עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מה אתם הייתם עושים במקומי?

Featured Replies

פורסם

חברים.. יש לי ידידה אנורקסית שמאוד איכפת לי ממנה והמצב שלה רק הולך ומתדרדר.. אני רוצה לדבר איתה על זה(היא לא יודעת שאני יודע) ולנסות לעזור לה באיזהשהיא דרך.. דברו וספרו על מה אתם הייתם עושים במקומי.. ?

פורסם

מדבר עם ההורים שלה, היא תכעס עלייך מאוד אבל אני חושב שהם היחידים שיכולים לעשות משהו, הם צריכים לקחת אותה לטיפול מקצועי, אנורקסיה זאת לא מחלה שעוברת לבד, היא צריכה עזרה מקצועית

פורסם

תציל לה את החיים-תדאג שהיא תקבל טיפול רפואי גם כפוי כי האופציה השניה זה לראות אותה גוססת

פורסם

לדבר איתה, אם אתה חושב שזה יעזור, ואפילו אם לא, אם זה לא יעזור, לדבר עם ההורים שלה

(לדבר איתה בשביל שהיא תרגיש שאתה מנסה להסתיר את זה, ולא "ללכת להלשין", ותיידע אותה

שאתה מתכוון ללכת להורים שלה אם היא לא תעשה משהו בעצמה [וסביר שהיא לא תעשה])

טיפול מקצועי זה הדרך, לא שום דבר אחר. אנורקסיה זאת מחלה, וככל מחלה, צריכה טיפול

של רופא, זאת לא הפרעה קלה, וזה מאוד מסוכן לידידה שלך, ואני לא רואה ברירה מלבד טיפול מקצועי

פורסם
  • מחבר

היא כבר מטופלת והיא מאוד מודעת.. אבל עדיין היא ממשיכה עם השטויות.. יצא לי לראות איך היא מתנהגת וזה פשוט הדהים אותי.. האם יש עוד משהו שאפשר לעשות?

פורסם

זאת מחלת הנפש בין הכי קשות...תאמין לי בן אדם שסובל מזה זה סיוט שלא נגמר שמתחיל כל יום מחדש 24 שעות ביממה...זה שהיא מטופלת לא אומר בהכרח שהיא עושה את מה שאומרים לה לעשות...רק אם יש עלייה מעקב צמוד שזה דבר בלתי אפשרי..תהיה איתה תתן לה בטחון שאם היא תאכל זה רק יעשה לה טוב...

פורסם
  • מחבר

זהו.. זה מה שחשבתי.. תראה היא ממש לא נראית רע ובטח ובטח שאם לא היו אומרים לי גם לא הייתי יודע שיש לה את המחלה.

מה שכן.. מעקב צמוד זה קצת בעייתי כי ההורים שלה לא רוצים להגביל אותה

הקטע הוא שאני בנאדם שמן(מאוד) שרוצה לרדת והיא בידיוק להפך וחשבתי שאולי מהסיבה שאני שמן אני אוכל לעזור לה למרות שגם זה לא נראה לי.. אבל שווה לנסות.. השאלה היא - איך?

פורסם

אולי תנסה לנטב את זה לכושר במקום אי-אכילה. תסביר לה שכושר שורף שומן יותר מהר מאנורקסיה(שהאמת שורף איבריים פנימיים יותר משומן).

פורסם
  • מחבר

זהו.. שהיא גם בלי קשר עושה כושר וצריך למנוע ממנה לעשות כושר.. היא כאילו בדיאטת כסאח תמידית.. היא כל הזמן רצה ויש לה כושר לפנים היא תלמידה מצליחה ומה שאתה רק רוצה ואני לא מבין איך היא מתפקדת ככה ועדיין יש לה את המחלה.

פורסם

תראה לה שאתה שמן ומאושר....(לא ככה?) ושלהיות רזה זה לא הכול בחיים כי תכלס בגלל המחלה הזאת היא רק מאבדת חברות וידידים והורסת את החיים שלה ואת חיי החברה שלה...

יש לה כושר אבל אני שם איתך כסף שרוב היום יש לה הרגשת תשישיות ואין לה כוח לצאת עם חברות כי את כל האנרגיה היא משקיעה בספירת קלוריות ובאימונים אובססיביים...

פורסם
  • מחבר

תראה לה שאתה שמן ומאושר....(לא ככה?) ושלהיות רזה זה לא הכול בחיים כי תכלס בגלל המחלה הזאת היא רק מאבדת חברות וידידים והורסת את החיים שלה ואת חיי החברה שלה...

יש לה כושר אבל אני שם איתך כסף שרוב היום יש לה הרגשת תשישיות ואין לה כוח לצאת עם חברות כי את כל האנרגיה היא משקיעה בספירת קלוריות ובאימונים אובססיביים...

זה בידיוק מה שחשבתי לעשות וכל מה שאתה אומר נכון לפי מה שאני יודע...

פורסם

לפני איזה שבוע/שבועיים היה תוכנית בערוץ 22 שבמקרה יציאה לי לראות

קראו לזה "תעשיית היופי" זה מדבר על אנורקסיה...

זה מחלה מאוד נוראית אנורקסיה ואנשים כבר מתו ממנה וכל הזמן נכנסים מטופלים חדשים (יש מחלקה מיוחדת בשביל זה )

כמו שאמרו תגיד להורים שלה, ועם זה לא עוזר תחשבו על להכניס אותה לטיפול..

פורסם

תשכנע אותה לעשות כושר ביחד ואז תלכו לאכול משהו אחרי.

פורסם

קח אותה למוזס/אגאדיר.

פורסם

קח אותה למוזס/אגאדיר.

]

אגאדיר :alcoholic:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.