עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מה אתם הייתם עושים במקומי?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

תשובות מהסוג הזה לא הייתי רוצה לשמוע. הם אינן מועילות ובטח שהנושא הוא לא משהו שאפשר לצחוק עליו.

פורסם

זה לא בצחוק, אני לא מכיר מישהו שמסוגל לשבת מולי ולראות אותי אוכל את ההמבוגר של מוזס או אגאדיר ולא להזמין גם. תנסה, תראה שהיא תאכל.

פורסם

תראה חבל שאתה מנסה למצוא תשובה פה, בפורום של אנשים נחמדים שמנסים לעזור אבל שלא באמת יודעים את התשובה לשאלה שלך.

הכי טוב שתתקשר לקופת חולים שלך ותבקש טלפון של דיאטטנית או פסיכולוג (אלא סוגי האנשים שמטפלים באנורקסיה) תתקשר אליהם ותשאל אותם מה לעשות.

יותר טוב תשיג את הטלפון של מי שמטפל בידידה שלך, תסביר לו על המצב ותגיד שאתה רוצה לעזור. אם ידידה שלך עדיין לא מטופלת ע"י בעל מקצוע זה הדבר הראשון שצריך לעשות, כרגע הדבר הכי טוב זה שמומחה יבדוק אותה ויעזור לה. לך איתה ביחד לטיפולים שלה ותראה איך אתה יכול לעזור.

פורסם

חח תאימנו לי שאדם שסובל מאנורקסיה לא יזמין גם אם תלעס לו בפרצוף את ההמבורגר הכי טעים שקיים...וזה רק יגרום לו להרגיש יותר חרא עם עצמו...וגם היא בטח תתעקש לא להזמין ולא תוכל לשכנע אותה...צריך לעשות את זה בהדרגה קודם שתעלה את כמות האוכל ותראה שזה רק עושה לה טוב ורק אחר כך לעבור לאכול פה ושם בחוץ....

פורסם

תנסה לעשות כמה דברים:

1) מה הסיבה שהיא אנורקטית (אני מניח שזה ברור, אבל תנסה ללבן איתה את הסיבה לזה).

2) תקשיב תקשיב תקשיב (ואני מניח שאתה עושה את זה)

3) תשכע אותה ללכת לדיאטיקנית, לכל מחלה (כמעט) יש מזור ואם זה לא הגיע לשלב הפיזי וההורמונלי - זה עדיין פסיכולוגי.

פורסם

תדבר עם ההורים שלה או עם היועצת בבי"ס (בהנחה שאתם לומדים ביחד). לפנות להורים זה לא תמיד פתרון יעיל, לפעמים ההורים לא רואים כשלילדים שלהם יש בעיה וכשאתם תבואו אליהם עם חדשות כאלו, הרבה פעמים הם יעיפו אתכם מכל המדרגות. "פה פתאום אנורקסיה? היא בסה"כ עושה דיאטה כמו כל הבנות!". מה שבטוח, אתה לא יכול לצפות שזה יעבור מעצמו. עשיתי (יותר נכון לא עשיתי) משהו דפוק במצב דומה. היה לי חבר טוב, הכי טוב באותה תקופה, כשהייתי בת 14. הוא היה בצבא, היינו מסתובבים ביחד, הוא היה כמו אח שלי, שומר עליי וזה. הוא היה משתמש בסמים. לא, לא גראס פה ושם, זה הגיע לכדי הרואין. זה החמיר כאשר שחררו אותו מהצבא עקב פציעה. פחדתי לספר להורים שלו ואני שונאת את עצמי עד היום בגלל זה. ההורים שלו בסוף גילו והשיגו לו גמילה. הוא נקי כבר 6 שנים והכל בסדר אצלו אבל המצפון שלי אוכל אותי עד היום. אל תחכה, תספר למישהו בעל סמכות. תפנה ליועצת שתדבר עם ההורים של אותה בחורה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.