עבור לתוכן

זה שיש לי פרופיל 97 בטוח יקחו אותי לקרבי אפילו אם אני אם השכלה גבוה???

Featured Replies

פורסם

חסר הרבה מאוד והקרביים כורעים תחת הנטל בכל העמדות המחסומים ונדרשים להיות בלו"ז צפוף של 8 /8 במחסומים(8 שעות שמירה 8 שעות מנוחה) עם יציאות גרועות וכל הלו"ז הזה הוא נגזרת של כמה אנשים יצליחו להתחמק מקרבי בשביל לתרום למדינה איך שהם רוצים....

שאני יבין כל מי שהיה/נמצא פה בקרבי מתלונן על הגובניקים כי הוא סובל מאוד ומקנא בהם?

ככה זה נשמע מפה.אני עדיין לא שרתתי בצה"ל כי עליתי אחרי הגיל אבל מה שבטוח שאם יצא לי לשרת אז רק כגובניק.

• תגובות 113
  • צפיות 6.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

פותח הת'ראד, תלך, תעשה מה שיגידו לך, תעשה את השלוש שנים שלך, ואחרי זה תתחיל בחיים האמיתיים. לקבל ניסיון בצבא זה נחמד, אבל ממש ממש לא הכרחי. אם יש לך את הנישה, אתה תסתדר.

פורסם

שאני יבין כל מי שהיה/נמצא פה בקרבי מתלונן על הגובניקים כי הוא סובל מאוד ומקנא בהם?

ככה זה נשמע מפה.אני עדיין לא שרתתי בצה"ל כי עליתי אחרי הגיל אבל מה שבטוח שאם יצא לי לשרת אז רק כגובניק.

קודם כל יש לציין שהתגובה שלך מתאפיינת בענייניות רבה. אני לא רואה צורך להגיב לתגובה שלך היא כבר מביישת את עצמה אך בשביל שלא יעלה ספק אני יחזור ויגיד שאני חש סיפוק רב על השירות שלי אף על פי שתחושת כיף והנאה לא באה איתו במקביל.

פורסם
  • מחבר

אמרתה 8\8 חסרים עוד שמונה זה לשינה נכון.

פורסם

הרבה דברים ממה שכתוב פה זה לדעתיי שטויות..

כל אחד שיתרום את המירב שהוא יכול..

אם אני יכול לתרום הכי הרבה בתור לוחם בחיר אז שם אני יהיה..

ואם הכי הרבה אני יכול לתרום בטיס אז שם אני יהיה..

אבל גם מנגד.. אם הכי הרבה אני יכול לתרום בזה שאני יהיה במודיעין אז לשם אני ילך..

הבעיה שלי זה עם אנשים שבאים לצבא במטרה לא לעשות כלום..

לא עדין לא התגייסתי..

אבל אני יתגייס למקום שאני הכי הרבה יכול לתרום בו

פורסם

זה בד"כ התסריט הכי גרוע שיכול לקרות בצבא השמונה שעות הם השינה שלך התדריך לפני השמירה הבאה האוכל וכל עניינך הפרטיים והתורניות שאתה נדרש לעשות. זה תלוי באיזה גזרה אתה נמצא מה הסד"כ של הפלוגה שלך(כמות החיילים בפלוגה) מה רמת הכוננות ואם אתה צעיר או לא....

אני כרגע אמור לעלות לקו הראשון שלי וכנראה זה לא יהיה כל כך גרוע בגלל שקיבלנו לחודשיים הקרובים גזרה שקטה ואנחנו פלוגת מסלול כך שעניין הצעירות לא משחק תפקיד עדיין בגזרה הבאה שלנו שככל הנראה תהיה שכם יהיה יותר טחינה אבל גם יותר פעילות מבצעית כך שזה יכפר על זה....

פורסם
  • מחבר

באיזה חיל אתה?

פורסם

צנחנים.

פורסם

סתם שאלה כל מי שכתב עד עכשיו וכבר בצבא או שבטוח לא ן הוא יגיע. יכול לכתוב איפה בדיוק הוא שירת?

אני היתיי בית"מ=יחידת תצפיות מטכלית. זה מה שאני יכול לכתוב כאן.

פורסם

כבוד :xyxthumbs:

מוד"ש מסלול ייעודי אכן נשמע מעניין.

פורסם

חסר הרבה מאוד והקרביים כורעים תחת הנטל בכל העמדות המחסומים ונדרשים להיות בלו"ז צפוף של 8 /8 במחסומים(8 שעות שמירה 8 שעות מנוחה) עם יציאות גרועות וכל הלו"ז הזה הוא נגזרת של כמה אנשים יצליחו להתחמק מקרבי בשביל לתרום למדינה איך שהם רוצים....

