שנים לעולם לא תהיה מכונה לשחיטה מאחר והשחיטה צריכה ברכה ואם תהיה אחת כזו אני אישית לא אקנה בשר שנשחט בה.הכשר חלק אכן מסיר יותר ספקות לגבי כשרות הבשר וזה רק למחמירים שעל כל דבר יש להם ספקות.יש להם אפילו ספקות לגבי הספקות שלהם - שיבושם להם.בשר כשר בעל הכשר אמין ומוכר הוא בשר כשר לכל דבר לא כסת"ח ולא נעליים ואל תבלבלו את המוח.לפי ההלכה והתורה, יהודי יכול לחיות יפה מאוד ללא בשר ואף מומלץהשחיטה היהודית היא השחיטה הנקייה והבריאה ביותר כולל ניקוי ניקור והמלחה (הכשרה)ויותר מזה יש אפילו אומרים שאופי השחיטה היהודי מונע טראומה מהבהמה בזמן השחיטה שמתבטא בבשר רך יותר.ידוע שבשר שעבר טראומה הוא בשר קשה.המלחה נועדה לספוח אליה את הדם.אלו שמעדיפים שחיטה בדואית, מומבסית או אבוריג'נית זכותם המלאה רק אל תגידו שהיא יותר טובה.ירקות עם הכשר בדץ הם הדבר המטומטם ביותר שהמוח הישראלי היה יכול להמציא והרבה נפלו בפח הזה.לידיעתכם ירקות מנקים בבית ע"י השריה במי מלח או חומץ. למעוניינים לשלם פי 5 תהנו.הרבה שטויות בהודעה אחת:1. שחיטה כשרה היא שחיטה לא הומנית - השוחט הרי מחכה שהחיה תדמם למוות במקרה שהוא לא הצליח להרוג אותה בפעם הראשונה, לא פלא שרוצים לאסור שחיטה כשרה בחלק ממדינות אירופה שם מעדיפים להמם את החיה לפני שהורגים אותה.2. שחיטה כשרה ממלאת את הבשר במלח אשר לא בריא לאנשים בעלי לחץ דם, יש אנשים שפשוט נמנעים מבשר בישראל בגלל השחיטה הכשרה שמוסיפה נתרן אל נתח הבשר.3. בכלל לא נכון שבשר עם הכשר מוכר הוא בשר מצויין, תמורת כסף כל אחד יכול לקבל תעודת הכשר לבשר שלו והוכיחו זאת בתוכניות תחקירים בטלוויזיה.
פורסם 2006 באוקטובר 1319 שנים הכי בריא - דגים! ולא צרייך טכניקה לשחוט אותם או משהו. מה כן, אם אין לזה קשקשים או/וסנפירים - זה לא כשר, מה שאומר שלי ישאר יותר צלופח.
פורסם 2006 באוקטובר 1419 שנים מה צלופח עכשיו...בשחיטה כשרה אמורים לחתוך את כל הקשרים של העצבים, לפי מה שהבנתי אם עושים את זה נכון, זה לא אמור לכאוב לחיה יותר מידי.
פורסם 2006 באוקטובר 1419 שנים לא נראה לי שיכול להיות משהו לא כואב בשחיטה. (לא שאני צמחוני או פעיל למען החיות או משהו, אבל בכל זאת...)
פורסם 2006 באוקטובר 1419 שנים השחיטה היהודית היא בפירוש ברבריתד"ר איילת שמואלי, וטרינרית גן החיות בחיפה, טוענת ששחיטה יהודית כשרה משמעותה מוות בייסורים קשים לבהמה. "חותכים את עורק הצוואר והבהמה מדממת למוות באיטיות, מה שגורם לה עירפול חושים וכאב נוראי. ההצדקה ההלכתית לכך, שהחיה צריכה למות כשהיא בריאה, בפירוש אינה הומנית. בעלי חיים מרגישים כאב בדיוק כמו בני אדם, יש להם אותם תאי עצב ואותה הולכה עצבית המתרגמת כאב למוח. לעומת זאת, בשחיטה לא יהודית החיה לא סובלת כל כך. ברגע שהיא מאבדת הכרה כתוצאה מהזרם החשמלי נחסכת ממנה המודעות למותה הקרב והכאבים הכרוכים בתהליך".מתוך Ynet מתאריך 18.5.03לא סתם מדינות נאורות מדברות על לאסור שחיטה כזאת בשטחן
פורסם 2006 באוקטובר 1419 שנים הרבה שטויות בהודעה אחת:1. שחיטה כשרה היא שחיטה לא הומנית - השוחט הרי מחכה שהחיה תדמם למוות במקרה שהוא לא הצליח להרוג אותה בפעם הראשונה, לא פלא שרוצים לאסור שחיטה כשרה בחלק ממדינות אירופה שם מעדיפים להמם את החיה לפני שהורגים אותה.2. שחיטה כשרה ממלאת את הבשר במלח אשר לא בריא לאנשים בעלי לחץ דם, יש אנשים שפשוט נמנעים מבשר בישראל בגלל השחיטה הכשרה שמוסיפה נתרן אל נתח הבשר.3. בכלל לא נכון שבשר עם הכשר מוכר הוא בשר מצויין, תמורת כסף כל אחד יכול לקבל תעודת הכשר לבשר שלו והוכיחו זאת בתוכניות תחקירים בטלוויזיה.הרבה שטויות בתגובה אחת:1. שחיטה כשרה היא השחיטה הכי הומאנית - השוחט מחכה שהיא תדמם למוות בכל במקרה ולא רק במקרה שהוא לא הצליח להרוג אותה בפעם הראשונה חס וחלילה כי במקרה כזה היא טרפה. הייתי מייעץ לך לעיין בדיני שחיטה לפני שאתה פולט שטויות או לפחות תאמר שזו דעתך. על איסור השחיטה זו פעם ראשונה שאני קורא ואני יותר מאשמח לקישור כל שהוא כדי שאוכל לענות לך ואני לא אתפלא אם הסיבה תהיה כסף או העדר אהבה ליהודים. מעבר לכך אני לא אוכל בשר בהמה שחושמלה קודם או שהוזרק לה חומר מרדים.2. חלק מתהליך ההכשרה כולל ניקוי הבשר מהמלח.3. מאוד נכון שבשר כשר עם הכשר מוכר הוא בשר מצוין ולא נופל כהוא זה מבשר חלק. תקרא שוב את מה שכתבתי בנושא תעודות הכשרות. תוכניות התחקירים בטלויזיה עוסקות במושחתים שאני בעד מיגורם מעל פני האדמה. אתה עושה הכללות שים לב. השחיטה היהודית היא בפירוש ברבריתלא סתם מדינות נאורות מדברות על לאסור שחיטה כזאת בשטחןשד"ר איילת שמואלי תחליט, או שהחיה מתה בעירפול חושים מה שאומר שהיא מאבדת את ההכרה, או שהיא מתה בכאב נוראי מה שאומר שהיא לא מאבדת את ההכרה.אם הבהמה היא מתה בכאב נוראי משמע שהבשר היה צריך להיות קשה מהטראומה בה היה שרוי ולא צריך להיות ד"ר בשביל מסקנה כזומאחר והבהמות שנשחטו שאני מכיר לא קשות בשר הרי אני מסיק מכך שהן מתו בעירפול חושים ולא בכאב נוראי.והייתי מציע לד"ר איילת שמואלי לחשמל את עצמה ולהרגיש את הכאב הנוראי ואת קשיחות הבשר המתלווה לאקט הומאני זה
פורסם 2006 באוקטובר 1419 שנים בעל החיים גוסס בין 30 ל70 שניות מהרגע שחותכים את אב העורקיםלדמם למוות זה לא מספיק אכזרי בשבילך?
פורסם 2006 באוקטובר 1419 שנים זה אכזרי בכל מקרה אני לא אטום רגשות ולא מתכחש לזה אבל זו לא הנקודה שאני מנסה להדגיש ,אלא נושא הכאב והטראומה שלדעתי נמוך בהרבה משחיטות לא יהודיות מלבד.. הרדמה אבל היא גם איננה כשרהואני אישית לא רוצה לאכול בשר בהמה שהוזרק לה חומר מרדים.לתמיד מחייך ראיתי את הכתבות תגובה בהמשך
פורסם 2006 באוקטובר 1419 שנים 1. שחיטה כשרה היא השחיטה הכי הומאנית - השוחט מחכה שהיא תדמם למוות בכל במקרה ולא רק במקרה שהוא לא הצליח להרוג אותה בפעם הראשונה חס וחלילה כי במקרה כזה היא טרפה. הייתי מייעץ לך לעיין בדיני שחיטה לפני שאתה פולט שטויות או לפחות תאמר שזו דעתך. על איסור השחיטה זו פעם ראשונה שאני קורא ואני יותר מאשמח לקישור כל שהוא כדי שאוכל לענות לך ואני לא אתפלא אם הסיבה תהיה כסף או העדר אהבה ליהודים. מעבר לכך אני לא אוכל בשר בהמה שחושמלה קודם או שהוזרק לה חומר מרדים.ואיך זה הומני ולא מכאיב לפרה?בהולנד כבר אסרו על זה... באותה תקופה היו הרבה כתבות על זה בYNET וכו'... אחרי כמה זמן אישרו את השחיטה מחדש אבל בתנאים מסוימים כדי להקטין את הסבל של הפרהhttp://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-1980579,00.htmlגם בבריטניה שקלו לאסור שחיטה כשרה... לא יודע מה קרה עם זה - http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2621675,00.html2. חלק מתהליך ההכשרה כולל ניקוי הבשר מהמלח.וכמה מהמלח נראה לך מצליחים להוציא?
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.