עם כל הכבוד... לגדוד יש סד"כ מוגדר והוא בדרך כלל עומד בו, זה שהמוני אנשים יתגייסו לקרבי לא יהפוך גדוד צנחנים מ400 אנשים ל1000 אנשים ואז כל אחד ישמור שעה פעם בשבוע. אני לא מנסה להעליב אותך או משהו, אבל ההבדל היחידי שיהיה הוא הסיפוק שעוד אנשים יטחנו כמוך במקום לעשות יומיות

פורסם

כבוד :xyxthumbs:

מוד"ש מסלול ייעודי אכן נשמע מעניין.

עוד חודש וחצי אצלי... :)

פורסם

בהצלחה :D

פורסם

עם כל הכבוד... לגדוד יש סד"כ מוגדר והוא בדרך כלל עומד בו, זה שהמוני אנשים יתגייסו לקרבי לא יהפוך גדוד צנחנים מ400 אנשים ל1000 אנשים ואז כל אחד ישמור שעה פעם בשבוע. אני לא מנסה להעליב אותך או משהו, אבל ההבדל היחידי שיהיה הוא הסיפוק שעוד אנשים יטחנו כמוך במקום לעשות יומיות

הסד"כ הוא לא כל כך מוגדר ומה שאני מתכוון שאני אומר את זה הוא שבגדוד צריך שיהיו מספר פלוגות כמספר המחזורים ובכל פלוגה צריך שיהיו שלוש מחלקות ומכאן מתחיל כל ההבדל כי יש פלוגות עם מחלקות של 30 חייל ופחות מכך ויש מחלקות של 40 חייל ובסופו של דבר המחלקות הקטנות הם בגלל אי זמינות של חיילים קרביים.

ככל שיותר אנשים יתגייסו לקרבי הצבא יוכל להגיע לרף המקסימלי של סד"כ פלוגתי מה שבהחלט יכול להוריד מהעומס מהחיילים הקרביים ולא כמו שהצגת את זה בצורה של רטוריקה זולה שחייל ישמור שעה בשבוע. ההבדל שיהיה הוא שאנשים לא יטחנו בבטחון שוטף על הבית שלך ויהיה מאזן יותר נורמלי ושבזמן מלחמה בלבנון שאני באמצע אימון מתקדם אני לא צריך שישלפו מהפלוגה שלי שני מפקדים בשביל להשלים דרג פיקודי שנהרג/נפצע במלחמה בלבנון ושבגדוד 51 של גולני הרג של 10 חיילים לא צריך לגרום להשבתה של חלק מהגדוד בגלל שבין ההרוגים והפצועים היו הרבה מהדרג הפיקודי.

הסד"כ שנקבע ליחידות הקרביות הוא מדד של הזמינות של חיילים קרביים.

פורסם

מה זהו נגמרה מסורת ה "איפה שירתתי"? זה עם הסיכת פלס"ר שקם - איפה בדיוק היית ?

העניין הוא גם שאם הרבה יותר היו מתגייסים קצין המיון לא היה "מכריח" אנשים ללכת למקומות שאולי אחרים אם היו מתגייסים היו רוצים ללכת אליהם. אם זה מישהו ששונא מחשבים ונאלץ ללכת לחיל התקשוב לקורס טכנאי מחשב או בין אם זה מישהו ששונא שוטרים ורצה למגב - יילך למשטרה כחולה או אם זה מישהו ששונא להיות מפקד והיה ילד ביישן כזה - ונאלץ ללכץ לקורס מכי"ם 02 ולפקד על טירונים 3 שנים.

אני לדוגמה הוכרחתי ללכת לקורס מכי"ם 02 כי היה לי קב"א 53, אבל פרופיל 97, מה שדפק אותי בחוזקה ולמרות היותי בן יחיד - ניסו לדחוף אותי בכח למשהו "קרבי". ככה במקום להגיע לגלילות חתמתי התנדבות והתגייסתי ליחידה קרבית. בסופו של דבר אחרי שהבנתי מבפנים מה עושים במוד"ש ומה עושים במקומות מעניינים בחמ"ן - אני עדיין אחרי 3 שנים מצטער שלא הגעתי למחלקות הטובות בחמ"ן. ככה זה. איש איש בעולמו יחיה. ובדיוק בשביל זה הצבא זקוק ליותר חיילים עם טווח יותר רחב של רצונות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים